Haberler

Dünya Çevre Günü Etkinlikleri

5 Haziran Dünya Çevre Günü Nedeniyle Manisa Belediyesi Öncülüğünde Gün Boyunca Öğrenciler Tarafından 10 Ton Çöp Toplandı.

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Manisa Belediyesi öncülüğünde gün boyunca öğrenciler tarafından 10 ton çöp toplandı.

Gönüllü çevreci öğrencilerle birlikte bu sabahtan itibaren kentin caddelerinden başlayıp en dar sokaklarına kadar giren Belediye Başkanı Bülent Kar, temizlik görevlilerinin de yardımıyla çöp topladı. Gün boyu devam eden ve renkli görüntülerin ortaya çıktığı çalışma sonrası torbalara konan çöpler ve piller Cumhuriyet alanına getirildi. Belediye temizlik görevlileriyle aynı tulumu giyerek alana gelen Belediye Başkanı Bülent Kar, burada öğrencilere hitaben bir konuşma yaptı. Manisa'da Çevre günleri ve Tarzan'ı anma etkinliklerinin 31 Mayıs tarihinden bu yana devam ettiğini hatırlatan Başkan Kar, "Etkinliklerin son gününde okullarla birlikte çevreyi temizledik. Pil atıklarını da Eczacılar Odası'nın katkılarıyla topluyoruz. Özellikle bir atık pilin 4 metrekare toprağı kirlettiği düşünüldüğünde atık pillerin toplanmasının ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor. Bu yıl geçen yıla oranla daha az çöp topladık. Bu da insanların çevreyi daha az kirlettiğini gösteriyor." dedi. AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Çelik'in de hazır bulunduğu törende Başkan Bülent Kar, çöp toplama işine katılan öğrencilere çeşitli hediyeler dağıttı. Kar daha sonra torbalar içindeki minik çöp dağına çıkarak basın mensuplarına poz verdi.

Belediye yetkilileri bu yıl 10 ton çöp toplandığını açıkladı. Geçen yıl bu rakam 15 ton civarında gerçekleşmişti.

(MY-ÖA) 05.06.2008 18:06 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title