Haberler

Dahiler Ankara'ya Gitti

Van'daki ‘Bu Benim Eserim Proje Yarışması’nda birinci olan ‘Metro Güvenlik Bariyeri Projesi’, Ankara'da sergilenecek.

Van'daki 'Bu Benim Eserim Proje Yarışması'nda birinci olan 'Metro Güvenlik Bariyeri Projesi', Ankara'da sergilenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliğinde yürütülen ve Ağrı, Batman, Bitlis, Hakkari, Siirt, Şırnak, Van ve Muş illerinin katılımıyla düzenlenen 'Bu Benim Eserim Proje Yarışması'nda Muş Fatih Ortaokulu'nun 'Metro Güvenlik Bariyeri Projesi' birincilik ödülü aldı. Okulun Fen Bilgisi Öğretmeni Mustafa Gül'ün rehberliğinde 6'ncı sınıf öğrencileri Osman Söylemez ve Emircan Kara tarafından fizik dalında hazırlanan Metro Güvenlik Bariyeri Projesi, bölgedeki 8 eserle birlikte Ankara'da sergilenecek. Bugün başlayacak olan sergi 9 Mayıs 2014 gününe kadar devam edecek.

Gazetecilere açıklama yapan Fatih Ortaokulu Müdürü Aydın Güngör; Ağrı, Bitlis, Batman, Hakkari, Muş, Siirt, Şırnak ve Van illerinden 2014 yılında 889 proje başvurusu yapıldığını ifade etti. Aydın Güngör, "Proje inceleme çalışmaları 17-21 Şubat 2014 tarihleri arasında tamamlanmıştır. İncelemeler sonucunda 242 projenin bölge bilim kuruluna gönderilmesine karar verilmiştir. 647 proje ise inceleme sonucunda uygun bulunmamıştır. Muş ilinden katılan 308 eserin 148'inin bölge çalışma grubuna gitmesi uygun görülmüştür. Muş ilinden giden 148 eserden, 32 eser bölge değerlendirmesinden geçmiştir. Bölge bilim kurulunun incelemeleri sonucu 8 eserin sergiye katılması uygun görülmüştür" diye konuştu.

Metro Güvenlik Bariyeri Projesi'yle ilgili bilgi veren Güngör, "Teknolojinin gelişmesi hayatımızın her alanını kolaylaştırdığı gibi ulaşım sorunlarına da çare olmuştur. Dünyanın pek çok yerinde metrolar ve hızlı trenler artık ulaşımın vazgeçilmez birer parçası, hatta en önemli ulaşım araçları olmuştur. Bununla birlikte metronun ve hızlı trenlerin ulaşım sağladığı bütün alanlarda istasyonlar kurulmuştur. Kurulan bu istasyonlarda basit güvenlik önlemlerinin alınmaması dünyanın en acı ölümlerini de beraberinde getirmiştir. Bütün bunlardan yola çıkarak metro istasyonlarının artık ölümlerin yaşanmaması için metro güvenlik bariyerlerini tasarladık. Projemize göre güvenlik bariyerleri istasyonlarda sürekli kapalı kalacak, metro istasyona girip yolcu almak için alana gelip durduğunda aracın kapıları ile birlikte bariyerlerde aktif hale gelip aşağı inecek, araç yolcuları alıp aracın kapılarının kapanmasıyla eş zamanlı olarak bariyerlerimizde aktif hale gelip kapanacaktır. Bu sayede istenmeyen ölümler gerçekleşmeyecektir" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ağrı Muş Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title