Haberler

Doğadan Topladıkları Mantar Geçim Kaynakları Oldu

Kumluca ilçesinde sonbaharda yağmurların yağmasıyla birlikte ormanda çıkan mantarlar vatandaşlar tarafından toplanarak ilçe merkezinde satışa sunuluyor.

Kumluca ilçesinde sonbaharda yağmurların yağmasıyla birlikte ormanda çıkan mantarlar vatandaşlar tarafından toplanarak ilçe merkezinde satışa sunuluyor.

Kumluca'da sonbahar mevsiminde ormanlık alanda çıkan ve halk arasında "çıntar" olarak bilinen mantarlar vatandaşların geçim kaynağı oluyor. Özellikle çam ağaçlarının sık olduğu bölgelerde yetişen mantarlar yöre halkı tarafından toplanarak şehir merkezinde satışa sunuluyor.

Mantarların oluşmasını dört gözle beklediklerini belirten Hasan Ballı, bu yıl havaların mantar çıkmasına çok müsait olduğunu, yağışlarla birlikte doğada daha çok mantarın çıkmasını beklediklerini söyledi.

Mantarın oluşması için yağmurun belirli aralıklarla yağması gerektiğini ifade eden Ballı, "Yağmurla birlikte nem oluşuyor. Havalar güzel, aşırı soğuk yok. Aşırı soğuk ve kuraklık nemi ortadan kaldırınca mantar olmuyor. Bizde doğadan topladığımız bu mantarları satarak evimizin geçimini sağlıyoruz." dedi.

Pazarda mantar satışı yapan Derya Ovalı ise hafta sonu eşi ve çocuklarıyla birlikte ormanlık alanda topladıkları mantarları kilosu 20 liradan sattıklarını ve vatandaşların sezonun ilk mantarlarına yoğun rağbet gösterdiklerini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Kumluca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title