Haberler

Dha Yurt Bülteni-2

1)MARMARİSLİ TURİZMCİLERİN 10 GÜNLÜK TATİL KARARIYLA YÜZÜ GÜLDÜMUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ndeki turizmciler, Kurban Bayramı tatilini 10 gün olarak açıklamasıyla sevindi.

1)MARMARİSLİ TURİZMCİLERİN 10 GÜNLÜK TATİL KARARIYLA YÜZÜ GÜLDÜ

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ndeki turizmciler, Kurban Bayramı tatilini 10 gün olarak açıklamasıyla sevindi. Marmaris'teki tesislerin yüzde 80'lik doluluk oranına sahip olduğunu belirten turizmciler, erken ve belgeli acentelerle rezervasyon yapılması konusunda tatilcileri uyardı.  Bakanlar Kurulu'nun Kurban Bayramı tatilini 10 güne çıkaran kararı turizmcileri sevindirdi. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ali Kırlı, turistik Marmaris, Bodrum ve Fethiye gibi Muğla'nın önde gelen turistlik ilçelerine bayram süresince rezervasyonlara göre 1 milyon vatandaşın geleceğini belirtti. Bölge turizmine önemli katkı sağlayacak tatille ilgili konuşan Kırlı, "Bayram boyunca tahmini olarak tatilcilerimiz, 1 milyar lira para bırakacak. Özellikle Marmaris'te turizmde yaşanan gerileme nedeniyle dış pazarı bayram süresince iç pazar kapatacaktır. Şu anda oteller yüzde 80 civarında doluluk seviyesinde. Vatandaşlarımıza şu uyarıyı yapmak istiyorum. Otel rezervasyonların erken ve belgeli acentelerde yapsınlar. Bayramda mağdur olmamaları için TÜRSAB belgeli acentelerde tesis rezervasyonları yapmalıdırlar. Umarım sorunsuz ve dolu bir bayram yaşarız" dedi. Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu ise, "Beklediğimiz bir karardı. Vatandaşlarımız, mağdur olmamaları için belgeli yerlerde ve erken rezervasyon yaptırmalarını istiyoruz. Marmaris olarak vatandaşlarımızı bekliyoruz. Dış pazar açığımızın bir kısmı iç pazarla kapanacaktır" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ali Kırlı ile röportaj

Sahillerden genel görüntü

(Toplam: 1 dakika 56 saniye-140 MB görüntü)

(Haber- Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla),

====================================================

2)KİLOLARI HAYATINI KARARTTI

MANİSA'da kiloları nedeniyle iş bulamayan ve askere alınmayan 20 yaşındaki 160 kilo ağırlığındaki Muhammed Güneysu, her 3 ayda 12 kilo almaya devam ettiğini belirterek kilolarından kurtulmak için yardım istedi.  Manisa'da Yunusemre İlçesi Horozköy Mahallesi'nde yaşayan Muhammed Güneysu'nun hayatı 9 yaşında kilo almaya başlamasıyla değişti. Çocukluğunda zayıf olduğunu anlatan Muhammed Güneysu, 11 yılda 160 kiloya ulaştı. Kiloları nedeniyle hayatı değişen genç, okulda arkadaşlarının kendisiyle alay etmesi nedeniyle okulu bıraktı. Birçok doktora gittiğini, diyet programları uyguladığını kaydeden Güneysu, yememesine rağmen her 3 ayda 12 kilo daha aldığını söyledi. Kilo almaya devam eden Muhammed, "Kilo sorunum 9 yaşında başladı. 3 ayda bir sabit 12 kilo alıyorum. Doktorlara gidiyorum, herhangi bir hastalığım çıkmıyor. Ama durmadan kilo alıyorum. İnsan içine çıkamıyorum, insanlar bakıyor, ben utanıyorum. Kilolu olduğum için işe almıyorlar. Kilo yüzünden okuldan ayrılmak zorunda kaldım. Arkadaşlarım dalga geçiyorlardı" dedi.

