Haberler

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği, iş birliklerini geliştirmek için masaya oturdu

Güncelleme:

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği, iş birliklerini geliştirmek için masaya oturdu Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), başkanlığı taşra teşkilatı ile gönüllü belediyeler arasında yapılacak iş birliklerini teşvik etmek amacıyla masaya oturdu.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği, iş birliklerini geliştirmek için masaya oturdu

ANKARA - Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), başkanlığı taşra teşkilatı ile gönüllü belediyeler arasında yapılacak iş birliklerini teşvik etmek amacıyla masaya oturdu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin, Diyanet İşleri Başkanlığı binasında iki kurumun iş birliklerini geliştirmek amacıyla düzenlenen iş birliği protokolü törenine katıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı adına Erbaş'ın, TBB adına ise Şahin'in imza attığı süresiz iş birliği protokolü ile Dini-milli gün ve geceler gibi özellikli zaman dilimlerinde toplumu din konusunda programlar yapmak, aile, kadın, çocuk, genç, yaşlı, engelli bireylere yönelik ders, seminer, konferans gibi faaliyetler gerçekleştirmek ve sosyal uyumu sağlamak üzere göçmenlere yönelik sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenmesini sağlamak gibi yükümlülükler paylaşıldı.

Ayrıca taraflar, yapılması öngörülen eğitim, kültür-sanat, yayın faaliyetlerine bütçe imkanları çerçevesinde destek sağlama konusunda mutabık kaldı.

Protokolde başkanlığın yükümlülükleri arasında, TBB ve belediyelere bağlı mekanlarda; din konusunda halkı aydınlatmaya ve toplumsal farkındalığı artırmaya yönelik ders, seminer, konferans gibi faaliyetler üzerine, belediyelerce düzenlenen ve Başkanlığın hizmet alanlarını içeren kurslarda eğitim üzerine, talep eden belediyelere bağlı Aile Merkezi, Kadın Danışma Merkezi ve Gençlik Merkezlerinde ihtiyaç duyulması halinde manevi danışmanlık ve rehberlik hizmeti vermek üzerine üzere Başkanlık personeli görevlendirmek yer aldı.

Protokolün imzalanmasından önce konuşan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak ne yaparlarsa yapsınlar en yakın mensuplarının her zaman belediyeler olduğunu belirterek, "Sizler de belediyeler olarak, vatandaşlarımızın sadece maddi noktada desteği değil, manevi noktada da imanlarımıza Kur'an öğretmenlerimize, müftülerimize alandaki bütün hocalarımıza desteğinizi görmemek mümkün değil. Bunun için sizlere çok teşekkür ediyoruz. Türkiye Belediyeler Birliği ile yapacağımız bu iş birliği protokolünün ben hem belediyelerimize açısından hem de din hizmetleri manevi rehberlik açısından çok daha gelişeceğini, çok daha katlanacağını, milletimizin milli-manevi alandaki çalışmalarına destek olacağına inanıyorum" dedi.

TBB Başkanı Şahin şunları kaydetti:

"İnsanlarımızın ihtiyacımızın olduğu çalışmaları Diyanet İşleri Başkanlığımızla değerli müftülerimizle yapacağımız çalışmalar, bireyin huzuru için, toplumun sağlığı için, dünyanın geleceği için çok önemli. Tam bunun için bu imzayı atıyoruz. Bu imzada yaşamın her noktası var. Özellikle 4-6 yaş grubu yeni model anaokullarının şehrimizde ne kadar iyi çalışıldığına şahidiz. Bir taraftan da belediye olarak hemen yerinin tahsisini yapıyoruz. Bir taraftan da işletme modelini birlikte işletiyoruz, müftülerimizle hocalarımızla. Bu birlikte rahmet var. Birlikte yapılınca da çok güzel bir başarı yakalanıyor."

Tören, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ve Erbaş'ın Şahin'e hediye takdim etmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title