Haberler

Diyarbakır´da 6 Ton Esrar Ele Geçirildi

Uyuşturucu Operasyonuyla İlgili Ele Geçen Uyuşturucunun 6 Ton 160 Kilo Olduğunu ve 8 Kişinin Gözaltına Alındığını Açıkladı.

Diyarbakır Valiliği, jandarmanın Lice ve Hazro ilçelerininin köylerinde düzenlediği uyuşturucu operasyonuyla ilgili ele geçen uyuşturucunun 6 ton 160 kilo olduğunu ve 8 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Valilik açıklamasında, operasyonun yasadışı kenevir ekimine mani olunması, kenevir bitkisinin ve üretilen esrar maddesinin ele geçirilmesine yönelik olarak yapılan uzun süreli çalışmalar neticesinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildiği belirtildi. Açıkalamada, şu ifadelere yer verildi:

"Şüphelilere ait, ev ve eklentileri ile tarlalarda yapılan aramalarda, 42 ayrı adreste toprağa bidonlar ve çuvallar halinde gömülü vaziyette 3 ton 650 kilogram kubar, 2 ton 510 kilogram toz esrar olmak üzere toplam, 6 ton 160 kilogram esrar maddesi ile 1 adet 9.mm çapında Browning marka tabanca ve 14 adet fişek ele geçirilmiştir. Ele geçirilen esrar maddesinin tahmini piyasa değeri 8.670.000 TL'dir"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title