Haberler

Dttd'den Diyarbakır'a Aylık Gazete

Diyarbakır Turizm ve Tanıtma Derneği (Dttd) 1. Olağanüstü Genel Kurulu'nda, İlerleyen Günlerde Tüzel Kişilik Kazanacak Olan Diyarbakır Kültür Turizm Tanıtma Çevre ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu'nun (Di-fed) Kurucu Üyesi Olunması Kararı Alındı.

Diyarbakır Turizm ve Tanıtma Derneği (DTTD) 1. Olağanüstü Genel Kurulu'nda, ilerleyen günlerde tüzel kişilik kazanacak olan Diyarbakır Kültür Turizm Tanıtma Çevre ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu'nun (Dİ-FED) kurucu üyesi olunması kararı alındı.

Diyarbakır Turizm ve Tanıtma Derneği (DTTD) 1. Olağanüstü Genel Kurulu Class Otel'de üyelerin katılımı ile yapıldı. Kongrede oy birliği ile alınan kararla Divan Başkanlığına Yusuf Akgün, Veysi Çokgezer ve Sevim Aslan getirildi. Daha sonra verilen önergelerle Dİ-FED'in kurucu üyesi olunması ve bu konuda dernek yönetim kuruluna kurucu üye olacak delegeleri üyeler arasından seçme konusunda yetki verilmesi kararı da oy birliği ile alındı. Bir önerge üzerine derneğin 7 olan yönetim kurulu üyesi sayısı 9'a çıkarılarak, yeni bir yapılanma talep edildi. Buna göre Yönetim Kurulu asil üyeliklerine Nedim Çizmeci, Azim Kadri Özyıldız, Edip Paçal, Filiz Bedirhanoğlu, Günay Uyar, Mehmet Akyıl, Selahattin Arız, Taner Özbay, Yılmaz Bayar, Yönetim Kurulu yedek üyeliklerine İbrahim Evirgen, Murat Ağaçhanlı, Yılmaz Öncel, Süleyman Cevahirli, Necati Güvenç, Veysi Çokgezer, Abdurrezak İnal, Sevim Aslan, Mahmut Ayzit, Denetleme Kurulu asil üyeliklerine Mahmut Oral, Yusuf Akgün, Turan Kargı, Denetleme Kurulu yedek üyeliklerine Yücel Öncel, Yılmaz Karahanlı, İsa Çakmak, Disiplin Kurulu asil üyeliklerine Zeki Mennan, İpek Gök, Medeni Birinci, Disiplin Kurulu yedek üyeliklerine ise Nihat Evinç, Cemal Yıldız, Suzan Göncü seçildi. Dİ-FED'in tüzel kişilik kazanmasının ardından derneği temsilen görev alacak delege olarak da Nihat Evinç, Sevim Aslan, Süreyya Müjde, Mehmet Akyıl ve Selahattin Arız görevlendirildi.

Kongrede derneğin faaliyet raporunu açıklayan Dernek Başkanı Nedim Çizmeci, derneğin yönetim kurulu sayısının 9 olarak belirlenmesine karşın, her üyenin fikirlerinin aynı olduğunu belirtti. Birçok çalışma yaptıklarını kaydeden Başkan Çizmeci, ilerleyen günlerde daha çok çalışarak, Diyarbakır'ın turizm pastasından hak ettiği payı alacak seviyeye çıkaracaklarını söyledi. Son dönemlerde medya kuruluşlarının Diyarbakır'a bakışının değiştiğini, artık daha olumlu haber ve makalelerin yer almaya başladığını ifade eden Çizmeci, bundan bir bütün olarak kent halkının kazançlı çıktığını anlattı. Turizmin gelişmesiyle kentten başta beyin ve sermaye göçü olmak üzere Batı'ya yönelen göçün duracağını, hatta çalışmak için Batı'dan Diyarbakır'a göç yaşanacağını belirten Çizmeci, "Hedefimiz Diyarbakır'a 1 milyon turist getirmektir, biz bu sayıyı mutlaka aşacağız.bulacağız. Diyarbakır turizm açısından son derece zengin bir envantere sahiptir. Bu varlıkların birçoğundan kent halkının dahi haberi olmadığını tahmin ediyorum.

Bu eksikliği gidermek, kent halkında turizm, çevre ve tarihi değerleri koruma bilinci geliştirmek amacıyla 'Güzel Diyarbakır' adıyla aylık bir gazete çıkaracağız" dedi.

Kongrenin sonunda yönetim kurulunun toplanarak, ilerleyen günlerde aralarında görev bölümü yapacakları öğrenildi.

(RB-RB-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title