Haberler

Devlet Bakanı Bağış, Çocuklara AB'yı Tanıtma Projesine Katıldı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, çocuklara AB'yi tanıtmayı amaçlayan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "İstanbullu Minik Seyyahlar Projesi"nde yer alan öğrencilerin Ortaköy'de bulunan AB Genel Sekreterliği İstanbul Ofisi'ndeki etkinliklerini izledi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, çocuklara AB'yi tanıtmayı amaçlayan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "İstanbullu Minik Seyyahlar Projesi"nde yer alan öğrencilerin Ortaköy'de bulunan AB Genel Sekreterliği İstanbul Ofisi'ndeki etkinliklerini izledi. Programı Yale üniversitesi Rektör Yardımcısı Linda Koch Lorimer ve beraberindeki heyet de ilgiyle izledi.

çocukların oyunlarının sergilendiği programda bir sihirbazlık gösterisinde Lorimer'e yapılan oyun ilgi çekti.

Büyük bir keyif ile izlenen program sonunda Bağış, projeye destek verenlere plaket, öğrencilere de çeşitli hediyeler verdi. Bağış, Türkiye'nin her geçen gün AB sürecinde daha demokratik, çağdaş, zengin, şeffaf ve saygın bir ülke haline geldiğini söyleyerek, "Bu çocukların, bizlerin yaşına geldikleri zaman bizlerin yaşadığı sıkıntıları, yoklukları, kuyrukları, darbeleri, demokrasi eksikliğini yaşamamaları, yarınlarıyla ilgili endişe duymamaları için AB sürecini çok önemsiyorum. Türkiye sadece devlet kurumlarıyla AB üyesi olmayacak, sivil toplum kuruluşları, özel sektörü, okulları, bütün vatandaşlarıyla AB süreci içinde olacak. Bu süreci insanlar yaşamalı ve hissetmeli." dedi. Türkiye'nin çok genç bir ülke olduğunu, dünya nüfusunun sadece yüzde 1'i 33 yaşın altındayken, Türkiye nüfusunun yüzde 66'sının 33 yaş altında olduğunu söyleyen Bağış, "Biz gençler, Türkiye'de azınlık değil, çoğunluğuz. Türkiye'nin büyük çoğunluğu önümüzdeki dönemde yine gençlerden oluşacak. 2030 yılında Avrupa'nın yarısından fazlası 50 yaş ve üzerinde, Türkiye'nin yarısından fazlası ise 30 yaşın altında olacak. Bu genç nüfus, dünyadaki birçok alanda ilerlemeye yardımcı olacak" dedi. Türkiye'nin Cumhuriyet'in 100. yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmeyi hedeflediğini belirten Bağış, Türkiye'nin her geçen gün zenginleştiğini söyledi.

çocuklardan proje kapsamında öğrendiklerini arkadaşlarına ve ailelerine anlatmalarını isteyen Bağış, "'Neden Türkiye AB'ye girmeli' sorusunun yanıtını merak eden herkese sizler anlatacaksınız. Sizler artık bizim müzakere heyetimizin doğal üyeleri oldunuz" dedi.

Tahsin LALE/ İSTANBUL, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Her şey Bahçeli'nin sözleriyle başladı! Bakan Yerlikaya'dan darbe heveslilerine hodri meydan

Her şey Bahçeli'nin sözleriyle başladı! Bakan Yerlikaya'dan darbe heveslilerine hodri meydan

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Mehmet Görmez, Cübbeli'ye açtığı davayı kazandı! İşte alacağı tazminat

Mehmet Görmez, Cübbeli'ye açtığı davayı kazandı! İşte alacağı tazminat

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title