Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 4

1- KILIÇDAROĞLU : REJİM, EL KALDIRIP İNDİRMEKLE DEĞİŞMEZCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,"Bu ülkede hiç kimse cumhuriyeti ve parlamenter demokratik sistemi değiştiremez. Bunun mücadelesini hep birlikte vereceğiz""Geldiğimiz noktada hepimizin sorumluluğu var.

1- KILIÇDAROĞLU : REJİM, EL KALDIRIP İNDİRMEKLE DEĞİŞMEZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,

"Bu ülkede hiç kimse cumhuriyeti ve parlamenter demokratik sistemi değiştiremez. Bunun mücadelesini hep birlikte vereceğiz"

"Geldiğimiz noktada hepimizin sorumluluğu var. Bütün sorumluluğu getirip, benim omuzlarıma yıkıp, 'Ey Kılıçdaroğlu, gel bizi kurtar'... Yok arkadaş. Hep beraber, hep birlikte, omuz omuza mücadele edeceğiz. Birlikte mücadele etmenin yolu, aynı hedefi gözlememizdir"

Haber : Erhan TEKTEN - Bahar DEMİREL / İstanbul DHA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili, "Rejim, el kaldırıp indirmekle değişmez. Hiç kimse endişe etmesin. Bu ülkede tek bir CHP'li olsa dahi parlamenter demokratik sistemden asla vazgeçmeyeceğiz. Rejimimizi asla değiştirmeyeceğiz" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ataşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan 14 projenin açılış törenine katıldı. Ataşehir'deki Mustafa Saffet Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Seyit Torun, CHP İstanbul Milletvekilleri Dursun Çiçek ve Gamze Akkuş İlgezdi, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ile Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de yer aldı.

"SİYASETTE ORTAYA ÇIKAN KRİZ EKONOMİYİ VURDU"

Açılış töreninde konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, ekonomide yaşanan gelişmelere değindi. Siyasette ortaya çıkan krizin, ekonomiyi vurduğunu savunan Kılıçdaroğlu, "Bir taraftan terör bir taraftan baskı bir taraftan işine son verilen binlerce memur ve kamu görevlisi bir taraftan Fırat Kalkanı dediğimizden operasyondan şehitlerimiz bir taraftan ekonomide yaşanan ciddi sıkıntılar. Bir taraftan başbakanın bütün yetkilerini kullanan bir başka yetkili, yetkisiz yetkili ve dolayısıyla siyasette bir karamsarlık var. Ülkeyi kim yönetiyor belli değil. Siyasette ortaya çıkan kriz, ekonomiyi vurdu ve vurmaya da devam ediyor. Düzeltmek zorundayız bu ülkeyi, uygar bir ülke haline getirmek zorundayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, cumhuriyeti kurarken, onu demokrasiyle taçlandırmak istediler. Şu anda demokrasimizde de sorun var. Giderek bozuluyor demokrasimiz" ifadelerini kullandı.

"'ONLAR AĞAÇ KÖKÜ YESİNLER' DERSENİZ HUZURU SAĞLAYAMAZSINIZ"

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele üzerinden hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu, "142 gazetecinin hapiste olduğu bir ülkede siz 'Türkiye'de demokrasi vardır'ı anlatamazsınız. On binlerce devlet memurunu işinden atarsanız o ülkede demokrasi vardır, diyemezsiniz. Bir milyonu aşkın mağdur aile yaratırsanız 'Onlar ağaç kökü yesinler' derseniz ülkede huzuru sağlayamazsınız. Bir ülkede kadın erkek eşitliğini sağlamazsanız, yargının bağımsızlığını sağlamazsanız, devlette liyakati getirmez ve sağlamazsanız devleti çökertirsiniz. Bugün geldiğimiz nokta budur" diye konuştu.

"BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİYİZ"

Türkiye'deki mevcut sorunlara karşı ortak mücadele vurgusu yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Geldiğimiz noktada hepimizin sorumluluğu var. Bütün sorumluluğu getirip, benim omuzlarıma yıkıp, 'Ey Kılıçdaroğlu, gel bizi kurtar'. Yok arkadaş, hep beraber, hep birlikte, omuz omuza mücadele edeceğiz. Ortak bir amacımız olmalı. Birlikte mücadele etmeliyiz. Birlikte mücadele etmenin yolu, aynı hedefi gözlememizdir. Aynı amacı bir dava haline getirmemizdir. Benim çocuğum işsiz, sizin çocuğunuz işsiz peki Ankara'daki beylerin çocuğu işsiz mi? Bu ülkenin yoksul halkının çocukları dağlarda terörle mücadele ederken, şehit olurken, Ankara'daki beylerin çocukları o dağlara gidiyor mu?" şeklinde konuştu.

