Haberler

Dha Yurt: Mahalle Taşınmazları İhalesinde Gergin Anlar

ANTALYA Muratpaşa ilçesi Ermenek Mahallesi'nde yaşanan mülkiyet kargaşasını gidermek için Muratpaşa Belediyesi tarafından yapılan 7'nci ihalede, vatandaşlar ile polis ve zabıta görevlileri arasında arbede yaşandı.

ANTALYA Muratpaşa ilçesi Ermenek Mahallesi'nde yaşanan mülkiyet kargaşasını gidermek için Muratpaşa Belediyesi tarafından yapılan 7'nci ihalede, vatandaşlar ile polis ve zabıta görevlileri arasında arbede yaşandı. Mahalleli, ihaleye dışardan girenlere müsaade edildiği gerekçesiyle zabıta ekipleri ve polisle kavga etti. Muratpaşa Belediyesi, Ermenek'teki 110 taşınmazı Değirmenönü Kültür Merkezi'nde açık teklif usulüyle ihaleye çıkardı. Gecekonduların yer aldığı mahallede 30 yıldır oturanlar, oturdukları evleri alabilmek için sabah erken saatlerde ihalenin yapıldığı merkeze geldi ve uzun kuyruklar oluşturdu. Üzerinde gecekondu, bahçe, sera ve az sayıda ticari alan bulunan arazilerin ihalesinde arbede yaşandı. Ermenek sakini vatandaşlar, arazi için ihaleye dışarıdan giren vatandaşlar olduğunu iddia ederek zabıta ekiplerine ve polise tepki gösterdi. Bazı mahalleli, Perihan Çelik adlı kadının, mahallede oturmamasına rağmen ihalelere katılarak fiyat yükselttiğini ve konut satın aldığını söyledi. Yaşanan kargaşa sırasında bazı vatandaşlar duruma tepki göstererek, güvenlik amacıyla bulunan demir bariyerleri polis ve güvenlik güçlerinin üzerine attı. Bir başka vatandaş ise demir bariyerleri aşarak polislere tepki verirken, ekipler bu kişiye müdahale etti. Olayların büyümesiyle polis biber gazı sıkarak müdahale etti. Olayların yatışmasının ardından ihale için ismi okunan bir kadın alana girmek isteyince mahalleli kadını engellemek istedi. Yaşanan kargaşada başka bir kadın, içeri girmek isteyen kadının saçından tutarak engellemeye çalıştı. Demir bariyerleri geçen kadını polis ekipleri ve güvenlik güçleri içeri almaya çalışırken, mahalleli kadına fiziki şiddet uygulamaya devam etti. Alana takviye polis ekiplerinin gelmesiyle gerginlik yatıştırıldı.

Ermenek Mahalle Muhtarı Hüseyin Elmalı, mahallede 40 yıldır vatandaşların evi bucağı bulunduğunu belirterek, "Bu vatandaşları nasıl sokağa atacağız. Toprak namustur. Vatandaş çok eziyet çekiyor. Bu eziyetin bir an evvel çözülmesini istiyorum. Parası olan içeri alınıyorsa, parası olmayanın dışarı atılmasına gerek yok. Ben sokakta mı yatacağım, vatandaşı sokakta mı yatıracağım. Benim tek isteğim bu duruma bir çare bulunması. Parası olan geliyor, garibanın evine toprağına göz dikiyor. Biz nasıl Suriye'den gelen vatandaşı kabul ediyorsak, Ermenek Mahallesi'ni Antalya'ya sığdıramayacak mıyız? Sığdıramıyorlarsa hepimiz göçüp gidelim" diye konuştu. Mahallede oturan İrfan Koçaş ise "50 senedir bu vatandaşlar burada. Kendi mülkiyetlerinin kendilerine verilmesini istiyorum" dedi. İçeride ihale devam ederken dışarıda gerginlik devam etti.

Görüntü Dökümü:

------------------------------

İhale salonu dış görüntü

Polis ve güvenlik görüntüsü

Vatandaşların bariyerleri atması

Camları kırması

Polisin biber gazı sıkması

Yaşanan arbede

Kadınların saç- baş kavga emtesi

İhaleye girecek kadına, bir erkek tarafından tokat atılması

Polisin müdahalesi

Bağırmalar

İhale girmek istenenlerin engellenmesi

Çıkan kavga

Polisin müdahalesi

347 MB /// 05.48

Haber: Süleyman EKİN- Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA-DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muratpaşa Antalya Ermenek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title