Haberler

Dijital Gündem Video Konferansı

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı kararlı ve başarılı bir mücadele verdiğini belirterek, "Salgının başladığı ilk günden itibaren bütün paydaşlarla iletişim halindeyiz.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı kararlı ve başarılı bir mücadele verdiğini belirterek, "Salgının başladığı ilk günden itibaren bütün paydaşlarla iletişim halindeyiz." dedi.

Sayan, Kovid-19 salgınıyla mücadele sürecinde bilişim ve telekom altyapılarının rolünün ele alındığı Dijital Gündem Video Konferansı'na katıldı.

Türkiye'nin Kovid-19 salgınıyla kararlı ve başarılı bir mücadele verdiğini belirten Sayan, hep birlikte bu sürecin üstesinden gelineceğini söyledi.

Sayan, Kovid-19 salgının başladığı ilk günden bu yana bütün paydaşlarla iletişim halinde olduklarını dile getirerek, bu süreçte Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) ile hareket ederek tedbirler aldıklarını bildirdi.

Bu süreçte birçok hizmeti gündeme gelmeden yaptıklarını anlatan Sayan, "Operatörlerin katkılarıyla sağlık çalışanları ve öğrencilere katkı sağladık. Biz Bize Yeteriz Kampanyası'na da ciddi anlamda sektörümüz destek verdi. Bakanlık olarak biz bu süreçte bütün önlemleri aldık." diye konuştu.

Asan, USOM'un bu süreçte dikkat edilmesi gereken hususlarda aldığı güvenlik tedbirleri olduğunu anlattı.

"Bilişim firmalarımızı desteklemeliyiz"

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı Rahmi Aktepe, Kovid-19 salgını öncesinde bilişim alanında yapılan çalışmalara değinerek verinin öneminin ve siber güvenliğin toplum tarafından kavrandığını söyledi.

Bilişim sektörü alanında koordinasyon eksikliğinden bahseden Aktepe, salgın döneminde olayların birdenbire değiştiğini ve bu süreçte evden iş yapma, uzaktan eğitim ve e-ticaretin içine girildiğini hatırlattı.

Aktepe, Kovid-19 salgınında bilişim altyapısında problem yaşanmadığının altını çizerek, bu sürecin sağlıklı yürümesinde bilişim sektörü ve çalışanlarının önemli katkıları olduğunu bildirdi.

Salgın sürecinin zorlu bir dönem olduğuna dikkati çeken Aktepe, "Dünyada ve ülkemizde her sektörde olduğu gibi yazılım ve bilişim sektöründe ciddi bir iş yapamama sorunu var. Özellikle bu dönemde yazılım ve bilişim sektörümüzün, sağlık, finans, eğitim başta olmak üzere birçok sektörle çalışması gereken alan olması nedeniyle bu sektörün küçülmesinin önüne geçecek tedbirler derhal alınmalı." diye konuştu.

Aktepe, yaşanılan bu olağanüstü durumda hangi sektörler temelden olumsuz etkilendi ise o sektörlere hizmet veren yerli yazılım şirketlerinin de olumsuz etkilendiğini; bilişim alanında koordinasyonu sağlayacak bir kuruma ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Bu dönemde bilişim sektörünün öneminin iyi anlaşıldığını belirten Aktepe, "Bilişim sektörü firmalarımızı bu dönemde daha fazla yıpratmamalıyız. Bilişim firmalarımız sırtüstü düşmemeli. Bu firmalara acilen genel ve özel destekler vermeliyiz." dedi.

Programın moderatörlüğünü, gazeteci ve Bilişim Medyası Derneği Başkanı Musa Savaş yaptı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Aktepe Haberler

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Bakmadan Geçme

Sözleşmeli öğretmen ataması Resmi Gazete'de yayımlandı! Resmi Gazete bugün (14 Mayıs) kararları neler? Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title