Haberler

Dünya Mülteciler Günü

Filistin nüfusunun yüzde 41,6'sının mültecilerden oluştuğu belirtildi.

Filistin nüfusunun yüzde 41,6'sının mültecilerden oluştuğu belirtildi.

Filistin Merkezi İstatistik Birimi tarafından 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü münasebetiyle yayımlanan yazılı açıklamada, "1948'de Filistinliler insani ve yıkıcı bir dram yaşadı. İsrail'in ele geçirdiği topraklardan yaklaşık 957 bin Filistinli göç etti. Bu da Birleşmiş Milletlerin (BM) 1950'deki raporlarına göre 1948'deki savaş öncesi Filistin'de yaşayanların yüzde 66'sına tekabül ediyor." denildi.

Açıklamada, BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) verilerine göre 1 Ocak 2015'te kayıtlı 5,6 milyon Filistinli mülteci bulunduğu ve bu rakamın asgari Filistinli mülteci sayısını temsil ettiği kaydedildi.

Filistin nüfusunun yüzde 41,6'sının mültecilerden oluştuğu, bunların yüzde 26,3'ünün Batı Şeria ve yüzde 67,7'sinin Gazze Şeridi'nde yaşadığına değinildi.

İşsizlik ve okuma yazma bilmeme oranlarında mülteciler ve mülteci olmayanlar arasında anlamlı bir fark bulunduğu belirtilirken, "Filistinli mültecilerin işsizlik oranı yüzde 32,3 iken mülteci olmayanlarda bu oran 21,4'tür. Okuma yazma bilmeme oranı (15 yaş ve üstü) mülteci olmayanlarda yüzde 2,9'un üzerindeyken mülteci olmayanlarda 3,6'dır." ifadeleri kullanıldı.

Mülteci olmayanların yüzde 12,1'inin lisans derecesine sahip olduğu bunun yanı sıra mültecilerde bu rakamın yüzde 14,3'e yükseldiği kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin İsrail Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title