Haberler

Dha Yurt Bülteni-9

1)İHH, HALEP'TEN GELECEK SİVİLLER İÇİN HAZIRLIK YAPTIİNSAN Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin Halep kentinden glebilecek siviller için gıda ve kışlık malzeme hazırlığı yaptı.

1)İHH, HALEP'TEN GELECEK SİVİLLER İÇİN HAZIRLIK YAPTI

İNSAN Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin Halep kentinden glebilecek siviller için gıda ve kışlık malzeme hazırlığı yaptı.

İHH Suriye Çalışmaları Ofisi Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, Halep'teki sivillerin tahliyesi ile ilgili yapılan ateşkesin ardından Türkiye sınırına yakın İdlib ili kırsalındaki bölgeye gelmeleri planlanan Suriyeli siviller için içinde ekmek, peynir, konserve, bisküvi gibi yiyeceklerin bulunduğu 20 bin koli hazırladıklarını söyledi. Karacaoğlu şöyle dedi:

"Cilvegözü Sınır Kapısı'nın karşısında bulunan Suriye'nin Bab-El Hava Sınır Kapısı'ndaki İHH ofisi tarafından yapılan hazırlıklar içerisinde ayrıca, barınma ihtiyacı için kamp çalışmalarına başlandı. Şu an itibariyle bin battaniye, soba, odun ve kömür hazırlanıyor. Halep'ten gelecekler için hazırlıklarımız tüm hızı ile devam ediyor."

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI (Hatay), -

=====================================================

2)NİĞDE'DE 16 KİŞİ SOBADAN ZEHİRLENDİ

NİĞDE'de sobadan sızan karbonmonoksit gazından 9'u çocuk 16 kişi zehirlendi.

Kentte gece saatlerinde başlayan şiddetli fırtına ile birlikte sobadan sızan karbonmonoksit zehirlenmeleri yaşandı. Karbonmonoksit gazından etkilenen 16 kişi, Niğde Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

ZEHİRLENEN SAYISI 60'A YÜKSELDİ

Niğde'de fırtına nedeniyle karbonmonoksit gazından zehirlenenlerin sayısı 60'a yükseldi. Kent merkezinde 14'ü çocuk 60 kişi çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Niğde İl Sağlık Müdürü Yılmaz Yücel, hastanelere başvuran vatandaşların genel sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Kar nedeniyle bugün tatil edilen okulların yarın da kapalı olacağı açıklandı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Sokaktaki vatandaşlardan görüntü

Kar küreyen esnaftan görüntü

Karda düşme tehlikesi atlatan kızdan görüntü

Soğuk havada çalışan yerel gazetecilerden görüntü

Kar ve vatandaşlardan detay görüntüler

Hastaneden görüntü

SÜRE: 02'11" BOYUT: 142 MB

Haber-Kamera: ALİ KADI/NİĞDE,

(DHA FEED)

==========================================================

3)DÜZCE'DE FETÖ SORUŞTURMASINDA 11 İŞ ADAMINA GÖZALTI

DÜZCE'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 11 iş adamı gözaltına alındı.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturmasında iş adamlarına yönelik operasyon yapıldı. İş adamlarının ev ve iş yerlerindeki aramalarda bazı belge ve dökümanlara el konuldu. Operasyonda örgütle ilişkisi olduğu iddiasıyla 11 iş adamı gözaltına alındı. Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada 3 iş adamı hakkında da yakalama kararı çıkarıldığı belirtildi.

Tezcan SOLMAZ / DÜZCE, -

==================================================

4)ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SÖZLÜ'NÜN RUHSATSIZ TABANCA TAŞIMAKTAN YAKALANAN KARDEŞİ SERBEST BIRAKILDI

ADANA'da içinde bulunduğu otomobilde ruhsatsız tabanca ele geçtiği iddiasıyla gözaltına alınan Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü'nün kardeşi 44 yaşındaki Vedat Sözlü, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.Dün gece, merkez Sarıçam İlçesi Gültepe Mahallesi'nde sürücüsünün park ettiği 34 NV 046 plaka araçtan şüphelenen polisler, incelemede bulundu. Otomobildeki kişiyi indirip arama yapan polis, bir ruhsatsız tabanca ve şarjöre basılı durumda 8 fişek ele geçirdi. Araçta sürücü konumundaki kişinin kimlik sorgulamasında Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün kardeşi olduğu belirlendi.

