Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

ADANA Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği 19.Altın Koza Film Festivali ve "Adana'dan Anadolu'ya Türk Sineması Yollarda" sloganıyla Anadolu'yu gezen gezici sinema etkinliğiyle ilgili haberler, yerel ve ulusal yayın organlarının gündeminde...

//////////////////

altın Koza gündemden düşmüyor

ADANA Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği 19. Altın Koza Film Festivali ve "Adana'dan Anadolu'ya Türk Sineması Yollarda" sloganıyla Anadolu'yu gezen gezici sinema etkinliğiyle ilgili haberler, yerel ve ulusal yayın organlarının gündeminde yer alıyor.

Gazete, televizyon ve internet ortamında haber rekoruna ilerleyen Altın Koza etkinlikleri, yapılan istatistiklere göre, 1 Şubat 2012-17 Ağustos 2012 tarihleri arasında yerel gazetelerde 773 kez, ulusal gazetelerde 806 kez, yerel televizyonlarda 98 kez, ulusal televizyonlarda 185 kez haber yapıldı. 19. Altın Koza Film Festivali ise internet sitelerinde 11 bin 385 kez yer alırken, "Adana'dan Anadolu'ya Türk Sineması Yollarda" etkinliği de 15 bin 814 kez haber olarak kullanıldı.

17-23 Eylül 2012 tarihlerinde düzenlenecek olan 19. Altın Koza Film Festivali'nin mükemmel geçmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini vurgulayan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, "Büyükşehir Belediyesi ve Altın Koza yönetimi olarak bu yıl da en iyi festivali yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Gezici Sineması'nın bugüne kadar 34 noktada etkinlik düzenlediğini hatırlatan Aldırmaz, "27 noktamız daha var. Türk sinemasını Anadolu insanı ile buluşturuyoruz. Anadolu insanından aldığımız sevgi ve selamları, 19. Altın Koza Film Festivali'nde, sinema sanatçılarına aktaracağız" diye konuştu.

ADANA, (DHA)

/////////////////////

Bayramın vazgeçilmezi tadı: Maraş çöreği

KAHRAMANMARAŞ'ta, Ramazan'ın vazgeçilmez tadı "Maraş çöreği", lezzeti ve hoş görüntüsüyle bayram sofralarında yerini aldı.

Son yıllarda artan talep üzerine büyük bir sektör haline gelen "Maraş çöreği", kentteki ve gurbetteki Kahramanmaraşlıların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Kadınların "5 çayı", iş toplantıları ve düğünlerde de ikram edilen çörek, özellikle Ramazan bayramında misafirlere kompostoyla ikram ediliyor.

BAYRAMDA ŞEKER YERİNE ÇÖREK

Maraş çöreği, bayramlarda şeker yerine de tüketiliyor. Geçmişi bir asrı bulan "Maraş çöreği", mahallelerdeki fırınlarda, ustaların maharetli ellerinden çıkıyor. Artan talep nedeniyle, iş yerlerinde tuzlu, şekerli, cevizli, üzümlü, pekmezli gibi çeşitleriyle de hazırlanan çörekler, vatandaşların ağzını tatlandırıyor. Çörek ustası Yunus Yaprak, asırlardan beri süregelen bir geleneği yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. Yaprak, "Maraş çöreği, dayanıklı olması nedeniyle uzun süre saklanabilmektedir. Bir ay muhafaza edildikten sonra, ısıtılıp yenilebiliyor" dedi.

KAHRAMANMARAŞ, (DHA)

MNŞ(CK)(20.08.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////////////////

Makarna ve bulgur fiyatı artacak

DÜNYADA ve Türkiye'de ağır geçen kış şartlarının ve dünyayı kavuran sıcaklıkların dünya buğday rekoltesinde düşüşlere neden olduğunu belirten Arbella Makarna Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arslan, 695 milyon ton olan dünya buğday üretiminin 671 milyon tona, 21, milyon 800 bin ton olan Türkiye buğday üretiminin ise 19 milyon 500 bin tona gerilemesini öngördüklerini söyledi.

İç Anadolu Bölgesi başta olmak üzere, bazı bölgelerde ve ürünlerde, yüzde 10-15 oranında ürün kayıplarına neden olduğuna dikkat çeken Arslan, bakliyatta yüzde 15'lik verim artışı beklenirken, buğday rekoltesinde düşüş olacağını beklediklerini vurguladı. Ağır geçen kış şartlarının buğday tarlalarına zarar verdiğini belirten Arslan, ürünü zarar gören çiftçinin, tarlasını sürüp yerine nohut ve fasulye ektiğini söyledi. Makarna üretiminde kullanılan durum buğdayının, rekoltesi ve kalitesinde sorunlar olduğunu, şirketlerin tedbir olarak ithalat bağlantıları yapmaya başladığını söyleyen Arslan, "Dünya piyasalarında buğday fiyatları artmaya devam ediyor. Buna rağmen ithalat fiyatları iç piyasaya göre, yüzde 5-10 civarında daha uygun durumda. İç piyasadaki fiyat artışının tüketiciye yansımasını azaltmak ve dengeleyebilmek için de ithalat yapmak durumundayız. Önümüzdeki günlerde bulgur ve makarna fiyatlarındaki artış kaçınılmaz" diye konuştu.

