Haberler

Dha Adana Bürosu'nun Bölge Haberleri

BU yıl 40'ıncısı yapılacak Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek postacıların Adana seçmeleri renkli görüntülere sahne oldu.

TMMOB Makine Mühendisleri Odası

BU yıl 40'ıncısı yapılacak Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek postacıların Adana seçmeleri renkli görüntülere sahne oldu.

Merkez Park Koşu Parkuru'nda yapılan seçme yarışmasına Adana PTT Başmüdürlüğü'nde görevli 37 erkek, 11 kadın postacı katıldı. Erkek postacıların 10, kadın postacıların ise 5 kilometrelik parkurda çekiştiği yarışın startını Başmüdür Vekili Muhittin Erakman verdi. Motosikletli postacıların eşlik ettiği yarışmada, bir gözlemci hakem ve ambulanslı sağlık ekipleri hazır bulundu. Yorgun oldukları yüzlerinden okunan postacılardan bazıları yarışmayı bitiremedi. 5 kilometrelik yarışmanın sonunda, kadınlarda parkuru 40 dakikada yürüyen, daha önce de 5 Adana birinciliği bulunan Ayşe Gül Alkış birinci, Selma Biçici ikinci, Yasemin Öğütken ise üçüncü oldu. Erkeklerde ise Mustafa Köse, Kürşat Karakuş, Arif Güneş ilk 3 sırayı aldı. Birincilere bisiklet, ikinci ve üçüncülere ise saat hediye edildi.

PTT Adana Başmüdürü Hakkı Altuntaş, posta dağıtıcıları arasında dayanışmayı sağlamak, iş gücünü arttırmak ve sportmenlik ruhunu ve davranışını kazandırmak için her yıl yürüyüş yarışması yapıldığını söyledi. İş yoğunluklarının artmasına rağmen spor faaliyetlerine önem vermeyi sürdürdüklerini kaydeden Altuntaş, "Düzenlediğimiz dağıtıcı yürüyüş yarışması, milli takımımıza yeni sporcuların kazandırılması, takımın gençleştirilmesi ve başarılarımızın gelecek yıllarda da sürdürülmesi açısından önemlidir. Yarışmada dereceye girenleri tebrik ediyor, 40'ıncı Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yarışması'nda başarılı olmalarını diliyorum" dedi.

Dereceye giren postacılar, önümüzdeki günlerde yapılacak Türkiye elemelerinin ardından, yapılacak 40'ıncı Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yarışması'nda ülkemizi temsil etmeye hak kazanacak.

TCÜ

BORSA Liseliler Derneği'nin, Adana Borsa Lisesi'nde düzenlediği üniversitede alan ve meslek seçimi konulu seminerlerin 7. 'sinin konuğu olan Doğan Haber Ajansı Bölge Müdürü Orhan Apaydın, özgür toplum olabilmek için bireylerin sürekli bilgiye ihtiyacı bulunduğunu, bu bilginin güncel ve sürekli kaynağının da medya olduğunu söyledi. Bu nedenle de gazetecilik mesleğinin insanlık var olduğu sürece devam edeceğine dikkat çekti.

Gazeteciliğe ilgi duyan öğrencilerin katıldığı seminerde konuşan Apaydın, sözlerine güncel bir örnek ile başladı ve "İyi ki Türkiye'de az da olsa özgür basın var. O basın sayesinde hiç değilse YGS'deki şifre skandalını sorgulayabiliyoruz. Varsa usulsüzlükler yazabiliyoruz. Bütün bunların sonucunda sizlerin zayi edilmiş bir hakkı varsa ona sahip olabiliyoruz. Gazetecilik böyle bir şey" dedi.

Gazeteciliğin terminolojik olarak çeşitli tanımları olduğunu ifade eden Apaydın, en geçerli tanımı "Gazeteci toplumun bilgi edinme hakkını profesyonel meslek olarak yapan insan" diye özetledi. Apaydın, şöyle devam etti:

"Ama gazeteciliğin diğer mesleklerden bir farkı var. Gazetecilik toplumsal sorumluluk gerektirdiği, etik kurallardan sapılmamasını gerektirdiği için yüce meslekler arasında sayılmaktadır. Eğer gazetecilik mesleğine biraz ilgi duyuyorsanız ve meslek olarak seçmeyi düşünüyorsanız, hayat tarzınızın gazeteci olması gerekiyor. Fabrikada iş kazası geçiren işçi ya da mühendis, acaba daha kaç gün fazla rapor alabilirim diye düşünebilir. Bizde ise hastalığa isyan edilir, bir an önce habere koşabileyim diye. Gazetecilik kesinlikle hayat tarzıdır. Eğer bugüne kadarki yaşamınızda bunun ipuçlarını görmediyseniz, gazetecilik mesleğini düşünmeyin. Çünkü özveriyi gerektiriyor. O nedenle bugünden kendinizi çok iyi tanımanız gerekir. "

Apaydın daha sonra öğrencilerin gazetecilikle ilgili sorularını yanıtladı.

Borsa Lisesi'nde daha önce de Ç. Ü. Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Çetin Derdiyok, İ. İ. B. F öğretim üyesi Prof. Dr. Yıldırım Beyazıt Önal, Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Erkan Kozanoğlu, Diş Hekimi İbrahim Kocacık ile BSYO Öğretim Görevlisi Mehmet Vurat meslek tanıtımı ile ilgili seminer vermişti

Adana, Gaziantep milletvekili adayları, tanıtım toplantısında basının karşısına geçti.

