Haberler

Doktorlar Önlük Yaktı

Türk Sağlık-sen İzmir 1 No'lu Şubesi Üyeleri, İzmir'de Pilot Uygulama Olarak 14 Mayıs'ta Başlayacak Olan Aile Hekimliği Uygulamasına Karşı Kemeraltı Çarşısı Girişinde 'Beyaz Önlük' Yakarak Eylem Yaptı.

Türk Sağlık-Sen İzmir 1 No'lu Şubesi üyeleri, İzmir'de pilot uygulama olarak 14 Mayıs'ta başlayacak olan aile hekimliği uygulamasına karşı Kemeraltı Çarşısı girişinde 'beyaz önlük' yakarak eylem yaptı.

Konak Meydanı'nda Türk Sağlık-Sen adına basın açıklaması yapan Türk Sağlık-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, aile hekimliğinin uygulamaya geçmesiyle sağlık hizmetlerinin daha kötüye gideceğini savunarak, "Sağlıkta Dönüşüm Programı adı altında devletin sağlık hizmetlerinden elini çekmesi anlamına gelen aile hekimliği uygulaması, performansa dayalı döner sermaye, sözleşmeli personel alımı, taşeron şirketler aracılığıyla hizmet alımlarıyla her geçen gün daha da kötüye giden sağlık hizmetleri ne yazık ki içinden çıkılmaz bir hal almıştır" dedi.

Aile hekimliği konusunda vatandaşların yanlış bilgilendirildiğini öne süren Doğruyol, pilot uygulamaya geçilen illerde tam bir kaos yaşandığını, sivil toplum örgütü üyeleri dahil olmak üzere vatandaşların da bu uygulamadan memnun olmadığını ve olmayacağını öne sürdü. Aile hekimliği projesinin Türkiye'ye ait olmadığını ve Türkiye için ideal bir uygulama olmayacağını savunan Doğruyol, projenin Avrupa'da ilaç üreten yabancı şirketlere ait olduğunu ve destekleyenlere bakıldığında Türkiye yararına bir proje olmayacağını söyledi.

Ahmet Doğruyol, İzmir'de 14 Mayıs'ta uygulamaya geçmesi beklenen proje için müracaat eden hekim ve sağlık personelinin yetersiz olmasından dolayı 26 Mart'ta son bulacak başvuruların 30 Mart'a kadar uzatıldığını kaydederek, "İl Sağlık Müdürlüğü bürokratları sağlık ocaklarını dolaşarak, yerine göre ikna etmeye çalışmakta, yerine göre aba altından sopa göstererek İzmir için gerekli olan bin 87 aile hekimine ulaşmaya çalışmaktadırlar" diye konuştu.

Türk Sağlık-Sen olarak aile hekimliği projesini savunanlara seslenen Doğruyol, aile hekimliğine geçiş sürecinde yerel sağlık idareleriyle anlaşma yapan aile hekimlerinin ileriki aşamalarda özel sağlık sigortalarıyla anlaşma yapacağını, aile hekimlerini verilecek olan 2 bin YTL'lik ücretin sürekli olmayacağını, vatandaş ihtiyaç duyduğunda aile hekimine ulaşamayacağı zamanların olacağını, vatandaşların emrine amade doktoru ve hemşiresi olamayacağını, ödenen sağlık primi kadar hizmet alınacağını, 1. basamak koruyucu sağlık hizmetlerinden olan aşılama, gebe takibi, aile planlaması hizmetlerinde aksama olacağını öne sürdü. Doğruyol, aile hekimliğine geçildiği takdirde 6 bin 260 sağlık ocağının kapatılacağını ve personelin sözleşmeli statüye geçirileceğini de sözlerine ekledi.

Eylemin ardından vatandaşlara aile hekimliği konusunda bilgilendirici el ilanları dağıtıldı.

(EY-YK-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title