Haberler

Dünya Bu Zaferi Konuşuyor

The Daily Telegraph Gazetesi, Türkiye'nin Dün Akşam 2 -0 Geriye Düşmesine Rağmen Maçtan Zaferle Çıkarak Hayal Edilebilecek En Dramatik Sonuca İmza Attığını ve Adeta Tarih Yazdığını Bildirdi.

İngiltere basını, Türkiye ile Çek Cumhuriyeti arasında oynanan Avrupa Futbol Şampiyonası maçının sonucuna geniş yer verirken, The Daily Telegraph gazetesi, Türkiye'nin dün akşam 2-0 geriye düşmesine rağmen maçtan zaferle çıkarak hayal edilebilecek en dramatik sonuca imza attığını ve adeta tarih yazdığını bildirdi.

Türkiye'nin, Koller ve Plasil'in golleriyle mağlup durumdayken oyunun bütün senaryosunu değiştirip üç golle unutulmaz bir final yaptığını kaydeden Telegraph, milli takımın bir ara kaleye Tuncay'ın geçmesine rağmen bile ayakta kalmaya devam ettiğini vurguladı.

Gazetenin internet sayfası ve spor ekinde yer alan iki ayrı yorumun bir yerinde Türkiye'nin 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ''geri dönen kralı'' olduğu da vurgulandı.

Nihat Kahveci'nin yanı sıra Tuncay'ın oyununu da öven Telegraph, ünlü futbolcunun turnuva boyunca gayretli bir tablo sergilediğini yazdı.

The Times gazetesi de Türkiye'nin dün akşam uluslararası futbol tarihinin ''en müthiş geri dönüşlerinden birini'' yaşadığını ve çeyrek finale taşındığını yazdı. Yorumda, oyunun bütününün ''nefes kesici'' olduğu vurgulandı.

The Guardian gazetesi de yorumunda Türk Milli Takımı oyuncularının daha iyisini yapmak için mücadele edeceklerini söyledi.

-İSPANYOL BASINI-

''Avrupa Kupası'nın en deli maçı oldu'' diye yazan İspanyol gazeteleri, ''Türklerin bir mucize gerçekleştirdiğini, başaktörün de Nihat olduğunu'' belirtti.

Marca gazetesi, ''Taktik olarak Çek Cumhuriyeti çok daha iyiydi. Türkiye yenik duruma düştükten sonra B planına geçerek Nihat ve Semih'e uzun toplarla gol aramaya çalıştı, bu da işe yaramayınca sonunda Sabri'yi oyuna sokarak ritmi artırdı ve dişe diş bir oyun olan C planına geçti. Türkiye açıklanamaz, mucize bir galibiyet aldı'' ifadeleri kullanıldı.

As, sahanın en iyisi olarak gösterdiği Nihat için ''Topa sadece iki kez dokundu, ama ikisi de gol oldu'' yorumunda bulundu.

Sport, ''Nihat, mucizeyi gerçekleştiriyor ve Türkiye'yi çeyrek finale sokuyor'' başlığını atarken, El Mundo Deportivo da ''Türk mucizesi'' başlığı altında, ''Türkiye, Avrupa Kupası'nın ilk büyük sürprizini yaptı. 2-0'dan sonra kimsenin şans vermediği Türkiye, kaleci Cech'in hatalarını iyi değerlendirerek inanılmaz bir final yaşadı'' diye yazdı.

Öte yandan İspanyol basını, Türkiye'nin en iyilerini Nihat, Arda, Hamit ve Sabri olarak gösterdi.

Belçika'da yayımlanan HLN gazetesi, Türkiye'nin galibiyetini ana sayfasından duyururken, ''Türkiye, Avrupa Şampiyonası'nda diğer takımları uyarmış oldu'' ifadelerine yer verildi.

Macaristan'ın tek günlük spor gazetesi olan 300 bin trajli Nemzetisport manşetini ''Türk sevinci'' olarak atarken, iç sayfada ise ''Kara çorba (Türk kahvesi) sonradan geldi'' başlığı attı.

Kaynak: AA / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title