"ŞEHİTLER ARASINDA AYRIM, EN BÜYÜK İHANETTİR"

Hükümeti şehitler arasında ayrım yapmakla suçlayan Kemal Kılıçdaroğlu, "Şehitler arasında ayrım yapmak, bu ülkeye yapılmış en büyük ihanettir. Bunu söyledim diye, hop oturup hop kalktılar. Evet, oturup kalkacaklar. Bir daha düşünecekler. Şehitler arasında ayrım istemiyoruz. Bütün şehitlere eşit davranılmalı. Bütün şehitler bu ülkenin onurudur. Şehitler arasında ayrım yapmak, bazılarına iyi para, bazılarına az para bunlar olmaz. Doğru değildir" açıklamasında bulundu.

"KİMSE CUMHURİYETİ VE PARLAMENTER DEMOKRATİK SİSTEMİ DEĞİŞTİREMEZ"

Başkanlık sistemi tartışmalarına değinen da Kılıçdaroğlu, "Parlamenter demokratik sistemimizi güçlendirelim, diyoruz. TBMM'nin yayınladığı ortak bildiride, parlamenter demokratik sistemin güçlendirilmesi gerektiği söylendi. Şimdi ne yapıyoruz? 'Parlamenter demokratik sistemden vazgeçelim, başkanlık sistemini getirelim yani rejimi değiştirelim'. Bu ülkede hiç kimse cumhuriyeti ve parlamenter demokratik sistemi değiştiremez. Bunun mücadelesini hep birlikte vereceğiz. Demokrasiye ve cumhuriyete sahip çıkacağız" dedi.

"PARLAMENTER DEMOKRATİK SİSTEMDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Parlamenter demokratik sistemden asla vazgeçmeyeceklerini vurgulayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim cumhuriyetimiz altın tabak içinde bize sunulan bir cumhuriyet değildir. O cumhuriyet kurulurken, 1923'te alın teri vardı, kan vardı. Şimdi birileri geliyor 'Efendim, parlamentoda çoğunluğu sağladık. Rejimi değiştireceğiz'. Rejim el kaldırıp indirmekle değişmez. Bir ülkenin rejimini tarihi, kültürü belirler. O nedenle hepimizin bilmesi gereken ve arkasında durması gereken düşünce parlamenter demokratik sistemi güçlendirmektir. Hiç kimse endişe etmesin. Bu ülkede tek bir CHP'li olsa dahi parlamenter demokratik sistemden asla vazgeçmeyeceğiz. Rejimimizi asla değiştirmeyeceğiz. Çünkü biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Nokta"

NEŞET ERTAŞ'IN SON BAĞLAMASI HEDİYE EDİLDİ

Konuşmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi tarafından, Neşet Ertaş'ın kullandığı son bağlama hediye edildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------------

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması

-Detaylar

==============================

2- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, TUNUS NAHDA HAREKETİ LİDERİ GANNUŞİ'Yİ KABUL ETTİ

Haber : Yaşar KAÇMAZ - İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tunus Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi'yi kabul etti.

Tarabya Köşkü'ndeki görüşme basına kapalı gerçekleşti

Görüntü Dökümü:

---------

-Görüşmeden fotoğraflar

==================================

(EK GÖRÜNTÜYLE)

3- ŞİŞLİ'DE YOLDAN GEÇEN BİR KİŞİNİN ÖLÜMÜYLE SONUÇLANAN SİLAHLI SOYGUN GİRİŞİMİ KAMERADA

O ANLAR GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Aracıyla yoldan geçen İbrahim Halil Karanfil'in bulunduğu yer itibariyle kaçan soyguncunun silahından çıkan mermilerle vurulduğu değerlendiriliyor.

