Haberler

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'a ait İHA yer kontrol istasyonunu imha etti

Güncelleme:

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'a ait bir mobil insansız hava aracı (İHA) yer kontrol istasyonunun imha edildiğini duyurdu. Çıkan çatışmalarla bölgede tansiyon yükseldi.

- Azerbaycan, Ermenistan'a ordusunun mobil İHA yer kontrol istasyonunu imha etti

BAKÜ - Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'a ordusuna ait bir mobil insansız hava aracı yer kontrol istasyonunun imha edildiğini duyurdu.

Azerbaycan ve Ermenistan sınırında 31 Ağustos'ta çıkan çatışmayla bölgede tansiyon yükseldi. Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, sabah saatlerinde Azerbaycan ordusunun Şahbuz ve Kelbecer bölgeleri istikametinde bulunan mevzileri üzerinde keşif uçuşu yapma girişiminde bulunan Ermenistan Silahlı Kuvvetlerine ait İHA yer kontrol istasyonunun imha edildiği bildirildi. İmha edilen istasyonun, Azerbaycan ordusunun farklı yönlerdeki mevzileri üzerinde keşif ve taarruz saldırısı gerçekleştiren İHA'lar için kullanıldığını ifade edildi.

Ermenistan, Azerbaycan mevzilerini hedef almaya devam ediyor

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan bir diğer açıklamada ise yerel saatle 12.58'de Ermenistan birliklerinin Gafan ili istikametindeki mevzilerinden, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nin Culfa ili istikametindeki Azerbaycan ordusuna ait mevzileri hafif silahlarla ateş altına aldığı belirtildi. Saldırıya Azerbaycan birlikleri tarafından karşı önlemler alındığı aktarıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

İnsansız Hava Aracı Ermenistan Azerbaycan Tansiyon Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title