Haberler

Dışişleri Bakanı Gül'ün KKTC Ziyareti

Çeşitli Temaslarda Bulunmak Üzere KKTC'ye Gelen Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Bir Araya Geldi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere KKTC'ye gelen Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile bir araya geldi.

İkili görüşmen sonra basına açıklamalarda bulundu. İlk olarak konuşan Talat, "AB'nin Doğrudan Ticaret Tüzüğü ile vermiş olduğu sözleri tutmasını bekliyoruz. AB'nin bu konuda atacağı adımların Kıbrıs sorununa da büyük katkısı olacağını biliyoruz. Bu konudaki onayın bir an evvel verilmesini istiyoruz" dedi.

Kıbrıs sorununa da değinen Talat, "Hedefimiz nihai çözümdür. Bunun yeri de BM'dir. KKTC olarak raydan çıkmış olan bu meseleyi yoluna koymaya çalışıyoruz. Umudumuz bütünlüklü müzakerelerin başlamasıdır" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin sonuna kadar KKTC'nin yanında olacağını mesajını veren Dışişleri Bakanı Gül ise "Kapsamlı ve verimli bir görüşme yapıldı. Çözüm için olumlu çalışmalar devam edecektir" dedi.

Gül, Büyükanıt'ın açıklamalarıyla ilgili soruları ise yanıtsız bıraktı. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, bugün ayrıca Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) Komutanı Korgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'nu da ziyaret edecek.

"Star Kıbrıs" Gazetesi'nin yayın hayatına başlaması dolayısıyla bu akşam saat 19.30'da Mercure Otel'de düzenlenecek tanıtım resepsiyonuna katılacak Gül, yarın da Kervansaray'daki Mercure Otel'in resmi açılış töreninde yer alacak. Gül, yarın saat 14.00'te adadan ayrılacak.

Gül'e KKTC ziyaretinde, bazı büyükelçiler ile bakanlığın üst düzey yetkililerinden oluşan bir heyet ve eşi Hayrünisa Gül eşlik ediyor.

(MG-CY-CY-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title