Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(28.10.Osmaniye'de hayırsever işadamları tarafından yaptırılacak olan Anadolu Lisesi ve ilköğretim okulunun temeli törenle atıldı.

(28.10.2011)

///////////

anadolu Lisesi ve ilköğretim okulunun temeli atıldı

Osmaniye'de hayırsever işadamları tarafından yaptırılacak olan Anadolu Lisesi ve ilköğretim okulunun temeli törenle atıldı. Almetsan Yapı Elemanları Şirketi'nin üstlendiği Anadolu Lisesi ile Net Haddecilik Şirketi'nin yaptıracağı ilköğretim okulu Ek Sanayi Sitesi karşısındaki alanda inşa ediliyor. Temel atma törenine Vali Celalettin Cerrah, Almetsan Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Oğuz, Net Haddecilik Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kirkit, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Vali Cerrah, temeli atılan ilköğretim okulunda 720, Anadolu Lisesi'nde de 720 öğrencinin eğitim göreceğini belirterek, hayırsever vatandaşlara teşekkür etti.

İbrahim EMÜL/Osmaniye, (DHA)

28.10.2011

////////////

AGİAD'dan Van'a yardım eli

Adana Genç İşadamları Derneği (AGİAD) Van'da yaşanan 7,2'lik depremden sonra yaşanan sıkıntıları hafifletmek için Van Erciş Kaymakamlığına iletilmek üzere 'Yardım Tır'ı gönderdi. AGİAD Başkanı Ümit Onatça, dernek yönetim kurulu ve üyelerinin başlattığı bu yardım kampanyası kapsamında bölgede en çok ihtiyaç duyulan malzemelerin gönderildiğini söyledi. Yardım tırında konteyner, çocuk bezi, çocuk maması olduğunu aktaran Onatça, depremzedelerin ihtiyaçlarına bir nebze olsun çare olmak istediklerini vurguladı. Onatça "Van'da son 10 yılın en büyük felaketi yaşanıyor. Hem devletimiz hem de halkımız yardım edebilmek için çalışıyor. Hiç kimse böyle bir günde duyarsız kalamaz" dedi.

Adana,(DHA)

/////////////

Leonardo da Vinci Adana'da

METRO Group Asset Managment tarafından organize edilen "Leonardo da Vinci: Zamanın Ötesinde İcatlar" adlı sergi Adana'da sergilenecek. Italya'dan getirtilen, Leonardo da Vinci'nin orjinal çizimlerinden yola çıkılarak tasarlanan ve çoğu gerçek ebatlardaki interaktif replikalardan oluşan sergi 28 Ekim - 9 Kasım tarihleri arasında M1 Merkez Adana Alışveriş Merkezi'nde ücretsiz olarak gezilebilecek. Sergi; 18'i interaktif olmak üzere 35 mekanik icat; göz, beyin, kemik, iskelet, sinir, kas, kalp, damar, solunum, sindirim ve beslenme sistemlerini tasvir eden etkileyici anatomik çizimler, Mona Lisa, Son Akşam Yemeği, Altın Oran ve sanatçının otoportresinin yer aldığı tablolar ve ilgi çekici videolardan oluşuyor.

Adana,(DHA)

///////////

Hassa'ya meslek lisesi

HASSA Fatma Şahin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin protokolü Hatay Vali M. Celalettin Lekesiz'in makamında imzalandı. Hayırsever Fatma Sarı, tarafından yapılacak okulun protokol imza töreni Vali Lekesiz, AKP milletvekilleri Adem Yeşildal ve Mehmet Öntürk, Hassa Kaymakamı Bülent Bıyıkoğlu, Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş, Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç'ın katılımıyla gerçekleşti.

İmza töreninde konuşan hayırsever Fatma Sarı; "Bu projelerin devamının gelmesini ümit ediyorum ve projede emeği ve desteği olan herkese huzurunuzda teşekkür ediyorum" dedi. Vali Lekesiz de yaptığı konuşmada gençlerin eğitiminin önemine dikkat çekerek, bu konuda hayırseverlerin verdiği desteğin önemini vurguladı.

24 derslikli, 2 adet çok amaçlı atölyeye sahip okulda 720 öğrenci eğitim görecek. 6 milyon TL'ye mal olacak okulun 18 ayda bitirilmesi planlanıyor.

Hatay,(DHA)

(28.10.2011 FOTOĞRAFLI)

//////////

Bilim ve proje fuarı açıldı

Kahramanmaraş'ta öğrencilerin çalışmalarını içeren "4. Bilim ve Proje Fuarı" sergisi açıldı. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'ndeki serginin açılışına katılan Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu, eğitimdeki başarının sadece SBS ve LYS sonuçlarıyla ölçülmesinin doğru olmadığını söyledi. Kahramanmaraş'ın eğitimde son yıllarda bir atılım içerisinde olduğunu ifade eden Anteplioğlu, bu tür etkinliklerin öğrencilere proje bazlı düşünme yeteneği kazandırdığını vurguladı. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün birçok projeyi hayata geçirdiğini ifade eden Anteplioğlu, öğrencilerin özellikle TÜBİTAK ve diğer ulusal yarışmalarda başarılı sonuçlar aldığını kaydetti.

Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi tarafından düzenlenen ve 51 adet projenin yer aldığı serginin açılışına Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve diğer ilgililer katıldı.

