Haberler

Diyarbakır Belediyesi'nden "Kürtçe ve Türkçe" Öykü Kitabı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kentte Kitap Alma ve Okuma İmkanından Yoksun Kesimlere Ücretsiz Olarak Kürtçe ve Türkçe Yazılmış Öykü Kitabı Dağıtacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte kitap alma ve okuma imkanından yoksun kesimlere ücretsiz olarak Kürtçe ve Türkçe yazılmış öykü kitabı dağıtacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje ile, aralarında Suzan Samancı ve Mıgirdiç Margosyan gibi tanınmış Diyarbakırlı yazarların da bulunduğu 35 yazarın öykülerinden oluşan bir kitap, başta kitap alma ve okuma imkanından yoksun kesimler olmak üzere tüm Diyarbakırlılara ücretsiz olarak dağıtılacak.

Sekiz aylık bir çalışma sonucunda kitabı yayına hazırlayan Muharrem Erbey, projenin okurla yazarı buluşturup, edebiyatı sevdirmek ve bölge yazarlarını okurla tanıştırmayı amaçladığını belirterek, bölgede uzun yıllar süren çatışma ortamının halkı kitap okumaktan uzaklaştırdığını ifade etti. Erbey, kitap okuma oranlarının Türkiye genelinde düşük olduğunu ancak bölgedeki kitap okuma oranının Türkiye oranından daha düşük olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

"Son çeyrek yüzyıldır özelikle bölgemizde yaşanan olağanüstü yaşam koşulları insanları birçok sosyal aktiviteden ve imkanlardan olduğu gibi okumadan ve kitaplardan da uzaklaştırmıştır. İşte bu imkansızlığın çokça dile gelmesinden yola çıkarak bireyi, kendi bölgesini, yaşadığı kentin sokaklarını, kendi hikayesi ile buluşturmak derdini, dert edinerek bu projeye soyunduk."

İlk etapta beş bin adet basılan seçkide şu yazarların öyküleri bulunuyor:

"Adnan Binyazar, Esma Ocak, Mıgırdiç Margosyan, Fırat Ceweri, Edip Polat, Suzan Samancı, Sedat Yurtdaş, Musa Dinç, Hasan Kaya, Jaklin Çelik, Cihan Roj, Dilawer Zeraq, Vecdi Erbay, Mavi Neşe Gölcük, Yaqob Tılermeni, Muharrem Erbey, H. Kovan Baqi, Cafer Solgun, Roni War, Evdile Koçer, A.Kadir Konuksever, Sidar Jir, Evrim Alataş, Miran Janbar, Yavuz Ekinci, Abidin Parıltı, M. Tuncay Çelenk, Vedat Çetin, Yıldız Çakar, Beni Saadet Erdem, Mehmet Dicle, Özlem Narin Yılmaz, Lorin S. Doğan, Murat Özyaşar ve Mehmet Polat." (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title