Haberler

Dink Hakkında "Türklüğü Aşağılamak" Suçundan İddianame... -Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in de Aralarında Bulunduğu 3 Kişi Hakkında "Türklüğü Aşağılamak" Suçundan İddianame Hazırlandı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink ile Gazetenin İki Yöneticisi Hakkında "Türklüğü Aşağılamak" Suçundan İddianame Hazırlandı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink ile gazetenin iki yöneticisi hakkında ''Türklüğü aşağılamak'' suçundan iddianame hazırlandı.

Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Agos Gazetesi'nin 21 Temmuz 2006 tarihli nüshasında yayınlanan ''301'e karşı 1 oy'' başlıklı haberde Hrant Dink'in yabancı bir haber ajansına verdiği demeçte kullandığı sözlerden alıntı yapıldığı kaydedildi.

Alıntıda, ''Elbette bu bir soykırımdır diyorum, çünkü sonuç kendisini zaten tanımlıyor ve adını koyuyor. 4 bin yıldır bu topraklarda yaşayan halkın bu olanlarla birlikte artık ortadan yok olduğunu görüyoruz'' denildiği anlatılan iddianamede, bu sözlerle Türklüğün aşağılandığı belirtildi.

İddianamede, Hrant Dink ile Agos Gazetesi'nin yöneticileri Arat Dink ve Serkis Seropyan'ın TCK'nın 301. maddesi uyarınca 6 ay ile 3'er yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istendi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title