Haberler

DTP'nin 'Barış ve Demokrasi Yürüyüşü'

DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, Bölge Milletvekilleri ve Belediye Başkanları, 'Barış ve Demokrasi Yürüyüşü' Adı Altında Düzenlenen Etkinlik Kapsamında Van -Hakkari Karayolunda Bir Araya Geldi.

DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, bölge milletvekilleri ve belediye başkanları, ''Barış ve Demokrasi Yürüyüşü'' adı altında düzenlenen etkinlik kapsamında Van-Hakkari karayolunda bir araya geldi.

Partililerin de katıldığı grup, Beşyol mevkisine kadar yürüyerek terör örgütü PKK lehine slogan atarak, çeşitli pankartlar taşıdı.

Cumhuriyet Caddesi'ndeki DTP İl binasının önünde son bulan yürüşün ardından bölge milletvekilleri ve belediye başkanları otobüsün üzerinde hazırlanan platformda halkı selamladı.

Burada partililere hitap eden DTP Genel Başkan Yardımcısı Ayna, ''bölgedeki Kürt sorununun kalıcı çözümü için çeşitli girişimlerde bulunduklarını ve bu çabalarının iktidar partisi tarafından görmezden gelindiğini'' iddia etti. Emine Ayna, ''Bu randevu talebimizi geri çektik. Masada bizimle diyalog kurmuyorlarsa biz de meydanlarda halkımızla birlikte taleplerimizi iletiriz. Bizim barışa ve çözüme uzattığımız elimizi geri cevirdiler'' dedi.

Ayna, konuşmasında terör örgütü elebaşı için ''sayın'' ifadesini kullandı. Emine Ayna, terör örgütü elebaşının bazı düşünürlerin fikirlerinin ''avukatları aracılığıyla kendisine iletilmesini istediğini'' iddia etti.

Konuşmaların ardından etkinliğe katılanlar halay çektikten sonra dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title