Haberler

Dha Dış - Cumhurbaşkanı Akıncı'nın 'Ünlü Hırsız' İçin Taziye Mesajı Tartışma Yarattı

KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın, Kıbrıs'ın 'Tavuri' yani 'Şeytan' lakaplı ünlü hırsızı Mustafa Serttaş'ın (55) ölümü ile ilgili yayınladığı taziye mesajı tartışma yarattı.

KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın, Kıbrıs'ın 'Tavuri' yani 'Şeytan' lakaplı ünlü hırsızı Mustafa Serttaş'ın (55) ölümü ile ilgili yayınladığı taziye mesajı tartışma yarattı.

Akıncı, hayatının 40 yılını hapiste geçiren ve 478 kez mahkemeye çıkan 'ünlü hırsız' Tavuri'nin ölümü üzerine resmi sosyal medya hesabında; "Tavuri adıyla bilinen Mustafa Serttaş da dünyamızdan göçüp gitti. Yakın geçmişte Mağusa Devlet Hastahanesinde karşılaşmıştık. Yönetmen Derviş Zaim de oralardaydı ve çekimini yapmakta olduğu Tavuri filmini tamamlama uğraşısı içindeydi. Tavuri'nin filmlere, romanlara konu olacak bir yaşamı oldu. Hapiste geçen günleri neredeyse dışarda geçirdiklerinden fazlaydı. Bu durum onun yaşam biçimi halini almıştı. Toplumumuzun farklı bir rengiydi. Kendisine Tanrı'dan rahmet yakınlarına başsağlığı dilerim" dedi.

Akıncı'nın, Pazar günü hayatını kaybeden Mustafa Serttaş için taziye mesajı yayınlaması KKTC basınında ve sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Kıbrıs Postası yazarı Polat Alper, Akıncı'yı, "Cumhurbaşkanının sabıka kaydı klasörler tutan, ömrünün 40 yılını hapishanede geçirmiş profesyonel bir dolandırıcıyı sevimlileştiren, meşrulaştıran ifadeler kullanması gerçekten ilginç ve yadırgatıcı bir durum. Tavuri, tüm topluma mal olmuş bir sanatçı, bir bilim insanı, işadamı, sendikacı, politikacı veya öğretmen, doktor, işçi, kanaat önderi değildi. Toplumda dolandırıcılığıyla bilinen bir sabıkalıydı. Bu devletin en tepesinde yer alan insanlar, her kelimelerinin etki alanının boyutunu düşünmek ve bu sorumlulukla hareket etmek durumundadırlar" diye eleştirdi.

Gazeteci Derviş Gezer de, "Bu ne şimdi? Bir Cumhurbaşkanı sanki de büyük eser bırakan bir sanatçı için ağıt yakar gibi taziye yayınlıyor. Pes artık. Nasıl bir ülke olduk anlaması zor anlatması zor" dedi.

KKTC'nin ünlü iş insanlarından Mehmet Eziç de sosyal medya hesabındaki mesajında, "Allah korusun, yarın bir gün çocuğunuz veya torununuz, hırsız – dolandırıcı veya sahtekar olursa dünden beri yazılanların bir nebze olsun etkisi olduğundan emin olabilirsiniz" ifadelerini kullandı. - Karahasan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sosyal Medya Kıbrıs Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title