Haberler

Diyarbakır Diyarbakırlı 15 Temmuz Şehitleri Kabirleri Başında Anıldı

Diyarbakırlı 15 Temmuz şehitleri kabirleri başında anıldıDİYARBAKIRLI, 15 Temmuz demokrasi şehitleri polis memuru Halit Gülser memleketi Dicle ilçesinde ve sivil şehit Askeri Çoban da memleketi Ergani'deki mezarları başında düzenlenen törenlerle anıldı.

Diyarbakırlı 15 Temmuz şehitleri kabirleri başında anıldı

DİYARBAKIRLI, 15 Temmuz demokrasi şehitleri polis memuru Halit Gülser memleketi Dicle ilçesinde ve sivil şehit Askeri Çoban da memleketi Ergani'deki mezarları başında düzenlenen törenlerle anıldı.

Vali Hasan Basi Güzeloğlu, Diyarbakır Milletvekilleri Ebubekir Bal, Oya Eronat, 7'inci Kolordu Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İl Jandarma Komutanı Vekili Jandarma Kıdemli Albay Fatih Kılınç ve İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, çok sayıda vatandaş ve şehit yakınlarının katıldığı bir törenle, darbe girişiminin yaşandığı gecede şehit olan polis Halit Gülser ile inşaat işçisi sivil şehit Askeri Çoban, mezarları başında anıldı.

İlk olarak şehit polis memuru Halit Gülser'in Dicle ilçesi Pekmezciler Köyündeki kabrini ziyaret eden Vali Güzeloğlu, burada yaptığı konuşmada "Rabbim şehadetini kabul eylesin, mekanını cennet eylesin. İnancımızda şehitler, dünya hayatının ve cennet hayatının efendileridir. Hazreti peygamberimizin cennette komşularıdır. En değerli varlıklarını, vatan için, bayrak için, ezan için, özgürlüğümüz için, bağımsızlığımız için, feda eden, kara toprağa giren, unutulmaz kahramanlarımızdır. Halit Gülser de FETÖ hain terör örgütünün, 15 Temmuz darbe girişiminde, hainlere karşı imanı ile duran ve bu darbe tehdidini canıyla şehadetiyle bertaraf eden kahramanlarımızdandır. Bugün maddi hayatı sona erse de hepimizin gönlünde sonsuza kadar yaşayacak, ülkemizin ve milletimizin hiçbir zaman unutmadığı bir kahraman evladı olarak her zaman hatırlanacaktır. İçte ve dışta bu ihanetin temsilcileri ve bu terör örgütünün destekçileri bilmelidir ki, bu milletin Halitleri bitmez bir ölen bin dirilen bir inancın bir ruhun Halit de kahraman bir temsilcisiydi. Şehitler tepesinin manen ölmeyecek bir kahramanıydı. Rabbim tüm şehitlerimize gani gani rahmet eylesin, mekanlarını cennet eylesin. Başta değerli ailesine, yakınlarına ve bütün milletimize de sabrı cemil ihsan eylesin. Biz onların manevi varlığıyla daha kararlı, daha güçlü ve daha inançlı ve imanlı bir şekilde geleceğe yürüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti milletiyle bir ve beraber olarak bütün tehditlere, bütün ihanetlere, bütün terör örgütlerinin iç ve dış tertiplerine rağmen bugün eskisinden daha güçlü, daha kararlı, daha azimli. Rabbim tekrar Halit'e ve tüm şehitlerimize rahmet eylesin makamı ve mekanlarını cennet eylesin inşallah" dedi.