Haber : Ali AKSOYER/İSTANBUL,

Şişli'de bir benzin istasyonunda silahlı soygun yapmaya gelen 2 kişi, o sırada benzin almaya gelen polis ekibiyle silahlı çatışmaya girdi. Olayda bir kişi kaçarken, benzin istasyonunun marketinden para almaya çalışan şüpheli gözaltına alındı. Silahlı çatışma sırasında otomobiliyle yoldan geçmekte olan bir kişi ise başından vurularak hayatını kaybetti. Polis soygunculara silah temin eden bir kişiyi yakalarken, kaçan şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

ŞÜPHELİLER AYAKKABILARININ ÜZERİNE ÇORAP GİYEREK GELDİLER

Şişli, Piyalepaşa Mahallesi, Piyalepaşa bulvarı üzerinde dün gece saat 23.40 da meydan gelen olay görgü şahitlerine göre şöyle gelişti; Benzinliğe gelen yüzleri maskeli ve ayakkabılarının üzerine çorap giyen iki kişi önce havaya 3-4 el ateş açtı. Pompacılar silah sesleri üzerine marketin içine koşarak "Soygun var" diye bağırdı. Silahlı şüpheli dışarıda gözcülük yaparken diğer şüpheli marketin içeri girerek kasada bulunan paraları istedi.

POLİS EKİBİ BENZİN ALMAYA GELİNCE ÇATIŞMA ÇIKTI

Soygun olayı devam ederken, Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Büroya bağlı bir ekip tesadüfen benzin almak için İstasyona girdi. Şüphelinin polis ekibine ateş açması sonucu silahlı çatışma çıktı. Kısa süren çatışmanın ardından gözcülük yapan şüpheli olay yerinden kaçtı. Bu sırada arkadaşının kaçtığını bilmeden soyguna devam etmek isteyen Serdar D.(18) polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

YOLDAN GEÇEN BİR KİŞİ VURULARAK ÖLDÜ

Benzinlikte bu karışıklık yaşanırken akaryakıt istasyonu önünde seyreden bir otomobil hızla refuje çarptı. Polis ekipleri aracın yanına gittiklerinde direksiyonda bulunan İbrahim Halil Karanfil'in başından vurulduğunu tespit ettiler. Hemen hastaneye kaldırılan İbrahim Halil Karanfil kurtarılamayarak hayatını kaybetti. İbrahim Halil Karanfil'in bulunduğu yer itibariyle kaçan soyguncunun silahından çıkan mermilerle vurulduğu değerlendiriliyor.

SOYGUNCULARA SİLAHI VEREN YAKALANDI

Asayiş şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili yürütülen soruşturmada polis şüphelilere soygunda kullandıkları silahı veren Veysi M.(18) adlı kişiyi gözaltı aldı. Soyguna katılan Serdar D.'nin daha önceden tehdit suçlamasıyla Veysi M.'nin ise mala zarar verme, kasten yaralama suçlarından polise geliş kayıtları olduğu öğrenildi. Açılan soruşturmada kaçan şahsın yakalanması için operasyonlar sürüyor.

Görüntü Dökümü;

-----------------------

EK GÖRÜNTÜ

-Şüphelilerin sağlık kontrolüne götürülmesi

GÜVENLİK KAMERASI

-Akaryakıt istasyonundaki soygun girişinin görüntüleri

//////////

-Olay yerinden görüntü

-Zırhlı polis araçlardan görüntü

-Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları

-Polis aracına ve akaryakıt istasyonuna isabet eden kurşunlar

-Silahtan çıkan boş kovanların görüntüsü

-Mermi isabet eden aracın görüntüsü

-Genel ve detaylar

26.11.2016 - 04.39 Haber Kodu : 161126009

26.11.2016 - 15.43 Haber Kodu : 161126108

26.11.2016 - 16.36 Haber Kodu : 161126120_

============================

4- ŞİŞLİ'DE VURULAN KİŞİNİN CENAZESİ ADLİ TIP KURUMU'NDAN ALINDI

Haber-Kamera: Sinan BİLGİLİ-İSTANBUL DHA

Şişli'de dün akşam polisin soygunculara müdahalesi sırasında yoldan geçerken boynuna isabet eden kurşunla hayatını kaybeden Halil İbrahim Karanfil'in cenazesi Adli TIp Kurumu'ndan alındı.

42 yaşındaki Halil İbrahim Karanfil'in cenazesi Zincirlikuyu Gasilhanesi'ne götürüldü. Karanfil'in cenazesinin yarın öğlen Kasımpaşa Merkez Camii'nden kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi. Karanfil'in Kur'an-ı Kerim dersi sonrası eve gitmek üzere yola çıktığı öğrenildi.

