Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 3

1- KILIÇDAROĞLU: KAHVEYE, PİKNİĞE DEĞİL SANDIĞA GİDİNCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,"Referandum pazar günü olacak.

1- KILIÇDAROĞLU: KAHVEYE, PİKNİĞE DEĞİL SANDIĞA GİDİN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,

"Referandum pazar günü olacak. 'Bugün pazar hava çok güzel kahvede taş oynayalım, konken oynayalım, pikniğe gideceğiz' Sakın bunları yapmayın. Çocuklarımız için sandığa gideceğiz"

Haber : Özgür ALTUNCU / Kamera: İdris TİFTİKCİ - İstanbul DHA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kağıthane'de konuştu. Kağıthane Meydanı'nda toplananlara seslenen Kılıçdaroğlu, referanduma değindi.

Kılıçdaroğlu, "Ankara'daki beylerin 18 yaşındaki çocuğu milletvekili olacak. Ayakkabı boyacısının çocuğu değil, memurun çocuğu değil, işçinin çocuğu değil. O çocuklar nereye gidecek El Bab'a terörle mücadeleye gidecek. Bunu kabul ediyor musunuz. Elini vicdanına koy ve sandığa öyle git" dedi.

'sandığa gitme' çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu, "Referandum pazar günü olacak. 'Bugün Pazar hava çok güzel kahvede taş oynayalım, konken oynayalım'. Sakın bunu yapmayın. Efendim 'pikniğe gideceğiz komşular hazır, hep beraber gidelim'. Sakın bunu yapmayın. Sandığa gideceğiz çocuklarımız için, evlatlarımız için" dedi.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları

-Detaylar

01.04.2017 - 15.28 Haber Kodu : 170401078_

01.04.2017 - 15.29 Haber Kodu : 170401079_

01.04.2017 - 15.30 Haber Kodu : 170401080_

===============================

(ziyaretten görüntüyle)

2- KILIÇDAROĞLU CELAL BAYAR'IN KIZINI ZİYARET ETTİ

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN - İSTANBUL DHA

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın kızı Nilüfer Gürsoy'u evinde ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu öğle saatlerinde Kadıköy Caddebostan'da oturan 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın kızı Nilüfer Gürsoy'u evinde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu'na ziyareti sırasında,TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat eşlik etti. Kılıçdaroğlu'nu kapıda Nilüfer Gürsoy'un kızı Bilge Gürsoy karşıladı. Kılıçdaroğlu'nun basına kapalı olarak gerçekleşen ziyareti yaklaşık yarım saat sürdü. Çıkışta Nilüfer Gürsoy ile Kılıçdaroğlu bir açıklama yaptı.

"GAZALARI MÜBAREK OLSUN DİYORUM"

Nilüfer Gürsoy "Sayın Kılıçdaroğlu lütfettiler, ziyaretimize geldiler. Ortak müştereklerimizi görüştük. Milletimiz için, Türkiye'nin geleceği için bütün 'Hayır' diyenlere buradan selamımız olsun. Ortak bir konumuzdur, bütün Türkiye'nin paylaşacağı, milli değerlerimizi korumakla yükümlüyüz diyebilirim. Türkiye'nin ileri gitmesi için, Cumhuriyetin temellerini inkar etmenin, demokrasinin yolundan ayrılmanın ne bize ne de sadece Türkiye'nin değil bütün dünya içinde bir yol olmadığını görüyorum. Gazaları mübarek olsun diyorum. Bütün 'hayır' diyenlere selamımız olsun diyorum. İnşallah daha aydınlık, daha güzel günler gelecektir. Buna katkıda bulunanlara gazaları mübarek olsun diyorum. Belki yazılı bir açıklama olacak. Fikirlerimi açıklama fırsatı bulacağım bu şekilde. Heyecanlıyım, ümitliyim tabi endişelerimiz de var. Fakat milletimizin sağ duyusuna her zaman güveniyoruz. Ümit ediyoruz ki yüksek sesle 'hayır' çıkacak. Türkiye aydınlık yollara doğru mesafe katedecek. Kendilerini de bu yolda yürüdükleri için çok teşekkür ederim" dedi.

"BU MESAJI TÜRK HALKI TAKDİR EDECEKTİR"

Nilüfer Gürsoy'un açıklamasını ardında bir konuşma yapan Kemal Kılıçdaroğlu, "Verdiğiniz bu mesaj çok önemli bir mesaj. Bu mesajı Türk halkı takdir edecektir. Demokrasiye bağlılık, Cumhuriyete bağlılık, bayrağımıza bağlılık çok ama çok önemlidir. Bunu sizin dillendirmeniz bizim açımızdan çok önemlidir. Tarihi bir önemi var. Bu görevi yaptığınız için size şükran borçluyuz" dedi.

Kılıçdaroğlu ayrılırken Nilüfer Gürsoy'un elini öptü.

