Haberler

Divaniye'de Güvenlik Operasyonları Devam Ediyor

Irak'ın Divaniye Kentinde Irak Güvenlik Güçleri ile ABD Güçlerinin Ortak Gerçekleştirdiği Operasyonlarda 2 Teröristin Gözaltına Alındığı Belirtildi.

Irak'ın Divaniye kentinde Irak güvenlik güçleri ile ABD güçlerinin ortak gerçekleştirdiği operasyonlarda 2 teröristin gözaltına alındığı belirtildi.

Ülkenin güneyindeki Divaniye kentinde dün gündüz saatlerinde gerçekleştirilen operasyon sonrası açıklamada bulunan askeri yetkili Osman Ali El-Khamini, "Operasyonu Irak polisi, askeri ve ABD güçleri olarak ortaklaşa gerçekleştiriyoruz. Aslan Pençesi adlı operasyonumuzun amacı, illegal silahlı güçleri ve milisleri yok etmek. Operasyonları köy ve kasabalarda kısım kısım gerçekleştirerek başarıya ulaşacağımıza inanıyoruz" dedi.

Operasyonlar süresince sokağa çıkma yasağı ilan ettiklerini ifade eden El-Khamini, operasyonları Savunma Bakanlığı'nın desteğiyle gerçekleştirdiklerini belirtti.

Operasyon sırasında sadece bir evde 20 adet uzun menzilli silah bulduklarını söyleyen El-Khamini, "Ayrıca ruhsatı bulunmayan bir güvenlik şirketinde 20 adet çeşitli çaplarda silah ele geçirdik" şeklinde konuştu.

Operasyonun hemen ardından açıklamada bulunan Divaniye Emniyet Müdürü Gassan Muhammed Hassan ise, "Yollara döşenmiş birçok bomba daha önceden tespit edilerek imha edildi. Bu konuda istihbarat çok önemli. Evlere gerçekleştirdiğimiz baskınlarda 1 adet infaz evi tespit ettik. İnfaz evinde yaptığımız araştırmalarda da teröristlerin öldürdüğü kişilerin gömülmüş elbiselerini bulduk. Ayrıca gömülmüş olarak, çeşitli patlayıcı maddeler, roketler ele geçirdiğimizi belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Operasyon sözcüsü Ebu Muhammed ise, "60'a yakın yola döşenmek üzere hazırlanmış bomba ele geçirdik. Bir çok eve düzenlediğimiz baskınlarda patlayıcı maddeler bulduk ve 2 teröristi gözaltına aldık" dedi.

(AR-CY-CY-MEF-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title