CHP'nin Gaziantep listesi son düzenlemelerin ardından Mehmet Şeker, Ali Serindağ, İrfan Kaplan, Cennet Süzer, Mehmet Gökdağ, Bayram Yılmazkaya, Akif Ekici, Mahmut Kozbaş, Lütfü Demir, Yaşar Ağyüz, Naci Kılıç ve Fehime Çiftçi şeklinde oluştu. Dedeman Otel'de düzenlenen toplantıya Ankara'da eğitim çalışmalarında bulunan 5. sıra adayı Cennet Süzer, 10. sıra adayı Milletvekili Yaşar Ağyüz ve 12. sıra adayı Fehime Çiftçi'nin dışındaki adaylar katıldı.

RAYLI SİSTEM TARTIŞMASI

Toplantıda konuşan CHP İl Başkanı Ali Peri, partisinin hedefinin Türkiye'de huzuru sağlamak, Gaziantep'i yaşanır bir kent haline getirmek olduğunu vurguladı. Peri, konuşmasında, AKP'nin Gaziantep aday tanıtımın sırasında CHP'nin raylı sistem güzergahının Gaziantep Ulaşım Ana Planı'na aykırı olması nedeniyle yürütmenin durdurulması için yargıya başvurmasını "CHP raylı sistemi durdurmak için dava açtı" şeklinde yorumlayanlara tepki gösterdi. CHP İl Başkanı bu konuda şunları söyledi:

"Biz, kentte huzur için, kısır çekişmelere girmemek için çaba sarf ederken, önümüze bizi kavgaya çekmek isteyen sözler geliyor. Hiç bir zaman hiç bir partilimizin ağzından raylı sisteme karşı olduğunu duyan oldu mu? Olmadı. Çünkü kimse söylemedi. Çünkü, biz hep konforlu toplu taşıma araçlarından yana olduğumuzu söyledik. Ancak, hafif raylı sistemin güzergahının yürürlüğünün durdurulmasıyla ilgili önerimiz var. O da 2009'da. Bunu bugün buraya getirenler kimler biliyor musunuz? Gaziantep gibi Türkiye'nin 6. büyük şehrinde Nisan ayı içerisinde otobüsleri yüzdüren anketçiler getiriyor buraya. Dünyanın neresinde var Nisan ayında otobüsler kentin göbeğinde balık gibi yüzsünler? Şehri-emin dediğimiz, şehri emanet ettiğimiz kişiler kısır kavgalardan, 'Partimin emrindeyim' sözünü bırakıp, emanete sahip çıkmaya davet ediyorum. "

Gaziantep HURDAYA MI LAYIK?

CHP milletvekili adayları adına konuşan Akif Ekici ise, seçim sürecinde kısır çekişmelere ve polemiklere girmek yerine iktidara geldiklerinde yapacaklarını anlatma kararı aldıklarını vurguladı. Ekici şu görüşleri dile getirdi:

"Ama AKP adaylarını tanıtırken CHP'ye saldırmayı alışkanlık haline getirme özelliğini bir kez daha gösterdi. 8. 5 yılda bu ülke ve Gaziantep nereye getirildi bunları halka anlatacağız. Bizim yapılan işler için değil, hatalı işler için sözlerimiz oldu. CHP'nin yapılan işleri engellediğini söylüyorlar. Biz raylı sisteme karşı değiliz. Ama, güzergahına karşıyız. Ayrıca Allah'a reva mıdır 1969'da imal edilmiş, Almanya'da kullanılmış ve hurdaya dönen vagonları Eskişehir'de onarıp Gaziantep'e getirmek? Bu Gaziantep'e nasıl layık görülüyor? Engellinin binemediği bir raylı sistemi, 18 derece eğimden fazla eğimde yukarı çıkamayan bir raylı sistemi bu kente layık görmelerine karşı çıktık. Adam gibi bir raylı sistem yapın, biz de sizi alkışlayalım. "

Ahmet KAYA / Gaziantep,

yatırımcıların ilgi odağı oldu.

Serbest Bölge, havaalanı, limanın yanı sıra önümüzdeki aylarda temeli atılacak olan Lojistik Köyü nedeni ile yatırımcılar, yatımlarını MTSOB'ya kaydırmayı sürdürüyor.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde

Müdürü Kamuran Zengin, 3 köyde elektriklerin kesik olması nedeniyle sosyal yardımlar hakkında bilgilendirme sunumlarını yapamadı.

İlçeye bağlı Tepeköy, Zeybekler ve Kocayer köylerini Kaymakam Kamil Kıcıroğlu ile birlikte ziyaret eden Zengin, köylülerin sorunlarını dinledi. Yol, su, elektrik ve sağlık sorunlarından dert yanan köylüler sorunlarının çözülmesini istedi. Köylerde elektrik kesintisi nedeniyle sosyal yardımlar konusunda sunumunu gerçekleştiremeyen Kamuran Zengin, SYD Vakfı Başkanlığı tarafından hazırlanan içinde diş fırçası ve diş macunu da bulunan kalemlikleri, kıyafet ve ayakkabı yardım paketlerini öğrencilere dağıttı.

ÖĞRENCİLER ÜŞÜYOR

Tepeköy Belediye Başkanı Durcan Duru, sıkıntılarının başında elektrik sorunu geldiğini söyleyerek, "Rakımının çok yüksek olduğu bir beldeyiz. Bu yüzden sık sık elektrik kesintisi yaşıyoruz. Okulumuz elektrikle çalışan kaloriferle ısınmaktadır. Sık sık yaşanan kesintiler nedeniyle sınıflar ısınmıyor. Çocuklarımız üşümekten kendilerini derslere veremiyorlar. Zor şartlarda eğitimlerini sürdürmek durumdalar. Okulda bulunan kaloriferler için jeneratöre ihtiyacımız var" dedi.

Gülhan DEMİRCİ / MEZİTLİ

(20. 4. 2011 FOTOĞRAFLI)

/////////////////

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title