Haberler

Dikili'de Özgüven'in 4 Çalışanı Cezaevinde

İzmir'in Dikili İlçesi'nde görevden alınan eski Belediye Başkanı CHP'li Osman Özgüven ile birlikte yargılanan ve aldıkları 4'er yıl 2'şer aylık hapis cezaları Yargıtay tarafından onanan 4 belediye çalışanı Bergama Cezaevi'ne konuldu.

İzmir'in Dikili İlçesi'nde görevden alınan eski Belediye Başkanı CHP'li Osman Özgüven ile birlikte yargılanan ve aldıkları 4'er yıl 2'şer aylık hapis cezaları Yargıtay tarafından onanan 4 belediye çalışanı Bergama Cezaevi'ne konuldu.

Yüzde 96'sına belediyenin sahip olduğu Jeotermal A.Ş.'nin elinde bulunan cenaze ve et nakil araçlarını, normal bedelinin altında satın alarak belediyeye geçiren, ihaleye çıkmadan bu işlemi gerçekleştirdikleri için usul hatası yapmakla yargılanan ve 4'er yıl 2'şer ay hapis cezası alan eski Muhasebe Müdürü Nuri Afacan, tahsildar Halil İbrahim Tanık, emekli zabıta amiri Cemal Gürsel Durmaz ve emekli zabıta memuru Reşat Akdoğan, Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven hakkında Yargıtay onayı ve gerekçeli kararı Dikili Adliyesi'ne ulaştı.

İnfaz savcılığının tebligat yapmasının ardından sabah saatlerinde çeza alanlar ve yakınları bir araya gelerek Şahap Bora Parkı'nda buluştu. Daha sonra hep birlikte Emniyet'e ve Dikili Adliye Sarayı'na geçildi. Teslim olmaya gidenleri desteklemek Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak, CHP'li Meclis üyeleri, CHP Dikili İlçe Teşkilatı, çalışanların yakınları ve vatandaşlar Adliye Sarayı'nın önüne kadar yürüyerek geldi. Uğurlamak için gelenler arasında Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'in eşi Ayşe Özgüven ile oğlu Barış Özgüven de yeraldı.

KAMU ZARARI YOK, KAMU YARARI VAR

Adliye önünde bir açıklama yapan İzmir eski Milletvekili Hakkı Ülkü, "Sözün bittiği yerdeyiz. Arkadaşlarımın suçsuz olduğuna inanıyorum" dedi. Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak ise "Kamu zararının oluşmadığı, aksine kamu yararı olduğu gün gibi açık. Ancak usul hatasından dolayı cezası onanan arkadaşlarımız bugün teslim oluyorlar. İçimiz kan ağlıyor. Söyleyecek hiç bir şey bulamıyorum. Takdir kamuoyunundur" dedi.

BERGAMA CEZAEVİ'NE

Buradan alkışlarla ve gözyaşlarıyla uğurlanan Dikili Belediyesi eski Muhasebe Müdürü Nuri Afacan, tahsildar Halil İbrahim Tanık, emekli zabıta amiri Cemal Gürsel Durmaz, emekli zabıta memuru Reşat Akdoğan, Bergama'da sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra cezaevine götürüldü. Cezaevi önünde aileleri ile vedalaşan hükümlüleri Bergama'nın CHP'li Belediye Başkanı Mehmet Gönenç yanlız bırakmadı. Bir süre cezaevi yetkilileri ile görüşmeler de bulunan Gönenç, "Arkadaşlarımız Bergama'da bize emanet. Onların her türlü gereksinimleri ile yakından ilgileneceğim" dedi. Hükümlüler cezaevine alınırken, uğurlayanlar gözyaşlarına hakim olamadı.

Dikili Belediye eski Başkanı Osman Özgüven ceza kararının duyulmasının ardından hakkında henüz tutuklama kararı yokken yurtdışına çıkıp İsveç'e gitmişti. Özgüven'in bu cezanın dışında arsa ihalesine fesat karıştırmak suçundan yine 4 yıl 2 aylık bir cezası daha bulunuyor. Ancak bu cezayla ilgili gerekçeli karar ve infaz tebliği henüz gelmedi. - İzmir / Dikili

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Özgüven Yargıtay Bergama Dikili Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title