Haberler

Dgp Genel Başkanı Bal Açıklaması

DGP Genel Başkanı ve Kütahya Milletvekili İdris Bal, iktidarın kendilerini yok etmek için elinden geleni yaptığını ileri sürdü.

DGP Genel Başkanı ve Kütahya Milletvekili İdris Bal, iktidarın kendilerini yok etmek için elinden geleni yaptığını ileri sürdü.

Bal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, iktidarın bürokratlara yönelik düzenleme hazırlığı içinde olduğunu belirterek,  Başbakanlık izni olmadan soruşturma yapılamayacağını söyledi. Bal, "Bu çok tehlikelidir. Dün ağlıyordunuz, mazlumu oynuyordunuz, adalet, hukuk, bağımsız yargı, yasaklara ve  israfa hayır diyordunuz. Bugün ne oldu da bürokratı, memuru parti bürokratı haline getiriyorsunuz?  Parti devleti kuranlar bunun bedelini ödemiştir. Hükümetler gelip gider ama devlet milletin devletidir. Bunu bozmaya çalışanlar, kendilerine de millete de en büyük haksızlığı yapmış olur. Aselsan'da şüpheli ölümlerin, bonzai olaylarını, faiz lobisinin, paralel yapının araştırılmasını niye istemiyorsunuz? Psikolojik savaşın fos çıkmasından mı korkuyorsunuz? İstikameti kaybederseniz dik duramazsınız" dedi.

Şah Fırat Operasyonuna değinen Bal, "Süleyman Şah Türbesi ile ilgili bir mağlubiyet, galibiyet gibi lanse edilmeye çalışıldı. Şöyle bir iddia var; bazı tanklar geri gelmedi deniyor. Böyle bir durum varsa çok vahim, göz göre göre, göstere göstere IŞİD'e yardım etmektir, tank hediye etmektir. Bu iddia  doğruysa ordumuz, milletimiz, devletimiz için de çok ayıp ve çok kötü bir görüntüdür, bunun aydınlatılmasını herkes bekliyor" diye konuştu.

İktidarın ülkenin itibarına zarar verdiğini savunan Bal, "İktidar tadını çıkara çıkara kıymetli yalnızlığı yaşasın ve yaşıyor. Cumhurbaşkanı Avrupa ve ABD'ye gidemiyor, üçüncü dünya ülkelerine gidiyor. Türkiye'yi yalnızlaştırdılar, itibarsızlaştırdılar. BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine başvurdu, 60 oy aldı. Bu Türkiye'nin yalnızlaştığının  ispatıdır, delilidir. Daha önce başvurduğunda 151 oy almıştı. Bu, Türkiye'nin nereden nereye savrulduğunun ispatıdır. Anayasa değişikliği getiriyorlar, parti kapatmayla ilgili. Bir gün hesap sorulur diye korkuyorlar. Bunun demokratikleşmeyle alakası yok" görüşünü ifade etti.

Bal, partisindeki istifalarla ilgili soruya, "Bu parti kurulmasın diye etrafımdaki işadamlarına telefon edildi, hakkımda 'darbe yapacak' diye manşetler atıldı. Partiyi kurduktan sonra il başkanlarına 'İdris Bal hapsi boylayacak, il başkanı olmayın' diye telkinlerde bulunuldu. Şimdi son kozlarını oynuyorlar. İçimizde şu veya bu şekilde satın alabildikleri veya kasıtlı yerleştirdikleri insanları harekete geçirdiler ve bizi hırpalamaya çalıştılar. Farkında değiller ama biz arınıyoruz, temizleniyoruz. Zira bizim içimize gerçekten öyle insanlar girmiş veya konulmuş ki Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşme talepleri olmuştu. Görüştüler mi bilmiyorum. Para karşılığı il başkanlarımı başka partilere götürme çabası içine girdiler. Onlar istifa etmediler, disiplin kurulu onları attı. Hiç kimsenin alnında 'delikanlıyım', 'sahtekarım' diye de yazmıyor. Bizimle çok uğraşıyorlar. Bizi yok etmeye çalışıyorlar. Birinin boğazını sıkarsınız ya aynı şekilde finansal ve siyasal olarak bizi yok etmek için iktidar elinden gelen her şeyi yapıyor" karşılığını verdi.

Kaynak: AA / Politika

İdris Bal Aselsan Türkiye Kütahya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

hatip:

sen zaten varmıydın ki yok oldun

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title