Haberler

DTP Karardan Memnun

Avrupa Birliği'nin "PKK'yı Terör Örgütleri Listesinden Çıkarması" Kararı DTP'de Memnunlukla Karşılandı.

Avrupa Birliği'nin "PKK'yı terör örgütleri listesinden çıkarması" kararı DTP'de memnunlukla karşılandı.

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, Avrupa Birliği Adalet Divanı'nın PKK’nın terör listesinden çıkarılmasını öngören kararını değerlendirdi ve “Türkiye bu kararı şok haber olarak gördü. Türkiye bu kararı metanetle karşılamalı. Bu meseleyi kendi içimizde çözmeliyiz. Türkiye’de bir Kürt sorunu var, PKK da bunun bir parçası” dedi.

DTP'li Demirtaş, Meclis’teki basın toplantısında, AB Adalet Divanı’nın PKK ile ilgili kararını değerlendirdi. Demirtaş, bu kararın Türkiye’yi yakından ilgilendirdiğine dikkat çekerek, haberin Türkiye’ye “şok haber” olarak yansıdığını ifade etti.

ÇOK YARARLI BİR KARAR

Türkiye’nin bu kararı metanetle karşılaması gerektiğini savunan Demirtaş, “Önce gerekçelerine bakılsın. Sonra değerlendirme yapılsın. Ülkemiz açısından çok daha yararlı olur” dedi. AB’nin en üst makamından çıkan bu kararın “Kürt” sorununa bakış açısını nasıl etkileyeceğini izlemek gerektiğini söyleyen Demirtaş, “Kürt sorunu bizim sorunumuz. Türkiye’nin sorunu. Bu sorun bizim olmalı. Bu sorunu kendi içimizde Türkiye’de çözmeliyiz. Biz Türkiye’nin medeni insanları olarak çözmeliyiz. Bu sorunu uluslararası platformdan kurtarmamız gerekir” dedi.

Meselenin Türkiye dışında tartışılmasına izin verilmemesi gerektiğine işaret eden Demirtaş, “Bizim dışımızda tartışılan mesele lehte mi yoksa aleyhte mi onu bilmemiz gerekir” diye konuştu. Bu sorunun PKK değil, bir Kürt sorunu olduğunu ifade eden Demirtaş, “Dolayısıyla bu konuda sert tepkiler vermek yerine biz nerede yanlış yaptık önce onu tartışmalıyız. PKK’nın bir terör örgütü olup olmadığını konusunun asli bir bir konu olarak tartışmadan önce Kürt sorununu ele almalıyız” dedi.

PKK KÜRT SORUNUNUN BİR PARÇASI

PKK’nın da Kürt sorununun bir parçası olduğunu ileri süren Demirtaş, "Bu gelişmeyi ülke olarak çok iyi değerlendirmemiz gerekir. PKK Türkiye’nin sorunu değil, Kürt sorununun bir parçası” diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title