Haberler

DSP Lideri Sezer: "2007 Kayıp Bir Yıl Oldu"

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, 2007'nin "Kayıp Bir Yıl" Olduğunu İfade Etti. Sezer, "2007 Yılı Ne Yazık Ki, Türkiye İçin Önemli Kayıpların Yaşandığı, Cumhuriyet Değerlerinin Aşındırılmaya Devam Edildiği ve Halkımızın Umudunun Zayıflatıldığı Bir Kayıp Yıl Olmuştur.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, 2007 yılının Türkiye açısından "kayıp bir yıl" olduğunu bildirdi.

Zeki Sezer, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 2008 yılı için Tanrı'dan "bayram coşkusuyla dolu günler" dileyen Sezer, 2007 yılının ise Türkiye için önemli kayıpların yaşandığı, bir yıl olarak geride kaldığını ifade etti. Sezer, "2007 yılı, Cumhuriyet değerlerinin aşındırılmaya devam edildiği ve halkımızın umudunun zayıflatıldığı bir kayıp yıl olmuştur. DSP'nin öncülüğünde ülke yararına önemli hizmetler yapan 57'inci Hükümet'in 2002 yılında bıraktığı tüm olanakları beceriksizce ve sorumsuzca tüketen AKP, bu yıl da sürekli sorun üretmiştir" dedi.

Türkiye'yi yönetenlerin "sorumsuzluğu ya da kasıtlı tutumları" nedeniyle Laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin değerlerinin zayıflatıldığını ileri süren Sezer, AKP yönetimini eleştirdi. Sezer şunları belirtti:

"Bu bağlamda, Türkiye Cumhuriyeti'nin, kurulduğundan beri evrensel demokrasi ve barışa katkı sağlayan değerler üretme misyonu ve mekanizmalarının zayıflatılması çabaları da, göz ardı edilemeyecek boyutlara ulaşmıştır. AKP Hükümetleri, baştan beri gereken duyarlılığı ve özeni göstermedikleri için Türkiye'nin AB'ne tam üyelik çabaları da, AB belgelerinden Türkiye adının çıkartılmasına göz yumularak en olumsuz noktaya getirilmiştir.

Diğer taraftan Türk tarımı çökertilmiş, esnafımız, memur ve dar gelirli toplum kesimleri kredi kartlarına ve borçlara mahkûm edilmiştir. Terör belası yeniden hortlatılarak ulusal güvenliğimiz; istihdam olanakları zayıflatılarak da sosyal güvenliğimiz, her türlü tehdit ve tehlikeye açık hale getirilmiştir."

-DSP TÜRKİYE'NİN GÜVENCESİ-

Vatandaşların, 2007 yılında hayat pahalılığı, işsizlik, yoksulluk ve geçim sıkıntısı ile baş başa bırakıldığını öne süren Zeki Sezer, "2007 yılı en çok, yarınlara ilişkin umudun zayıfladığı bir 'kahır yılı'dır" dedi. Sezer mesajında şunları belirtti:

"Tüm bu ve benzeri olumsuzluklara karşın; gücünü Hak'tan ve Halk'tan alarak ulusumuzun en zor günlerinde çare, en karanlık anlarında ışık olan DSP'nin halkla bütünleşen varlığı, Türkiye'nin güvencesidir. 2008 yılı; Türk Milleti'nin DSP ile bütünleşerek önündeki engelleri aşmayı, sorunlarını çözmeyi ve Atatürk'ün ilkeleri ışığında birlik, demokrasi ve kalkınma atılımlarını güçlendirmeyi başaracağı yılın miladı olacaktır.

Rahmetli Liderimiz Bülent Ecevit'in en büyük mirası olan DSP'nin çalışkan ve özverili Genel Merkez yöneticileri, Milletvekilleri, İl Başkanları, İlçe ve belde başkanları, belediye başkanları, belediye ve il genel meclisi üyeleri, inançlı üyeleri ve seçmenleri gücünü Hak'tan ve Halk'tan alacak ve 2008 yılını, yerel yönetimlerde iktidara yürüyüş yılı olarak değerlendirecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 2008 yılının ulusumuza, dış ülkelerdeki yurttaşlarımıza, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türk Cumhuriyetlerindeki kardeşlerimize ve tüm insanlığa hayırlı olmasını, bütün dünyaya barış ve esenlik getirmesini dilerim." (ANKA)

(ÇAĞ/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title