Haberler

Darbeci Sisi, Müslüman Kardeşlerle Görüştü

Güncelleme:

Mısır'da, Muhammed Mursi'yi deviren darbeci Genelkurmay Başkanı Sisi, Müslüman Kardeşler'e göstericilere müdahale edilmeyeceğinin sözünü verdi.

Mısır 'da Muhammed Mursi'yi deviren Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Abdülfettah El Sisi, Müslüman Kardeşler'e 'göstericilere müdahale edilmeyeceği' sözünü verdi.

Görüşmenin ardından Ordu sözcüsü Albay Ahmed Ali açıklama yaptı, "Sisi, İslamcı hareketin bazı temsilcileriyle buluştu ve kriz için barışçıl çözümler bulunduğunu vurguladı" dedi. Sisi, Müslüman Kardeşler Teşkilatı Şura Meclisi Üyesi Abdurrahman el-Ber, Mısır'ın tanınmış alimlerinden Muhammed Hassan, Alimler Şura Meclisi Başkanı Abdullah Şakir, Ensaru's Sünne Vakfı Başkanı Cemal el-Merakibi, Eski İslami İşler Yüksek Meclisi Genel Sekreteri Salah Sultan, Hürriyet ve Adalet Partisi liderlerinden Eymen Abdulgani ile İnşa ve Kalkınma Partisi liderlerinden Safvet Abdulgani'nin katıldığı bir toplantı düzenledi.

BARIŞ İÇİN ORTAM TALEBİ

Hassan görüşme sonrasında bir açıklama yaparak, "Sisi, bize gösterilerin dağıtılması için zor kullanılmayacağını ve gösterilerin sonlandırılmayacağını vaadetti" dedi. "Kendisinden görüşme sonucunu basın yayın organlarında yayınlamasını talep ettim. Bizim için önemli olan gösterilerin zor kullanılarak dağıtılmaması ve ülkede iç savaşın önüne geçmek için kan akıtılmasını engellemek" diyen Hassan, "Ulusal barışın sağlanması için ortamın hazırlanmasını talep ettik" diye ekledi.

Hassan, "Askeri meclisin yetkilileri de bizden Rabiatul, Adeviyye ve Nahda meydanındaki konuşmalarımızda suküneti sağlamamızı, gösterilerin barışçıl kalmasını talep ettiler. Ben şunu söylüyorum, ulusal barış ancak iki şartla gerçekleşir, biri iyi niyet diğeri de kimsenin taleplerini gözardı etmeden adil davranmak" diye devam etti. Ordu sözcüsü Albay Ahmed Ali ise, "Sisi, İslamcı hareketin bazı temsilcileriyle buluştu ve kriz için barışçıl çözümler bulunduğunu vurguladı" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title