Haberler

Danimarka İstanbul Başkonsolosluğu Önünde Eylem...

Danimarka'da Komandoların Ungdomshuset Adlı Bir Grup Tarafından Kullanılan Binayı Zor Kullanarak Boşaltması, Danimarka İstanbul Başkonsolosluğu Önünde Protesto Edildi.

Danimarka’da komandoların Ungdomshuset adlı bir grup tarafından kullanılan binayı zor kullanarak boşaltması, Danimarka İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto edildi. Siyah bayraklar ile konsolosluk önüne gelen grup için polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Bebek’teki konsolosluk binası önündeki eylem nedeniyle konsolosluğun bulunduğu sokak araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Grup üyeleri "Ungdomshuset’i anarşistlere bırakın" yazılı bir pankart açtı. Danimarka'da Ungdomshuset adlı bir grubun bulunduğu binaya 2006’da baskın yapıldığını ve 1500 anarşistin baskına direndiğini kaydeden eylemciler, aşırı bir hristiyan grup olan Faderhuset’in binayı satın aldığını belirtti. Grup üyeleri ayrıca, Danimarka hükümetinin diğer ülkelerden anarşistlerin gelişini önlemek için Kopenhag’a bütün giriş çıkışları kapattığını da ileri sürdü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title