Haberler

Dünya Liderleri Su İçin Türkiye'de Toplanacak

Cumhurbaşkanlığı 16 -22 Mart Tarihlerinde İstanbul'da Düzenlenecek Olan Dünya Su Forumu'nun Getirdiği En Önemli Yeniliklerden Birini, "Forum Tarihinde İlk Kez Sınırlı Bir Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi Düzenlenecek Olması" Şeklinde Açıkladı.

Değişik ülkelerin liderleri Dünya Su Forumu tarihinde ilk kez "su" için gerçekleştirilecek bir zirve için İstanbul'da bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, uluslar arası düzeyde suyla ilgili en önemli ve kapsamlı toplantı olan Dünya Su Forumu bu yıl 16-22 Mart tarihlerinde Türkiye'nin evsahipliğinde İstanbul'da yapılacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Dünya Su Forumu'nun 16 Mart Pazartesi günü düzenlenecek açılış oturumuna ve anılan Forum dolayısıyla gerçekleştirilecek Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere İstanbul'a gidecek.

İstanbul'da "Farklılıkların Suda Yakınlaşması" temasıyla düzenlenecek Dünya Su Forumu'na bazı devlet ve hükümet başkanları ile ilgili Bakanların yanısıra 20 binin üzerinde katılımcı, çok sayıda yerli ve yabancı parlamenter, yaklaşık bin 500 yerli ve yabancı basın mensubu, yerel yöneticiler, iş, bilim ve akademi dünyası ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katılacak.

Beşinci Dünya Su Forumu'nda, kurum tarihinde ilk kez sınırlı katılımlı bir Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi düzenleneceği belirtilen açıklamada, bunun önemli bir yenilik olduğu kaydedildi. Açıklamada, "Söz konusu Zirve'nin amacı Forum'a daha büyük görünürlük kazandırmak ve insanlığın ortak geleceğini ilgilendiren su konusuna verilen siyasi önem ve önceliği en üst düzeyde teyit etmektir" denildi. (ORH/BÜN)

(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kuaförler pazar günü açık mı? Kuaförler pazar günü çalışıyor mu 2024? Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title