Lütfi YIKAN / Kahramanmaraş, (DHA)

LY-MNŞ (EŞ) (28.10.2011, FOTOĞRAF)

//////////

Yüreğir'den Van'a 20 ton sebze-meyve

Adana'nin Yüreğir İlçesi'nde faaliyet gösteren Yüreğir Sebze Hali Yardımlaşma Derneği, Van'da yaşanan 7.2'lik deprem felaketi sonrasında yardıma muhtaç olan vatandaşlar için 20 ton sebze ve meyveyi, kamyonla Van'a gönderdi. Depremzedelerin yiyecek ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için, soğan, patates, domates, elma, biber, limon, portakal, mandalinadan oluşan gıda yardımı hazırladıklarını belirten Dernek Başkanı Hadi Altınyüzük, "Sebze satıcısının da yardımı böyle oluyor. Arkadaşlar aramızda toplanıp karar aldık. Herkes yardım yaptı. Dilerim acılarını biraz azaltırız" diye konuştu.

Adana, (DHA)

(28.10.2011, FOTOĞRAF)

/////////

İzcilerden Van'a yardım eli

MersinLİ izciler de Van'daki depremzelere yardım eli uzattı. Önce 4 kişide oluşan bir kurtarma ekibi gönderen Mersin İl İzci Kurulu ardından bir kamyon yardım malzemesini Van'a ulaştırdı.

Mersin İl İzci Kurulu Başkanı M. Beşir Yavuz, izciler olarak Van'daki deprem zedelerin yaralarını sarmak için çalıştıklarını söyledi. Yavuz, şu açıklamayı yaptı:

"Öncelikle bu depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, diğer depremzedelere de sabırlar ve kolaylıklar dileriz. Bugün birlik olma yaraları birlikte sarma, acıları paylaşma günüdür, bu nedenle ilimiz izcileri kendi imkanları ile 200 battaniye, 50 çift kışlık çocuk ayakkabısı, 50 kaban, eşofman, katalitik soba, yatak, kuru gıda gibi 1 kamyon acil ihtiyaçları toplayarak Erciş Kaymakamlığına gönderildi. Ercişte 24 Ekimden beri arama, kurtarma çalışmalarını yürüten Arama Kurtarma İzci Birliği üyelerimiz gönderilen malzemenin sağlıklı bir şekilde dağıtılmasına yardımcı olacaklar."

Mersin, (DHA)

(28.10.2011, FOTOĞRAFLI)

/////////

Bal'dan muhteşem sergi

Mersin'in Tarsus İlçesinde ressam Mehmet Bal tarafından hazırlanan 'Bir Devletin Doğuşu Osman Bey' adlı resim sergisi açıldı.

Mehmet Bal Sanat Galerisi'ndeki serginin açılışına Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Bahşiş Belde Belediye Başkanı Mustafa Sarı, Yeşiltepe Belediye Başkanı Fikri Tüten, Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy ile sanatseverler katıldı.

Serginin açılışında konuşan Kaymakam Güldibi, toplumun büyük çoğunluğunun, tarihine yabancılaştığını "Mehmet Bal gibi sanatçılarımızın sayısını arttırmamız lazım. Mehmet Bal gelecek kuşaklarımıza da çok iyi bir örnektir" dedi.

Başkan Kocamaz ise yerel yönetim olarak Tarsus'un yetiştirdiği değerlere sahip çıktıklarını, Bal'ın resimlediği 'Bir Devletin Doğuşu Osman Bey'i kitaplaştırdıklarını söyledi.

Ressam Bal da sinema afişleriyle kendisini yetiştirdiğini ifade ederek, "Sinema, tarih, Atatürk'ün yaşamı ve Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey bir aksiyondur. Ben bu aksiyonlardan etkilenerek resme döktüm ve böyle güzel eserler ortaya çıkardım" diye konuştu.

Mehmet Bal tarafından resimlenen 'Bir Devletin Doğuşu Osman Bey' adlı 101 sayfalık kitap konuklara armağan edildi.

Tolunay DUMAN/TARSUS,(Mersin),(DHA)

(28.10.2011, FOTOĞRAFLI)

/////////

Park328 AVM açıldı

Osmaniye'nin yeni alışveriş merkezi Park328 törenle açıldı. "Osmaniye'de yeni bir yaşam başlıyor" sloganıyla kapılarını açan Park328'de seçkin markalar, birbirinden özel lezzetler sunan restoranları, sinema salonları ve bowling salonları bulunuyor.

AVM'nin açılışına Vali Celalettin Cerrah, Belediye Başkanı Kadir ve Kara ve çok sayıda davetli katıldı.

Osmaniye'nin hızla değiştiğini ve geliştiğini belirten Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, "Osmaniye il olduktan sonra tarihinde imza atılacak değerli günlerden birini yaşıyoruz. Osmaniye'nin havası, sokakları, caddesi değişiyor. Bunu Osmaniyeliler burada yaşayanların görmesi zor, dışarıdan gelenler Osmaniye'nin süratle değiştiğini her defasında ifade ediyorlar. Bu da şunu gösteriyor, Osmaniyeliler Osmaniye'ye daha çok sahip çıkacaklardır ve çıkmalıdırlar.

Park 328 Alışveriş Merkezinde; Burger King, Sine328 Sinemaları, Flo, Kimlik, Koton, Lc Waikiki, Mado, Migros, RodiMood, Teknosa gibi ayrıcalıklı markalar da yer alıyor. Toplam 80 marka ile Osmaniye'ye yeni bir soluk getirecek olan Park328'de haftanın her günü yetişkinler ve çocuklar için etkinlikler düzenlenecek.

İbrahim EMÜL/Osmaniye, (DHA)

28.10.2011 - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title