Haberler

Doç. Dr. Rafet Yiğitbaşı: ''Ana Etkeni Saptamış Durumda Değiliz''

Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Rafet Yiğitbaşı, 4 bebeğin ölümüne neden olan ana etkenin henüz belirlenmediğini kaydederek, ''Birden fazla bebekte aynı mikrobu bulursak saptama netleşmiş olacak'' dedi.

Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Rafet Yiğitbaşı, 4 bebeğin ölümüne neden olan ana etkenin henüz belirlenmediğini kaydederek, ''Birden fazla bebekte aynı mikrobu bulursak saptama netleşmiş olacak'' dedi.

Başhekim Yiğitbaşı, hastanede gazetecilere yaptığı açıklamada, bebeklerden kan kültürlerinin alındığını ve henüz bir üremenin söz konusu olmadığını kaydetti. Yiğitbaşı, ''Ağır durumda olan 2 bebeğimiz var. Ayrıca 3 çocuk daha var. Bilimsel verilerin üstünde bir durum değil bu. 'Yayılma var mı?' diye tahlillerimiz sürüyor'' diye konuştu.

Bebek ölümleriyle ilgili başlatılan tetkikler ve çalışmaların sürdüğünü ifade eden Yiğitbaşı, şunları söyledi:

''Hastanemizde belirtildiği gibi inşaat söz konusu değildir. Bu üzücü olaydan sonra içerideki gaz sistemlerini kontrol için gelen kontrolörü gören insanlar, 'burada inşaat söz konusu' diyerek etrafa bilgiler vermişler. Enfeksiyon çıktığını ve çocuklarının ölümünün bu nedenle olduğunu belirtmişler.''

Şu ana kadar ortak bir mikrobun belirlenmediğini kaydeden Yiğitbaşı, ''Ortak bir mikrop bulursak ancak salgın diyebileceğimiz bir durum ortaya çıkar ki şu ana kadar böyle bir mikrop tespit edilmedi'' dedi.

Hasta olan 5 bebeğin özel bir odaya alındığını bildiren Yiğitbaşı, ''Sepsist olanlar ayrı yerde kontrol altında tutulmaktalar. İl Sağlık Müdürlüğünden gelen ekiplerle incelemelerimizi sürdürüyoruz'' şeklinde konuştu.

Dünyanın pek çok ülkesinde bu tip olaylara rastlandığını ifade eden Yiğitbaşı, ''Önemli olan zamanında ve en erken saptamak, komisyon kurarak en erken önlemleri almaktır. Şu anda ana etkeni saptamış durumda değiliz. Birden fazla bebekte aynı mikrobu bulursak, saptama netleşmiş olacak'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title