Haberler

Dha Yurt Bülteni 16

SINIRA ASKERİ SEVKİYATTÜRK Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) Hatay'ın Yayladağı ilçesine askeri sevkiyat yapıldı.

SINIRA ASKERİ SEVKİYAT

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) Hatay'ın Yayladağı ilçesine askeri sevkiyat yapıldı.

Hatay'a gönderilen 5 tank, merkez Antakya ilçesinden geçirilerek, Yayladağı ilçesine ulaştırıldı. Geniş güvenlik önlemleri alınarak, taşınan askeri araçların buradan da sınır birliklerine sevk edileceği öğrenildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Tankların geçişinden görüntüler

SÜRE: 01'00"    BOYUT: 112 mb

Haber: Hüseyin BOZOK-Emek ÇAKILI-Kamera: YAYLADAĞI (Hatay),

==============

DEAŞ SALDIRISI KURBANLARI İÇİN MEVLİT OKUTULDU

GAZİANTEP'te, 2 yıl önce Nurettin ve Besma Akdoğan çiftinin kına gecesi sırasında DEAŞ'ın canlı bomba saldırısında yaşamını yitiren 57 kişi için mezarları başında mevlit okutuldu.

Gaziantep'te 20 Ağustos 2016 tarihinde Doğu illerinden göç edenlerin yoğunlukla oturduğu Beybahçe Mahallesi'nde Besna ve Nurettin Akdoğan çiftinin düğünü öncesinde yapılan kına gecesine, DEAŞ terör örgütü tarafından canlı bomba saldırısı düzenledi. Patlamada üzerindeki intihar yeleğini infilak ettirince parçalanan DEAŞ'lı terörist; 40'ı çocuk 57 kişinin ölümüne, 44'ü çocuk 87 kişinin de yaralanmasına neden oldu. Saldırının ikinci yıl dönümü öncesi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yaşamını yitirenlerin büyük bölümünün defnedildiği Yeşilkent Mezarlığında mevlit programı düzenledi.

Mezarlıktaki programa katılan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Aksoy, hem Türkiye hem de Gaziantep için 20 Ağustos gecesinin kara bir gece olduğunu belirterek, "O gecenin nasıl geçtiğini hepimiz canlı şahidiyiz. Rabbim bir daha öyle bir geceyi yaşatmasın. 2016 yılı bizim için çok karanlık bir yıl oldu. Ama en hazin geceyi 20 Ağustos'ta yaşadık. 57 vatandaşımızı, canımızı, ciğerimizi kaybettik. Gece yarısına kadar 'yaralılara nasıl yardım edebiliriz' diye ben ve belediyemiz ekipleri o sokaktaydık. Burada yatan çocuklarımız, ahirette bizlere şefaatçi olacaklardır inşallah. Şunu asla unutmayın üzüntümüz de acımız da sevincimiz de bir. Büyükşehir olarak sizler için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Duaların edildiği mevlitte acılı aileler ise kaybettikleri yakınlarının mezarları başında gözyaşı döktü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------------

Yeşilkent Mezarlığı

Mezarların başında bekleyenler

Dua edilmesi

Belediye yetkilisinin konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Hasan KIRMIZITAŞ -Kamera: GAZİANTEP-DHA)

327 MB

=================

KISMİ GÖRME ENGELLİ GENÇ KIZ HEDEFİNE ULAŞTI

UŞAK'ta kısmi görme engelli olan 15 yaşındaki Ecem Ölçer, keman çalarak yetenek sınavını başarıyla geçti. Sınav öncesinde Uşak Belediyesi Sanat Akademisinde eğitim alan Ölçer, Uşak Besim Atalay Güzel Sanatlar Lisesi'nde eğitim görecek.

Gözlerindeki kısmı görme engeli nedeniyle müzik notlarını okuyamayan 15 yaşındaki Ecem Ölçer, ezberinin güçlü olmasıyla birlikte keman çalarak girdiği yetenek sınavını başarıyla geçti. Uşak Belediyesi bünyesinde bulunan Sanat Akademesi'nde eğitim alan Ölçer, hayalini gerçekleştirerek, Uşak Besim Atalay Güzel Sanatlar Lisesi'nde eğitimine devam edecek. Gözlerinde kısmi görme kaybı olan Ecem, Uşak Belediyesi Sanat Akademisi'nde aldığı eğitimin yetenek sınavlarında çok faydalı olduğunu söyleyerek, "Buradaki hocalarım sanat anlamında bana kazandırdıkları küçümsenemez. Aslında keman, benim için bir hobi olarak hayatımda yer alıyordu. Güzel sanatlar lisesinde eğitimimi sürdürüp sürdürmemek konusunda çok kısa bir zamanım vardı. Müzik bana mutluluk ve huzur verdikçe hayallerimi süslemeye başladı. Bu hayalleri gerçekleştirip güzel bir üniversite okuyacağıma inanıyorum" dedi.

Ölçer'in annesi Aysel Yılmaz ise kızının başarısıyla gurur duyduğunu ve sanat akademisi sayesinde hayallerine kavuştuğunu belirtti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Kısmi görme engeli olan 15 yaşındaki Ecem Ölçer'in keman çalmasından görüntü

-Ecem Ölçer ile röp.