Kabir ziyaretinin ardından Gülser ailesini ziyaret eden Vali Güzeloğlu ve beraberindekileri, şehit polis memuru Halit Gülser'in yakınları karşıladı. Daha sonra aile yakınlarına taziye dileklerini ileten Vali Güzeloğlu, burada da yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Bugün değerli milletvekillerimiz, Garnizon Komutanımız, komutanlarımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Cumhuriyet Başsavcımız, İlçe Kaymakamımız, il başkanımız dahil bütün arkadaşlarımızla merhum şehidimizin manevi huzurunda, ona olan borcumuzu İfade etmek Fatiha'yla, salatu selamlarla onu anmak için bir kez daha bir aradayız. 2 yıl önce 15 Temmuz 2016'da hain darbe girişiminin karşısında duran, imanıyla bu ihaneti püskürten ve şehadetiyle bugün bu ülkenin birlik ve beraberliğinin mührü olan kahramanlardan biri Gürsel evladımız. Sizin köyünüzün bir evladı, bu toprakların bir evladı. Rabbim ona da, tüm şehitlerimize de gani gani rahmet eylesin. Mekanlarını cennet eylesin. Onların o duruşuyla, o kahramanlığıyla o ihanetin bütün odakları püskürtüldü. Hamdolsun Türkiye bugün o günden ve dünden daha güçlü bir şekilde, kararlılıkla yoluna devam eden, bölgesine ve dünya üzerinde her açıdan sözü dinlenilen ve bu şekliyle şüphesiz ki güçlü hale gelen bir ülke oldu. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve önderliğinde daha güzel bir geleceğe doğru gidiyoruz. Herkes bilmeli ki bu büyük devlet, bu kutlu devlet, bu dualı millet yoluna kararlılıkla devam edecek. Bu ihanet odaklarının karşısında ister PKK, ister FETÖ, ister bunların işbirlikçileri yok olup gidecekler. En büyük gücümüz, milletten aldığımız gücümüz, milletin iradesi, milletin kararlılığı. Allah bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Bir ve beraber olarak daha nice güzel zamanlarda bir olmayı nasip eylesin. Bu yolculuğumuz devam ederken de, sahip olduğumuz özgürlüğümüz, bayrağımız, vatanımız, ezanımız her düzeydeki bütün varlığımızı bize feda eden, bize armağan eden bu şehitlerimizden de rabbim razı olsun. Bugün bir kez daha hem bir taziyeyi vermek, hem Fatihalarla onu anmak için geldik. Rabbim sizlerden de razı olsun. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun diyorum. Ben ve tüm arkadaşlarım hepinize bu ev sahipliği için teşekkür ediyor, hepinizi Allah'a emanet ediyorum Sağ olun var olun" diye konuştu.

Daha sonra 15 Temmuz 2016 günü Şehitler Köprüsü'nde şehit olan Askeri Çoban'ın Ergani İlçesinde bulunan kabrini ziyaret eden Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler, ellerinde Türk Bayrakları olan çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende, şehidinin kabrini ziyaret eden Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler, burada tüm şehitlerin ruhlarına dualar okudu.

Burada da bir konuşma yapan Vali Güzeloğlu, şehit Askeri Çoban'ın özgürlüğüne sahip çıkan bir kahraman olduğunu belirterek, "Bugün onun ve onun gibi 15 Temmuz Şehitlerini rahmetle anıyoruz. Kendileri o hain darbe teşebbüsü karşısında imanları ile duran bu ülkenin helal süt emmiş her evladı gibi bayrağına ezanına vatanına özgürlüğüne devletine sahip çıkan bir kahramanıydı. Askeri Çoban o güne bir vatandaş olarak bu ülkede yaşayan bir özgür vatandaş olarak özgürlüğüne kastedenlerin karşısında Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile meydanlara alanlara çıkan milyonlardan biriydi. Ama özel biriydi. Şehadet le şereflenen biriydi. Şehadet niyet edilse de kısmeti Allaha ait bir mazhariyettir. Şehitler inancımızın en yüce mertebesinde ölmeyen, diri kalan, Allah'ın müjdesine, cennette peygamberimizin komşuluğu şerefine eren kahramanlardır. Allah tüm şehitlerimizden ve Askeri Çoban'dan razı olsun. Şefaatlerinden bizleri nasiplendirsin. Mezarının başında bugün onu rahmetle anarken kararlılıkla bir kez daha haykırıyoruz ki bütün şehitlerimizin ve Askeri Çoban'ın emaneti olanak vatan bu devlet ve millet sonsuza dek yaşayacak. Gelecek her gün daha güçlü ve kararlı bir şekilde sonsuza kadar bayrak gönderde dalgalanacak ezan semalarda hep okunacak. Ama Askeri Çoban ve tüm şehitlerimizde yaşadığımız bu ülkede ve milletin yaşadığı her gün hatırlanacak. Rabbim onlardan razı olsun mekanları cennet olsun ruhları şad olsun" ifadelerini kullandı.

Ergani Merkez Kebir Camisi'nde öğlen namazında düzenlenen programda ise, Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrası ilahiler okunarak, şehit için dua edildi. Ergani Kaymakamlığı tarafından mevlit programından sonra şehitler anısına yemek verildi.

Şehit polis Halit Gülser, 6 yıldır görev yaptığı Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'na FETÖ'cü teröristlerce yapılan ilk bombalı saldırıda şehit edilmişti. Sivil şehit Askeri Çoban ise, İstanbul'da inşaatlarda çalışırken, darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine adı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirilen Boğaz Köprüsü'na gitmiş ve burada FETÖ'cüler tarafından açılan ateşle şehit edilmişti. Şehit Çoban evli ve 7 çocuk babasıydı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

title