Haberler

Devlet, Derin Devlete Karşı

Adalet Bakanı Şahin, Hükümet'in Her Türlü Kanunsuzlukla Mücadelede Kararlı Olduğunu Vurgulayarak, Organize Suç Örgütlerinin, Terör Örgütlerinin ve Çetelere Geçit Vermeyeceklerini Dile Getirdi..

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Hükümet'in her türlü kanunsuzlukla mücadelede kararlı olduğunu vurgulayarak, organize suç örgütlerinin, terör örgütlerinin ve çetelerin ucu nereye kadar giderse gitsin sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.

Mehmet Ali Şahin, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Şahin, ''Türban yasağının kaldırılması ile ilgili AK Parti ve MHP arasında yürütülen görüşmeler hangi aşamada? Bu konuda Bakanlar Kuruluna bilgi verildi mi?'' sorusunu şöyle yanıtladı:

''Bu konu Bakanlar Kurulumuzun gündeminde yoktu ve Bakanlar Kurulumuza bu konuyla ilgili bir bilgi de verilmedi.

Bilindiği gibi bir anayasa çalışması yapılıyor. Anayasa değişikliği çalışmasını parti grupları ve parti genel merkez yetkilileri yaparlar. O bakımdan Bakanlar Kurulumuzun gündeminde bu konu olmadı. Zannediyorum, partimizin yetkilileri, Grup Başkanvekillerimiz, MHP yetkilileri ile bu konuda görüşme yürütüyorlar. En son gelmiş oldukları nokta nedir bilemiyorum. Zannediyorum bu konuda kendileri gerekli açıklamayı yapacaklardır.''

Bakan Şahin, ''Türk Ceza Kanununun 301. maddesinde bir erteleme söz konusu mu?MHP ile yaşanan görüşmelerde bir sorun yaşanmaması için böyle bir ertelemenin olabileceği ifade ediliyor'' sorusuna, ''301. Madde değişikliği ile ilgili konu şu anda tamamen grubumuzun inisiyatifindedir. TBMM grubumuz, grup başkanvekillerimiz üzerinde çalışmalar tamamlanmış olan bir değişiklik teklifini TBMM Başkanlığına öngördükleri bir tarihte vereceklerdir. O da sanıyorum önümüzdeki günlerde TBMM'nin ilgili komisyonlarında ve genel kurulda kısa sürede görüşülür'' yanıtını verdi.

Mehmet Ali Şahin, ''Kamuoyunda Ergenekon terör örgütü olarak anılan örgütle ilgili her gün yeni bilgiler, bulgular ortaya çıkıyor. Size gelen, ulaşan bilgiler nedir? Bu konuda Bakanlar Kurulunda bir değerlendirme yapıldı mı?'' sorusu üzerine de şunları kaydetti:

''Yargıya intikal etmiş bir konunun detayları hakkında bilgi vermemin mümkün olmayacağını takdir edersiniz. Ancak şunu ifade edebilirim bu sorunuz üzerine: Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Hükümetimiz her türlü kanunsuzlukla mücadelede kararlıdır. Özellikle organize suç örgütlerinin, terör örgütlerinin ve bunların kurmuş olduğu çetelerin ucu nereye kadar giderse gitsin sonuna kadar takipçisi olacaktır.

Bu konuda emniyet güçlerimiz üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde ortaya koyuyorlar. Bağımsız yargı organlarımız üzerine düşeni yapıyor.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

26-27 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title