-Anne Aysel yılmaz ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Feyzi DAVULCU / UŞAK,

============

'NEDEN ŞİKAYETÇİ OLDUN?' DEDİ, YENİDEN BIÇAKLADI

KARAMAN'da 17 yaşındaki C.V., iki ay önce kolundan bıçakladığı ve şikayetçi olan Necati Yücer'i(27) yolda görünce 'Neden şikayetçi oldun?' deyip bu kez sağ bacağından bıçakladı. Yücer hastaneye kaldırılırken, polis kaçan C.V.'yi yakalamak için çalışma başlattı.

Olay, bugün Seki Çeşme Mahallesi Ahmet Hilmi Birant Caddesi'nde meydana geldi. C.V, iddiaya göre iki ay önce tartıştığı Necati Yücer'i kolundan bıçakladı. Gözaltına alınan C.V., tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. Yücer de tedavisinin ardından taburcu oldu. C.V., bugün yolda Yücer ile karşılaşınca daha önceki olaydan dolayı 'Neden şikayetçi oldun?' diye sordu. Çıkan tartışma sonucu C.V., Yücer'i bu kez sağ bacağından bıçakladı. Kanlar içinde kalan Yücer, ambulansla Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis, kaçan C.V.'nin yakalanması için çalışma başlattı.

(Görüntü Dökümü

--------------------

Yaralının yerde yatması

Sağlık görevlilerin müdahalesi

Ambulansa bindirilmesi

Haber- Kamera: Muammer SEN KARAMAN DHA)

=======================================

BODRUM'DAKİ UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA 1 TUTUKLAMA

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde polisin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 2 şüpheliden 1'i tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 3 şüpheli ise emniyetten serbest kaldı.

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, istihbarat çalışması sonucu, Diyarbakır'dan getirdikleri esrarı Bodrum'da sattıkları belirlenen şüphelilere yönelik Gümbet Mahallesi'nde, dün (perşembe) operasyon yaptı. U.K., Ş.S., Ö.A., M.S. ve C.K., gözaltına alındı. Şüphelilerin yakındaki bir araziye sakladıkları belirlenen bir miktar esrar da ele geçirildi. Gözaltındakilerden 3'ü, polisteki işlemlerinin ardından haklarında uyuşturucu kullanmaktan tutanak tutulduktan sonra salıverildi. Diğer 2'si ise adliyeye sevk edildi. Şüpheliden U.K., tutuklanırken, Ş.S. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Şüphelilerin adliyeye getirilmeleri

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla),

=============

HATALI SÜRÜCÜ İÇİN ÇOCUKLARA 'KIRMIZI DÜDÜK' DAĞITILDI

AYDIN'da, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığınca başlatılan "Bu Bayram Ben de Trafik Polisiyim, Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük Projesi" kapsamında hatalı sürücüleri uyarmak için çocuklara, kırmızı düdük, tişört, şapka ve broşür dağıtıldı.

Kurban Bayramı'nda oluşabilecek trafik kazalarının önlenmesi amacıyla başlatılan proje çerçevesinde, trafik polisleri, Aydın-İzmir Otoyolu'nda durdurdukları araçtakilere proje hakkında bilgi vererek, araç içerisindeki çocuklara sürücünün trafik kuralı ihlali yapması halinde kullanmaları için kırmızı renkli düdük ile tişört, şapka ve broşür verdi. Projeyle ilgili basın mensuplarına bilgi veren Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Ahmet Ali Gündoğdu, "Amaç, çocuklarımızın aileleri üzerindeki tesirini, etkisini kullanıp trafik kurallarının ihlaliyle alakalı en az şekilde hata yapmalarını sağlamak. Bu vesileyle toplumda trafik kültürü ve bilinci oluşturmak, meydana getirmek. Trafik kazalarını en aza indirmek, mümkünse hiç olmamasını sağlamak" dedi.

Çocuklardan Sibel Bayrakçı,  projenin çok başarılı olduğunu belirti, "Babam otomobil kullanırken, telefonla konuşursa, emniyet kemerini takmazsa ve bir kural ihlali yaparsa düdük çalarak kendisini uyaracağım" dedi.

Baba Özkan Bayrakçı da "Bayramda fazla hız yapmayalım. Trafik kurallarına uyalım.  Bu kurallar insanların uyması gereken kurallardır. Bayram tatilimizi kötü şekilde sonuçlandırmayalım. Çünkü hepimiz sevdiklerimize gidiyoruz. Bu projede çok güzel bir proje arkadan bizim görmediğimiz yanlışları çocuklarımız görerek bizi uyarabilir" diye konuştu.

Proje kapsamında gün boyunca çocuklara toplam 300 adet kırmızı renkli düdük ile tişört, şapka ve broşür dağıtıldığı bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Çocuklara düdük, tişört ve şapka dağıtılması ve proje ile ilgili bilgi verilmesinden görüntü

-Çocuklardan Sibel Bayrakçı ve babası Özkan Bayrakçı ile röp.

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Ahmet Ali Gündoğdu ile röp.

Haber-Kamera: Burhan CEYHAN / AYDIN,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yayladağı TSK Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title