Haberler

Doğanşehir'de elma hasat günü düzenlendi

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde, elma hasat günü düzenlendiİlçede Elmada hasat zamanının gelmesi ile birlikte, Çığlık mahallesinde Elma Hasat Günü gerçekleştirildi.

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde, elma hasat günü düzenlendi

İlçede Elmada hasat zamanının gelmesi ile birlikte, Çığlık mahallesinde Elma Hasat Günü gerçekleştirildi. Elma Hasat Günü nedeniyle açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Tahir Macit, "İlçemizde yoğunluğunu golden ve starking elma çeşitlerinin oluşturduğu yaklaşık 12 bin dekarlık alanda tahmini 20 bin ton elma üretimi beklenmektedir" ifadelerini kullandı. Macit, "İlçemize güzel tat ve aromaya sahip Doğanşehir elmasında İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen özverili çalışma sonrası Elma iç kurdu ve kara lekeye karşı başarılı bir mücadele yapılmıştır. İlçede bulunan erken uyarı sistemlerinden alınan veriler, bahçelerde kullanılan feromon tuzaklar sayesinde doğru zamanda, doğru dozda ve doğru mücadele teknikleri kullanılarak olumlu sonuçlar elde edilmiştir" şeklinde konuştu.

Programda, Ziraat Mühendisi Badin Kılıç tarafından Elmada hasat zamanının belirlenmesi, uygulamalı olarak çiftçilere anlatıldı.

Düzenlenen Elma Hasat Günü programına, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, İl Tarım ve Orman Müdürü Tahir Macit, Doğanşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Ürkmez, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Demet Köksal, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Emre Sülü, Ziraat Odası Başkanı Burhan Tanışık, Elma Üreticiler Birliği Başkanı İmam Tuncer, muhtarlar, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri ile üreticileri katıldı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Doğanşehir Malatya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title