Haberler

Bakan Davutoğlu, Bulgaristan'a Gidiyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bulgaristan'a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bulgaristan'a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun, Bulgaristan Dışişleri Bakanı Kristian Vigenin'in davetine icabetle, 27- 28 Şubat 2014 tarihlerinde Bulgaristan'a resmi bir ziyaret gerçekleştireceği ifade edildi.

Ziyareti sırasında Bakan Davutoğlu'nun, mevkidaşı Vigenin ile görüşeceği, ayrıca Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, Ulusal Meclis Başkanı Mihail Mikov ve Başbakan Plamen Oreşarski tarafından kabul edileceği belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Sayın Bakanımız, Bulgaristan Başmüftülüğü'nü de ziyaret edecektir. Söz konusu resmi ziyaret vesilesiyle yapılacak ikili görüşmelerde, Bulgaristan ile her alanda olumlu seyreden ilişkilerimizin tüm veçheleri gözden geçirilecek ve her iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve güncel uluslararası konular hakkında görüş teatisinde bulunulacaktır. Sofya'daki temaslarının ardından Dışişleri Bakanı Sayın Davutoğlu, 28 Şubat günü Filibe ve Şumnu şehirlerini ziyaret ederek, yerel makamlar ve bu bölgelerde yaşayan soydaşlarımızla bir araya gelecektir." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Rosen Plevneliev Ahmet Davutoğlu Bulgaristan 28 Şubat Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title