"İLAÇ KULLANDIM, DİYET YAPTIM DAHA ÇOK KİLO ALDIM"

Dışarıya çıkmakta zorlandığını ve insanların içinde utandığını anlatan Muhammed Güneysu, "100-150 metre yürüdüğümde tıkanıyorum, yürüyemiyorum. Dışarıda kilolu olduğum için bakıyorlar, gülüyorlar. Ben çekiniyorum, utanıyorum. Toplum içine giremiyorum. Arkadaşlarımın çoğu benle dalga geçiyor. Bu yüzden psikolojik sorunlar yaşadım, öfke kontrolü sorunum çıktı. Doktorlara gittim, tahlil yaptılar. 'Bir şeyin yok' dediler. Ama ben yine kilo alıyorum. İlaç tedavisi gördüm, fayda etmedi. Diyetlere uydum, daha çok kilo aldım. Günde yarım ekmek yiyorum, çok fazla yemek de yiyemiyorum" diye konuştu.

"ASKERE ALMADILAR, ÇOK ÜZÜLDÜM"

Kiloları nedeniyle askere alınmadığını dile getiren Muhammed Güneysu, bu duruma çok üzüldüğünü belirterek, "Kilom var diye almıyorlar. Beni de 'askere alın' dedim. Askere gitmeyi çok istiyorum. Kilo verip askere gitmek için çok çabaladım, ama olmadı" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Muhammed Güneysu'nun kilosunun tartılmasından görüntü,

-Muhammed Güneysu'nun konuşmasından görüntü,

-Merdivenleri inmeye ve sokağa çıkmaya çalışmasından görüntü.

Haber - Kamera: Nermin UÇTU/MANİSA,

======================================================

3)CAMİDE İMAM, BELEDİYEDE GÖNÜLLÜ KEPÇE OPERATÖRÜ

SİİRT'in Eruh İlçesi'nde özel bir şirkette kepçe operatörü olarak çalışan 43 yaşındaki Münir Tekin, 5 ay önce Çarşı Cami imamının bir soruşturma nedeniyle görevinden alınmasından sonra açılan sınavına girdi. Sınavda başarılı olan Tekin, İl Müftülüğü tarafından Çarşı Cami imamı olarak atanırken, kayyum atanan Eruh Belediyesi'ne Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hibe edilen kepçeyi kullanan olmayınca gönüllü olarak kepçe operatörlüğünü de yapmaya başladı. Camide imamlık, Belediede ise gönüllü kepçe operatörlüğü yapan Münir Tekin, "Benim için öncelik ibadettir. Bunu yerine getirdikten sonra belediye çalışmalarına yardımcı oluyorum. Namaz saatlerinde camiye gelerek ezan okuyorum ve cemaatle birlikte namaz kılıyorum, diğer vakitlerde ise gerektiğinde kepçede çalışıyorum" dedi. Eruh İlçesinde yol yapım ihalesi alan özel bir şirkette kepçe operatörü olarak çalışan Münir Tekin, 5 ay önce Çarşı Camii imamının, bir soruşturması kapsamında görevinden alınması üzerine açılan sınava girdi. Sınavda başarılı sonuçlar elde eden Tekin, Siirt Müftülüğü tarafından Çarşı Camii imamlığı görevine atandı. Camii'de göreve başlayan Tekin, kısa zamanda vatandaşların takdirini topladı. Bu süreçte İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan DBP'li Belediye başkanı yerine kayyum atanan Eruh Belediyesi'ne Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce bir kepçe hibe edildi.

İMAMLIKTAN ARTA KALAN ZAMANLARDA KEPÇE KULLANIYOR

Hibe edilen iş makinasının Ankara'dan getirilerek belediyeye teslim edilmesinin ardından, Eruh'ta bu makinayı kullanabilecek operatör arayışı başladı. Yapılan araştırmada köyleriyle birlikte 19 bin 674 kişilik nüfusu olan Eruh'ta, sadece İmam Münir Tekin'in iş makinasını kullanabileceği tespit edildi. Bunun üzerine belediyeye davet edilen Tekin'e iş makinasının operatörlüğünü yapması teklif edildi. Eski mesleği olan iş makinası operatörlüğü görevini kabul eden Tekin, bu iş karşılığında herhangi bir ücret istemediğini söyledi. Kepçe operatörlüğü görevini kabul ettikten sonra yoğun bir iş temposuna başlayan Tekin, sabah erken saatlerde kalkarak Çarşı Camii'ne gidip ezan okuyarak cemaate namaz kıldırırken, daha sonra belediyeye giderek, gönüllü kepçe operatörlüğü yapıyor. Namaz vakitlerinde kepçe operatörlüğüne ara veren Tekin, Camii'deki işini bitirdikten sonra yeniden görev yerine dönüyor.

