Haberler

3 Saatte 1 Milyon Dolar Kazandı

Güncelleme:

İngiltere'nin eski başbakanı Blair, iki şirket arasında yaptığı arabuluculuk sayesinde 1 milyon dolar kazandı.

İngiltere'nin eski başbakanı Tony Blair, belki artık dünya politikasına yön veren isimlerden biri değil. Ama, IRA görüşmelerindeki arabuluculuğu ile politik kariyerinin zirvesine çıkan Blair'in, deneyimlerinden dünya çapındaki şirketler hâlâ onun faydalanıyor. Hem de büyük ücretler karşılığında.

Blair, geçen hafta gerçekleşen en büyük şirket birleşmelerinden birinde rol oynadı. 4 milyar Sterlin (11,5 milyar TL) değerindeki perakende devi Glencore'un, 30 milyar sterlinlik (86.4 milyar TL) Xstrata grubu ile birleşmesi için yapılan görüşmelerde Blair arabuluculuk yaptı.

3 SAATTE 1 MİLYON DOLAR KAZANDI

Xstrata grubunun en büyük hissedarı olan Katar'ın Başbakanı Şeyh Hanid bin Asım bin Cebra'al Tani ile Glencore CEO'su Ivan Glasenberg arasında, Londra'da yapılan pazarlıklar çetin geçti. Ancak 3 saat süren görüşmeler olumlu sonuçlandı ve arabuluculuk yapan Blair de bu çabası nedeniyle yaklaşık 1 milyon dolar (1,8 milyon TL) kazandı.

Tony Blair, geçtiğimiz sene büyük şirket ve yabancı devletlere yaptığı danışmanlık hizmetleri nedeniyle yaklaşık 20 milyon sterlin (57 milyon TL) kazandı.

"BUSH VE BLAİR LAHEY'DE YARGILANSIN"

Geçtiğimiz günlerde İngiliz The Guardian Gazetesi'nin pazar günü yayınlanan Observer gazetesinde bir köşe yazısı kaleme alan Nobel Barış Ödüllü insan hakları savunucusu Başpsikopos Desmond Tutu, yalanlarla Irak'a savaş açan George W. Bush ve Tony Blair'ın Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasını önermiş, yazısında batının çifte standardına bir kez daha göndermede bulunmuştu.

2003'te kitle imha silahları sahibi olduğu iddiasıyla Irak'a saldıran dönemin ABD Başkanı George W. Bush ile baş destekçisi İngiltere Başbakanı Tony Blair'in, dünyayı tarihte eşi görülmemiş bir karmaşanın içine soktuğunu belirttiği yazısında Irak'ta 2003'teki işgalden sonra 110 bin Iraklının öldüğünü ve milyonlarca kişinin yerlerinden edildiğini dünya kamuoyuna yeniden hatırlatmıştı.

Kaynak: Dünya

Tony Blair Irak Dünya Haberler

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title