Haberler

Darbe 'Girişimi' Tayland Başbakanı'na Zor Anlar Yaşatıyor

Tayland'ın Başkenti Bangkok'ta Hareketli Saatler Yaşanırken, 61'inci BM Genel Kurulu'nun Açılış Oturumuna Katılmak İçin New York'ta Bulunan Tayland Başbakanı Taksin Şinavatra da Zor Anlar Yaşıyor. Bangkok'ta Olağanüstü Hal İlan Ettiğini Açıklayan Şinavatra̵...

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta hareketli saatler yaşanırken, 61’inci BM Genel Kurulu’nun açılış oturumuna katılmak için New York’ta bulunan Tayland Başbakanı Taksin Şinavatra da zor anlar yaşıyor. Bangkok’ta olağanüstü hal ilan ettiğini açıklayan Şinavatra’nın, BM Genel Sekreteri Kofi Annan’ın açılış konuşması sırasında da bir hayli tedirgin olduğu gözlendi.

Taylan’da sıra dırış bir durum olduğu, orduya ait bir televizyon kanalının, normal yayın akışını kesmesiyle ortaya çıktı. Televizyonda halen geçmişteki darbeleri çağrıştıran bazı şarkılar eşliğinde kraliyet ailesinin görüntüleri yayımlanıyor. Tayland’daki yabancı haber ajansları da hükümet binaları çevresinde tanklar görüldüğünü duyurdu. Görevden alınan eski bir komutana bağlı birliklerin başbakanlık binasının denetimini ele aldığı da iddia ediliyor.

Başbakan Taksin Şinavatra kendisine karşı giderek artan protestolar üzerine geçen Nisan ayında bir seçim düzenlenmiş ancak bu seçim sonradan geçersiz sayılmıştı. Ülkenin en zengin işadamlarından olan Taksin Şinavatra, son dönemde yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma suçlamaları ile karşı karşıya.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title