Karanfil'in evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------

-Adli Tıp Kurumu

-Cenaze aracının çıkışı

-Karanfil'in fotoğrafı

-Detaylar

26.11.2016 - 16.35 Haber Kodu : 161126119

=========================

5- BEŞİKTAŞ'TA ASKERİ OKULLAR İÇİN "SESSİZ ÇIĞLIK" EYLEMİ

Haber - Kamera: Yüksel KOÇ / İstanbul DHA

Kapatılan askeri okulların yeniden açılması için başlatılan "Sessiz Çığlık" eyleminin üçüncüsü bu hafta yapıldı.

Beşiktaş Demokrasi Meydanı'nda yapılan eylemde kapatılan Hava Harp Okulu'ndan atılan son sınıf öğrencisi İlkay Şen bir konuşma yaptı. Şen konuşmasında, "Verilen bu karar çok büyük emekler sarf ederek askeri okulu kazanan ve yıllarca ülkesi için her şart ve koşulda kendi hayatını hiçe saymaya yemin etmiş 15 binden fazla askeri öğrencide bir yıkım etkisi yaratmıştır" dedi.

'15 BİN ÖĞRENCİNİN ÜZERİNDE MİLYONLARCA LİRALIK HALKIN EĞİTİM MASRAFI VARDIR'

Kendisinin Işıklar Askeri Lisesi mezunu, 669 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Hava Harp Okulu'nun da son sınıf öğrencisi olduğunu hatırlatan İlkay Işık, "14 yaşında giymeye başladığım ve geçtiğimiz 8 sene zarfında şerefle taşıdığım üniformaya veda etmiş bulunmakta ve bugün bu platformda benimle aynı kaderi paylaşan silah arkadaşlarım adına konuşmaktayım. Bizlere yıllardır verilen bu eğitimlerde tek gayemiz ve hedefimiz ülkemize ve milletimize daha faydalı olmak, ileride bu ülkenin nice Mustafa Kemallere ihtiyacı olduğunu bilerek kendimizi ona göre yetiştirmek ve geliştirmekti. Bizler 15 binden fazla askeri öğrenci olarak bizlere verilen kısa ömrü bu gayeye atamış insanlar olmamıza rağmen geldiğimiz bu noktada hayallerimizden olmuş ve çok sevdiğimiz üniformamız da elimizden alınmıştır. Bununla birlikte bugün askeri okullarda 669 KHK kapsamında atılan 15 binden fazla askeri öğrencinin üzerinde halkın verileri ile sağlanmış olan milyonlarca liralık eğitim masrafı vardır" dedi.

Yalova Tatbiki Eğitim Kampı'nda bulunan 425 Hava Harp Okulu öğrencisinin 15 Temmuz günü tatbikat, terör, saldırı gibi gerekçelerle kandırılmak suretiyle otobüslere bindirilerek İstanbul'un farklı semtlerine götürülerek ateşe atıldığını söyleyen İlkay Işık, 422 Hava Harp Okulu öğrencisinin Silivri, 142 tane Hava Harbiyeli öğrencinin Sincan, 3 tane kadın Hava Harbiyeli öğrencinin de Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde bulunduğunu kaydetti.

Askeri liseler, harp okulları ve astsubay meslek yüksek okullarının yeniden açılmasını isteyen İlkay Işık, "Bununla birlikte 669 Sayılı KHK ile ilişiği kesilen bütün askeri öğrenciler güvenlik soruşturmasına tabi tutularak çok sevdikleri askeri okullarına ve görevlerinin başına dönsün. 131 gündür Sincan, Silivri ve Bakırköy cezaevlerinde tutulan 567 Hava Harp Okulu ve 47 kara astsubay meslek yüksek okulu öğrencisi devre arkadaşlarım ve kardeşlerim tutuksuz yargılansın" şeklinde konuştu.

KAPATILAN OKULLARIN AÇILMASI İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Sessiz Çığlık eylemini düzenleyenler, kapatılan askeri okulların açılması için bir imza kampanyası başlattı.

Görüntü Dökümü

--------

-Üçüncüsü düzenlenen Sessiz Çığlık eyleminden genel ve detay görüntü

-Askeri okullar kapatılamaz

-Mustafa Kemal'in askerleriyiz sloganlarının atılması

-İlkay Şen'in konuşması

-Eylemin sonunda askeri okulların açılması için başlatılan imza kampanyasına imza atanların görüntüsü

26.11.2016 - 16.51 Haber Kodu : 161126131

=========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul Şişli Politika Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

title