MERSİN, (DHA)

(20.08.2012, FOTOĞRAFLI)

///////////////////////////////

Özdemir: Büyümenin lokomotifi ihracat

MERSİN Ticaret Borsası (MTB) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, dünya ekonomisinin yavaşladığı bir dönemde, Türkiye'de ekonominin büyümesinin sürdürülebilir olmadığını, bu nedenle de büyümenin sürekliliği için ihracatın önemli bir rol oynadığını söyledi.

MTB Başkanı Özdemir, Türkiye ekonomisi bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 3,2 oranında büyüdüğünü belirtti. Özdemir, geçen yıl aynı dönemdeki büyüme oranının yüzde 8,6 olduğuna dikkat çekerek, genel olarak bir yavaşlama sürecine girildiğini dile getirdi. Özdemir, bu yavaşlamanın ekonomi yönetiminin istediği bir yavaşlama olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Dünya ekonomisinin yavaşladığı bir dönemde, ülkemiz ekonomisinin aşırı yüksek büyümesinin sürdürülebilir olmadığını gören ekonomi yönetimi büyüme temposunu yavaşlatmak için frene dokunmuştur. Geçmiş yıllardaki hızlı büyümemizin arkasında, yüksek iç tüketim yatmaktaydı. Oysa, 2012 yılının ilk çeyreğindeki yüzde 3,2'lik büyüme oranına, iç tüketimin katkısı sıfır olmuştur. Yani iç tüketim yerinde saymıştır. Geçmişteki hızlı büyüme döneminde, bireyler, aileler ve firmalar elde ettikleri gelirlerin yanı sıra, önemli miktarda borç kullanarak harcamalarını finanse edebilmişlerdir. Tüketicilerin bankalara olan toplam borcu 250 milyar liraya yaklaşmıştır. Bugün geldiğimiz noktada, tüketicilerin borç alma kapasitelerinin sınırına gelindiğini görüyoruz. Bundan sonraki süreçte kredi artış hızının yavaşladığını göreceğiz. Nitekim, 2011 yılında krediler yüzde 30 oranında artarken, bu yılın ilk 7 ayındaki artış, sadece yüzde 8 olmuştur. Bunun anlamı, iç tüketime dayalı büyüme döneminin sonuna gelinmekte olduğudur. Bundan sonraki dönemde, büyümenin lokomotifi ihracat olacaktır. Bu yılın ilk çeyreğinde ihracatımızın, ortalama büyüme oranına yaptığı katkı 4,5 puandır. Bir başka ifade ile ihracat dışındaki faktörlerin büyümeye katkısı negatifken, ihracatımız hızla artmıştır."

İhracata dayalı bir büyüme modelinin çalışabilmesi için, firmaların rekabet güçlerini sınırlayan unsurlara karşı önlemler alınması gerektiğine dikkat çeken Özdemir, "Yüksek enerji maliyetleri, vergi ve sosyal güvenlik yükleri, yüksek faiz oranları, aşırı değerli TL gibi faktörlerin ihracatçılarımızın rekabet güçlerini olumsuz etkilediği bilinmektedir. Bundan sonra uygulanacak politikalar, bu olumsuz faktörlere yönelik olmalıdır. Özellikle, TCMB'nın yüksek faiz, değerli TL politikasında ısrar etmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü bu politika büyüme değil, küçülme getirecektir" diye konuştu.

MERSİN, (DHA)

(20.08.2012, FOTOĞRAFLI)

////////

Yıldızdoğan Osmaniye'yi salladı

OSMANİYE Belediyesi'nin Ramazan ayı boyunca sürdürdüğü etkinlikler Türk Halk Müziğinin güçlü sesi Mustafa Yıldızdoğan'ın verdiği konserle sona erdi.

Kafkas Halk Dansları topluluğunun gösterisiyle başlayan final gecesinde konuşan Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, alanı dolduran binlerce kişinin bayramını kutladı. Kara, "Göreve geldiğimiz yıldan bu yana, Osmaniye'de farklılık yaratmaya çalıştık. Bu yıl dördüncüsünü yaptığımız etkinliklerimiz ile Ramazan'ın ruhuna uygun birbirinden güzel programlara imza attık. Bu etkinliklerimiz hemşerilerimin katılımları ile daha da büyüdü ve gelişti. Burada Ramazan ayını birlikte yaşayarak bu ruhu birlikte teneffüs ettik. Final gecemizi muhteşem bir kalabalıkla yapıyoruz. Önümüzdeki yıl, bir önceki yılı aratmayacak, daha güzel etkinliklerde buluşmayı diliyorum" dedi.

Konuşmanın ardından büyük alkışlar arasında sahneye çıkan Mustafa Yıldızdoğan muhteşem bir konser verdi. Kendisini Osmaniyelilerle buluşturan Başkan Kadir Kara'ya teşekkür eden Yıldızdoğan, birbirinden güzel parçalarını seslendirdi. Binlerce kişi ile parçalarını hep birlikte söyleyen sanatçı Yıldızdoğan, "Osmaniye'de olmaktan büyük kıvanç duyuyorum. Mutlu şehir Osmaniye'de bu meydanı dolduran binlerce kişiye, sevenlerime çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Program gecenin ilerleyen saatlerin kadar devam etti. Konserinin sonunda ise Osmaniye Belediyesi tarafından hazırlanan hediyeler protokol üyeleri tarafından Mustafa Yıldızdoğan'a sunuldu.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(20.08.2012, FOTOĞRAFLI) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Dha Yerel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title