Haberler

Dha İstanbul - Tev Yeni Yurtdışı Bursiyerlerini Tanıttı

TEV Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Koç," 'UMUT' teması altında birleştirdiğimiz 50'inci yıl çalışmalarımız kapsamında Türkiye'ye yayılan kapsamlı bir iletişim kampanyasıyla geniş kitlelerle buluşacağız, Türkiye'nin vakfı olduğumuzun altını çizeceğiz"Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Güven USTA...

TEV Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Koç,

" 'UMUT' teması altında birleştirdiğimiz 50'inci yıl çalışmalarımız kapsamında Türkiye'ye yayılan kapsamlı bir iletişim kampanyasıyla geniş kitlelerle buluşacağız, Türkiye'nin vakfı olduğumuzun altını çizeceğiz"

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Güven USTA - İSTANBUL DHA

Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından verilen 'yurt dışı yüksek lisans doktora ve üst ihtisas bursundan' yararlanacak 46'sı kız öğrencilerden oluşan 86 bursiyer öğrenci, düzenlenen bir basın toplantısıyla tanıtıldı.

Toplantıya TEV Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Koç, TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, TEV Genel Müdürü Yıldız Günay, Almanya Federal Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu George Birgelen, Fransa İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter, TEV yönetim kurulu üyeleri, bursiyerler ve bağışçılar katıldı.

Toplantıda konuşan  Ömer Koç, 1967'de kurulan TEV'in 50 yıldır edindiği donanım ve aydınlık yarınlar için verdiği hizmetle artık kendi kültürüne sahip köklü bir kurum ve Türkiye'nin eğitim vakfı olduğunu belirterek, kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.

TEV'İN 50. YIL ÇALIŞMASI

Ömer Koç, toplantı kapsamında tanıştırılan 86 yeni bursiyerin, dünyanın 9 farklı ülkesinde Türkiye'yi temsil edeceğine dikkat çekerek, "Öğrencilerimizin daha rahat bir eğitim desteği almaları, yarınlara umutla bakmaları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalarda, bizi başarıya götüren en büyük gücümüz elbette ki bağışçılarımızdır. TEV, gençlerin geleceklerinde umut ışığı yakma hedefini gerçekleştirmek üzere yola çıkmıştı. 50'inci yılımızı kutladığımız bu dönemde, TEV'in, gençlerimizin eğitim fırsatlarına erişimi konusunda oynadığı rol ve eğitim kalitesinin artırılması amacıyla aldığı sorumluluk, kuruluş günlerinde saptanan bu hedefe vardığımızı gösteriyor. Amacımız, gençlerimizin Cumhuriyetin değerlerine bağlı, özgüven sahibi, düşünen ve sorgulayan bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunacak eğitim desteğini sağlamaktır. 'UMUT' teması altında birleştirdiğimiz 50'inci yıl çalışmalarımız kapsamında Türkiye'ye yayılan kapsamlı bir iletişim kampanyasıyla geniş kitlelerle buluşacağız, Türkiye'nin vakfı olduğumuzun altını çizeceğiz. TEV'in umutla pekişen ruhunu el ele, omuz omuza yayarak daha da güçleneceğiz" şeklinde konuştu.

BURSİYERLERDE KIZ ÖĞRENCİ ÇOĞUNLUĞU

Rona Yırcalı ise, "2017-18 yurtdışı bursiyerler seçimi süremiz başarıyla tamamlanmıştır. Bu yıl seçilen 46'sı kız 86 öğrenci önümüzdeki aylarda yurtdışında dünyanın çeşitli yerlerinde eğitimlerine devam edecektir" dedi.

Kırcalı, "Bu arkadaşlarımız, Türk Eğitim Vakfı'nın, Türkiye'nin eğitim vakfı olduğu için 81 il içinde, 40 farklı ilden ve 26 farklı üniversiteden başvurarak bir seçim neticesine bu seviyeye gelmişler, bu hakkı kazanmışlardır. Aynı zamanda yurtdışında yüksek lisans öğrenimini başarı ile tamamlayıp çeşitli üniversitelerden burs alan 144 bursiyerimiz de doktora öğrenimine yurt dışında devam etmektedir. Tabiyatıyla büyük bir memnuniyetle bu programı devam ettirmekteyiz ve TEV olarak her yaklaşık 1 milyon dolarlık bir burs fonu bu konuya ayırmaktayız. Katkı yapan diğer değerli kuruluşlarla bu projenin yıllık 4 milyon civarında olduğunu da ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Rona Yırcalı, "Son zamanlarda önem verdiğimiz kız yurtları var. Türkiye'nin şartlarını da göz önüne alarak 3 ilimizde bu yurtları açtık. ve bunun için de daha fazlalaştırmak, kendi imkanlarımız için de fazlalaştırmak için de çabalıyoruz" şeklinde konuştu.

"ALMANYA TÜRKİYE'DEKİ ÖĞRENCİLER İÇİN CAZİP BİR ÜLKE"

Almanya İstanbul Başkonsolosu George Birgelen de toplantıda  konuştu. Birgelen, "Bu yıl TEV desteği ile birçok öğrencinin Almanya'ya gitmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Almanya Türkiye'deki öğrenciler için cazip bir ülke. Almanya'nın yabancı öğrenci kazanımında uzun bir geçmişi var. ABD ve İngiltere'den sonra yabancı öğrenci kazanımında  Almanya üçüncü sırada yer alıyor. Almanya'daki üniversitelerde 600'den fazla İngilizce eğitim veren yüksek lisans programı bulunuyor. Almanya'daki üniversiteler uluslararası arenada araştırmacı kimlikleri ile tanınıyorlar, en güçlü üçüncü ülke konumunda. Türkiye Avrupa Birliği'nin Erasmus programına dahil olduğundan beri, Almanya Türkiye'den öğrenciler arasında en çok tercih edilen ülke" diye konuştu.

CEM YILMAZ'IN GÖNÜLLÜ DESTEĞİ

Cem Yılmaz'ın gönüllü desteği ile seslendirdiği, 4 Mayıs'ta bursiyer öğrencilerle çekilen TEV'in tanıtım filmi gösterildi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

Koç'un konuşması

Yırcalı'nın konuşması

Birgelen'in konuşması

Öğrencilerin görüntüsü

Tanıtım filminin gösterilmesi

Toplu fotoğraf çekimi

Detaylar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Almanya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title