ÖNCELİKLİ HEDEFİM İBADET

Müezzinlik ve imamlık görevlerinden önce ağır iş makinası operatörlüğü yaptığını belirten Tekin, "Çarşı Camii'ne atandıktan sonra operatörlüğe ara verdim. Eruh Belediyesi'ne yeni gelen kepçeyi kullanacak kimse olmadığından bana böyle bir teklifte bulundular. Ben de kabul ettim. Cami'de ezan okuyup, namaz kıldırdıktan sonra kepçe operatörlüğünü gönüllü yapıyorum. Belediye'den herhangi bir ücret almıyorum. Beni kepçe kullanırken gören vatandaşlar beni hayranlıkla izliyorlar. Eruh Belediyesi'nin yaptığı birçok çalışmada benim izim var. Belediye ihtiyaç duyduğu zamanlarda beni arayarak gelmemi istiyor. Ben de iş makinası ile çalışmalar yapıyorum. Yol çalışmasının yanı sıra hafriyat, kaldırım, okul çevre düzenlemesi, park çevre düzenlemesi gibi birçok işte çalışıyorum. Eruh halkı benim bu gösterdiğim gayretten dolayı memnun, ben de çok memnunum. Benim için öncelik ibadettir. Bunu yerine getirdikten sonra Belediye çalışmalarına yardımcı oluyorum. Namaz saatlerinde ezan okuyorum, cemaatle birlikte namaz kılıyor ve ibadetimizi yapıyoruz. Ramazan ayında ilim almak isteyen gençlere ve çocuklarımıza din ile alakalı dersler veriyorum. Benim öncelikli hedefim ibadet, daha sonra hizmettir"dedi.

ERUHLU VATANDAŞLAR MEMNUN

Sabah kendilerine cemaate namaz kıldıran imamın, boş zamanlarında kepçe operatörlüğü yaptığını gören Eruhlular da yapılan çalışmalardan memnun olduklarını söyledi. Tekin'in gösterdiği gayretin örnek olduğunu belirten vatandaşlar, "Eruh Belediyesine yeni gelen kepçe, kullanacak kimsenin olmamasından dolayı boşta kaldı. Bundan ötürü bazı hizmetler aksadı. Bu kepçe ilk geldiğinde ilçe turu yaptırıldı ve bir daha görmedik. Daha önce operatörlük yapan imama bu teklif gittiğinde herkes, 'İmam adam kepçe mi kullanacak? diye yadırgadı. Ancak kendisi kabul etti ve şu an ilçe için kepçe başında hizmet veriyor. Diğer yandan bizim ibadetimize yardımcı oluyor"diye konuştular..

Görüntü Dökümü:

----------------------

İmamın iş makinası ile hafriyat taşıması

Okul bahçesi ve park alanında çevre düzenlemesi

İş makinası önünde Münir Tekin'in açıklaması

İş makinasını cami önüne park etmesi ve camiye gelmesi

Camide cemaate namaz kıldırması

Öğrencilere cami içerisinde ders vermesi

Camide içerisinde İmam Münir Tekin'in açıklaması

Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Turhan KOYUNCU-Mehmet Yücel DURAK/SİİRT, -

==================================================

4)KARAYOLUNDA GO-KART ÇILGINLIĞI

MUĞLA-Marmaris karayolunun 31'inci kilometresindeki Taşhan Mevkii'nde saatteki hızı yaklaşık 100 kilometreye yaklaşan go-kart sürücüsünü görenler gözlerine inanamadı.

Tatillerini geçirmek üzere Muğla'dan Marmaris'e giden bir otomobilin içindeki yolcunun cep telefonu kamerası ile görüntülediği go-kart sürücüsü yaptığı hız ile görenleri hayrete düşürdü. Go-kart sürücüsünün süratle gittiği sırada cep telefonu ile bu anı çeken bir yolcu kendi aracının içindeki 100 kilometreyi bulan hız göstermesi de dikkat çekti. Karayolunda diğer araçlara adeta kafa tutarak yoluna devam eden ve bir ara önündeki tüp yüklü kamyoneti sollayan go-kart sürücüsünün yeteri kadar güvenlik önlemi almadığı ve tehlikeli bir yolculuk yaptığı saniye saniye cep telefonuna kaydedildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Go-kart ile karayolunda giden sürücüden görüntü.

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

========================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kurban Bayramı Marmaris Güneysu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title