Haberler

Demokrat Partililer Adnan Menderes ve Arkadaşlarını Unutmadı

Demokrat Partililer Adnan Menderes ve arkadaşlarını unutmadıİSTANBUL - Demokrat Partililer, merhum Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarını, idam edilişlerinin 56. Yıl dönümünde Topkapı Anıt Mezarında törenle andı.

Demokrat Partililer Adnan Menderes ve arkadaşlarını unutmadı

İSTANBUL - Demokrat Partililer, merhum Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarını, idam edilişlerinin 56. Yıl dönümünde Topkapı Anıt Mezarında törenle andı.

Demokrat Parti tarafından Demokrat Parti'nin kurucusu, merhum Başbakan Adnan Menderes, Bakanlar Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan idam edilişlerinin 56. yılında anıt mezarları başında anma töreni düzenlendi. Anma törenine Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, eski Milletvekili Meral Akşener ve Demokrat Partililer katıldı. Törende merhum başbakan Menderes ve arkadaşları için mezarları başında kuranı kerim okunarak dua edildi.

Törende bir konuşma yapan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Şehit Başbakan Menderes ve arkadaşları, bugün Türkiye'nin ve milletimizin tarihi yürüyüşünde fikirleri, hizmetleri ve şehadete etmiş vücutları ile beraber kendi varlıkları hepimizi ve Türk demokrasisi için millet yolunda hizmet için bir örnek olmuştur. Başta şehit başvekilimiz Adnan Menderes ve onun şehit bakanlarına Allahtan rahmet diliyorum. Türkiye'nin darbeler tarihi diyeceğimiz her darbeden sonra bir daha 27 Mayısı yaşamayız dediğimizde 12 Martları, 12 Martları yaşamayız dediğimizde 12 Eylülleri, 12 Eylülleri bir daha yaşamayız dediğimiz de ise 28 Şubatı ve son olarak 15 Temmuz yaşadık. Türkiye'de darbeciliğin bir zihniyet meselesi olduğunu anlamayanların, bugün Türkiye'yi bu tecrübenin içerisinden çıkartarak demokrasiyi ve adaleti hepimiz için milli güvenlik şemsiyesi haline getirmeyi ve topyekün darbecilik zihniyeti ile birlikte mücadele etmeyi birincil vazife olarak görüyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Demokrat Parti Adnan Menderes Türkiye Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
title