Sağlık kontrolünden geçirilen Sözlü, polislerin arasında başını bulduğu bir çarşafla kapattı. Daha sonra Sarıçam Polis Merkezi'ne götürülen Vedat Sözlü'ye 6136 Sayılı Kanuna muhalefet suçlamasıyla işlem yapıldı. Sözlü, daha sonra ifadesinin alınmasının ardından Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ile serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü

----------(DÜN AKŞAM GEÇİLEN GÖRÜNTÜLER)

Adli Tıp Birimi'nin dış görüntüsü ve tabelası

Yüzünü çarşafla kapatan Sözlü'nün sağlık kontrolünden çıkışı

Sözlü'nün içinde bulunduğu sivil polis aracının gidişi

Haber-Kamera: ADANA,

14.12.2016 - Haber Kodu : 161214005

======================================================

5)BURSA'DA KADIN MUHASEBECİDEN 100 MİLYON DOLARLIK VURGUN

BURSA'da, bir şirkette muhasebeci olarak çalışan 46 yaşındaki Özlem A.'nın, patronlarını referans göstererek görüştüğü işadamlarını 'yüksek kar payı' vaadiyle 100 milyon doların üzerinde dolandırdığı iddia edildi. Şikayet üzerine önce işinden atılan Özlem A., şirkette yönetici olan iki kişiyi suçladı. Gözaltına alınan 3 şüpheliden Özlem A. mahkemece tutuklanırken, diğer iki şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bursa'daki işadamlarına ait olan fabrikanın muhasebe servisinde 24 yıldan beri çalışan Özlem A., tanıdığı işadamları ve zengin kişilere iddiaya göre kurum çalışanlarına yönelik oluşturdukları fonlar ile yüksek miktarda kar payı dağıttıklarını söyleyerek, fona katılmaları için ikna etti.

YÜKSEK KAR ALINCA, EVLERİNİ BİLE SATIP VERDİLER

Özlem A. bu kişileri, dışarıdan hiç kimseyi kabul etmedikleri için fona girdiklerini patronlarına söylememesi için özellikle uyardı. Kısa sürede 'saadet zinciri' oluşturan Özlem A., para verenlere aylık yüzde 8- 10 oranında kar payı dağıtmaya başladı. Özlem A. ilk dönemlerde hesabına veya kendisine elden para veren kişilere moral vermek için 'para yerine yerleşti, hatta yavrulamaya bile başladı' yazılı mesajlar gönderdi.

Daha sonra kar payını aylık yüzde 25- 50'ye çıkartan Özlem A.'ya, bazı işadamlarının kendi parasının yanı sıra arkadaşlarından borç para alıp verdiği, bazılarının ise evlerini bile sattığı öne sürüldü.

TEMMUZ'DAN SONRA AKSAMAYA BAŞLADI

Geçen temmuz ayından sonra kar payı dağıtamayan Özlem A. kendisini arayan kişilere, "OHAL nedeniyle BDDK hesapları inceliyor. Bitmesini ve para havalesini bekliyoruz", "Paralar başka hesaba geçti. Avukatlar el koydu", "Para Merkez Bankası'nda rahat olun" gibi mesajlar gönderdi. Ardından da psikolojik rahatsızlığını gerekçe göstererek hastaneye yattı.

Para verenlerin şikayeti üzerine çalıştığı şirketin işten attığı Özlem A., 13 kişinin cumhuriyet savcılığına yaptığı başvuru sonrası gözaltına alındı.

ŞİRKETTEKİ 2 YÖNETİCİYİ SUÇLADI

Özlem A. oluşturdukları fona dışarıdan kişilerin de katıldığını, bu kişilerin paraları kendi banka hesabına yatırdıklarını veya kendisine elden verdiklerini belirterek şöyle dedi:

"Ben de bana ulaşan paraları beni işe alan, şirkette üst düzey yönetici olan N.Y.'ye veriyordum. O da ödenmesi gereken faizleri bu paralar ile ödüyordu. Kime ne kadar verdiğini bilmiyordum. Sorgulama gibi bir şansım ve yetkim de bulunmuyordu. Ayrıca yaşananlardan E.Ş. isimli yöneticinin de haberi vardı."

MUHASEBECİ KADIN TUTUKLANDI

Bunun üzerine polis N.Y. ile E.Ş.'yi de gözaltına aldı. Yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen N.Y. ile E.Ş. suçsuz olduklarını söyledi. Sorgulamalarından sonra 'Nitelikli dolandırıcılık' suçundan adliyeye çıkartılan üç şüpheliden Özlem A. tutuklanırken, diğer iki kişi adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

SADECE BİR İŞADAMI 50 MİLYON DOLAR VERMİŞ

Özlem A.'ya sadece Bursa'daki işadamları ve zenginlerin değil, İstanbul ve çevre illerdeki iş adamlarının da para verdiğini söyleyen şikayetçi 4 kişinin avukatlarından Cem Fırat, "Benim müvekkillerim bu kişiye 12 milyon dolar verdi. Toplam 12 şikayetçinin ödedikleri para 100 milyon dolar civarında. Sadece bir iş adamı 50 milyon dolar vermiş. Bu rakam daha da artabilir" dedi.

Halil ÖZÇOBAN/BURSA -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Sözlü Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title