Görüntü Dökümü:

-------------

-Evdeki ziyaretten görüntü

////////////

-Kemal Kılıçdaroğlu'nun gelmesi

-Kapıda karşılanması

-Site sakinleri ile Selamlaşması

-Nilüfer Gürsoy'un açıklamaları

-Kemal Kılıçdaroğlu'nuın açıklamaları

-Bir çocuğu sevmesi

-Hatıra fotoğrafı çektirmeleri

-Genel ve detay görünütler

01.04.2017 - 13.20 Haber Kodu : 170401038

01.04.2017 - 15.20 Haber Kodu : 170401074

================================

3- KILIÇDAROĞLU, ŞEHİT ÜSTEĞMEN UĞUR TAŞÇI'NIN AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

Haber: İstanbul DHA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4 Şubat 2016 Tarihinde taziye ziyaretinde bulunduğu Şehit Üsteğmen Uğur Taşçı'nın Sarıyerde yaşayan ailesini bir kez daha ziyaret ederek taziye ziyaretinde ailenin talep ettiği ve Sarıyer Belediyesince tamamlanan spor tesisi ile ilgili bilgi aldı. CHP Lideri daha sonra Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Uğur Taşçı'nın Babası Mehmet Taşçı ile spor tesisini gezdi.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Ziyaretten görüntüler

01.04.2017 - 15.21 Haber Kodu : 170401075

==============================

4- TURİSTLERİ, ÇALINTI ARAÇLARA SİREN VE TEPE LAMBASI TAKARAK GASPEDİYORMUŞ

Haber: Ali AKSOYER/İSTANBUL

İstanbul'da çalıntı araçlara siren ve çakar lamba takarak kendisine polis süsü vermek suretiyle turistleri gasp ettiği iddia edilen şüpheli, gözaltına alındı. Oto hırsızlık Büro Amirliği'ne bağlı polisler tarafından şüphe üzerine durdurularak yakalanan Volkan T. (28)'nin üzerinden sahte polis kimliği, rozeti ve el telsizleri çıktı. Şüpheliyle birlikte 3 adet çalıntı otomobil ele geçirildi.

ARABAYI POLİSİN ÜZERİNE SÜRDÜ

Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekiplerinin Küçükçekmece'de şüpheli halde bırakılmış bir aracı iki gün boyunca takibe aldı. Şüpheli kişi, araca gelip çalıştırdığı sırada polis ekipleri harekete geçti. Durumu fark eden şüpheli aracı polislerin üzerine sürmeye çalıştı ancak önünü kesen polis aracından kaçamadı.

3 ÇALINTI OTOMOBİL ELE GEÇİRİLDİ

Gözaltına alınan şüpheli Volkan T'nin evinde yapılan aramada 3 adet kontak anahtarı, bir tabanca, çok sayıda sahte plaka ele geçirildi. Ele geçirilen kontak anahtarlarının 3 adet çalıntı otomobile ait olduğu tespit edildi. Araçlar şüphelinin oturduğu sokakta park halinde bulundu.

TURİSTLERİ GASP EDİYORMUŞ

Oto hırsızlık büro amirliğinde sorgulanan Volkan T.'nin hırsızlık için girdiği evlerden aldığı kontak anahtarları ile otomobilleri çaldığı tespit edildi. Şüphelinin çalıntı araçlara polis süsü verebilmek için, siren ve çakar lambası taktığı öğrenildi. Öte yandan yakalandığında üzerinden sahte polis kimliği, rozeti ve iki adet el telsizi çıkan şüphelinin daha önceden çok sayıda sabıkası olduğu belirtildi. Şüphelinin yolda yürüyen turistleri kendisine hedef seçtiği, onları sözde kontrolden geçirirken paralarını çaldığı iddia edildi.

Poliste işlemleri tamamlanan şüpheli adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

----------

-Şüphelinin adliyeye sevki

-Ele geçirilenler

01.04.2017 - 15.26 Haber Kodu : 170401077

====================

5- KADINLARIN PARASINI ÇALAN İRANLI HIRSIZ YAKALANDI

Haber: Ali AKSOYER/İSTANBUL,

İstanbul'da yolda yürüyen kadınlara, kendisini İran'lı turist olarak tanıtarak sözde yardım isteyip dolandıran İran uyruklu İskender T.(43) polis tarafından gözaltına alındı. Şüphelinin kadınlardan, tanımak için kendisine Türk parası göstermelerini istediği, kendisine gösterilen paraların bir kısmını da el çabukluğu ile çaldığı öğrenildi.

SAHTE PASAPORTLA BİRLİKTE YAKALANDI

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri otomobiliyle seyir halinde giden bir kişiyi durdurarak kontrol etti. Üzerinden sahte İran pasaportu çıkan şüpheli gözaltına alındı. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine getirilen şüphelinin gerçek isminin İskender T., olduğu tespit edildi. Şüphelinin daha önceden resmi belgede sahtecilik ve yankesicilik suçlarından polise geliş kaydı olduğu belirlendi.

EL ÇABUKLUĞU İLE PARALARI ÇALIYORMUŞ

Şüphelinin yolda yürüyen kadınların yanına yaklaşarak kendisini İran'lı turist olarak tanıttığı ve yardım istediği öğrenildi. Türkiye'ye yeni geldiğini ve kandırılmamak için Türk parasını tanımak istediğini anlatan şüphelinin, kurbanlarından kendisine Türk parası göstermesini sağladığı öğrenildi. Kendisine uzatılan paralara bakıyormuş gibi yapan şüphelinin bu sırada el çabukluğu ile paranın bir kısmını avucunun içine saklayarak çaldığı öğrenildi.

TUTUKLANDI

Polis şüphelinin Bayrampaşa, Büyükçekmece ilçelerinin yanı sıra Adana'da da çok sayıda kadının paralarını aynı yöntemi kullanarak çaldığını tespit etti. Şüpheli polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü:

------------

-Şüphelinin adliyeye sevki

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul Türkiye İran Politika Güncel Haberler

title