Haberler

Davos'u Unutturdu

Başbakan Tayyip Erdoğan Birleşmiş Milletler'in 64. Genel Kurulu ile Pittsburgh'daki G -20 Zirvesine Katılmak Üzere Geldiği New York'ta ABD Siyasetinde Önemli Etkiye Sahip Adl (Anti -Defamation League -İftira ve İnkara Karşı Mücadele Birliği), Amerikan Yahudi Kongresi ve Amerikan Yahudi Komitesi Gibi Önde Gelen Derneklerin Amerika'daki Liderleri ile Görüştü.

Başbakan Tayyip Erdoğan Birleşmiş Milletler’in 64. Genel Kurulu ile Pittsburgh’daki G-20 zirvesine katılmak üzere geldiği New York’ta ABD siyasetinde önemli etkiye sahip ADL (Anti-Defamation League-İftira ve İnkara Karşı Mücadele Birliği), Amerikan Yahudi Kongresi ve Amerikan Yahudi Komitesi gibi önde gelen derneklerin Amerika’daki liderleri ile görüştü.

50’ye yakın temsilcinin katıldığı toplantı beklenenin aksine gergin geçmedi. Bir gönül alma görüşmesi olarak görülse de Erdoğan, Gazze ile ilgili görüşlerinden geri adım atmadı ve İsrail’in bölgedeki tavrını yine eleştirdi. Bunun bir insanlık dramı olduğunu söyledi. ‘One minute’ ifadesi ise gündeme gelmedi. Musevi cemaati liderleri, Erdoğan’a İran ile ilgili sorular yöneltti. Erdoğan, nükleer silah üretimi ile ilgili endişeler üzerine ise üstü kapalı olarak İsrail’i ima ederek, “Ne fark eder; ben nükleer silahın hangi ülke olursa olsun üretilmesine karşıyım” dedi. Ermeni soykırım iddialarını kabul etmesiyle bilinen ADL’nin Başkanı Abraham Foxman, “Başbakan bize karşı çok samimiydi. Toplantıdan memnun ayrıldık” diye konuştu.

Açılım daveti

Başbakan Erdoğan’a ABD Başkanı Barack Obama adına Washington’dan resmi bir davet geldi. Erdoğan Kasım ayında ya da Aralık’ın başında ABD’ye gidecek. Dışişleri Bakanlığı’na resmi kanallardan ulaşan davete göre gezinin iki önemli başlığını Washington yönetiminin de yakından takip ettiği ‘Demokratik Açılım’ ve Ermenistan ile protokoller oluşturacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title