Haberler

Dünya Gıda Günü Etkinlikleri

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Temsilcisi Sinaceur : “Sürdürülebilir olmayan gıda sistemleri gıda kaynaklarını azaltarak doğal çevre ve eko sistemi tehdit ediyor. FAO o...

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Temsilcisi Mustafa Sinaceur, örgüt olarak amaçlarının açlığı sona erdirmek için tarım ve gıda sistemlerinde iyi yönde değişiklikler yapmak olduğunu söyledi.

16 Ekim "Dünya Gıda Günü" etkinlikleri çerçevesinde FAO ve Yenimahalle Belediyesi'nin Batıkent'te ortaklaşa düzenlediği yürüyüşe katılan Sinaceur, "Bu yılki Dünya Gıda Günü teması: "Gıda Güvencesi ve Beslenme için Sürdürülebilir Gıda Sistemleri"dir. FAO olarak amacımız açlığı sona erdirmek için tarım ve gıda sistemlerinde iyi yönde değişiklikler yapmaktır " dedi.

Sürdürülebilir olmayan gıda sistemlerinin gıda kaynaklarını azaltarak doğal çevre ve eko sistemi tehdit ettiğini belirten Sinaceur bu konudaki ortak çaba ve çalışmaların toplumsal bilinci artıracağını umduğunu ifade etti. Sinaceur, dikkatlerin gıda güvenliği konusunda odaklanması ve fonların açlık karşısındaki küresel savaş için seferber edilmesi gerektiğini kaydetti.

Batıkent Kapalı Pazar yerinden Tören Parkı'na kadar devam eden yürüyüşe Sinaceur'ün yanı sıra, BM, FAO ve Yenimahalle Belediyesi çalışanları ile öğrenciler katıldı. Öğrenciler yürüyüş boyunca "Açlığa Karşı Birleşelim", "Gıda Güvencesi İçin Tarıma Yatırım" yazılı pankartlar taşıyarak dünyadaki açlık sorununa tepkilerini gösterdi. Yürüyüş sonrası "Gıda İsrafı ve Gıda Kayıpları" konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğrafların yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

BM kaynaklarından edinilen bilgiye göre, günümüzde dünya genelinde yaklaşık 870 milyon insan kronik olarak yetersiz besleniyor. Yetersiz beslenmeden dolayı 5 yaşın altındaki her dört çocuktan biri yeterli düzeyde gelişemiyor. Bu durum, yetersiz beslenen 165 milyon çocuğun bedensel potansiyellerine hiçbir zaman erişemeyecekleri anlamına geliyor. Öte yandan dünya çapında yaklaşık 2 milyar insan sağlıklı olmak için gerekli vitamin ve mineralleri alamıyor. Dünya nüfusunun yaklaşık 1,4 milyarı aşırı kilolu grubunda yer alırken, bu insanların üçte birine yakın bir kısmı ise obez grubuna giriyor. Aşırı kilonun, koroner kalp rahatsızlığı, şeker hastalığı veya diğer sağlık sorunlarına yol açtığı biliniyor. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Yenimahalle Belediyesi Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Günü Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title