Haberler

Cumhurbaşkanı Gül : "Tiyatro, İnsanlığın Ortak Kültürünün En Somut Göstergelerinden"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tiyatronun, insanlığın ortak kültürünün en somut göstergelerinden biri olduğunu belirterek, "Üniversite yıllarında öğrenci yurdunda tiyatro sorumlusu olarak görev yapmış bir sanatsever vasfıyla da bütün tiyatrocularımızın 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü kutlarım" dedi.
Cumhurbaşkanı Gül "Dünya Tiyatrolar Günü" nedeniyle yayınladığı mesajda, insanlar ve kültürler ...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tiyatronun, insanlığın ortak kültürünün en somut göstergelerinden biri olduğunu belirterek, "Üniversite yıllarında öğrenci yurdunda tiyatro sorumlusu olarak görev yapmış bir sanatsever vasfıyla da bütün tiyatrocularımızın 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü kutlarım" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül "Dünya Tiyatrolar Günü" nedeniyle yayınladığı mesajda, insanlar ve kültürler arası ilişkilerin gittikçe araçlara bağlı ve dolaylı hale geldiği günümüzde, sözü kullanabilmenin ve yüz yüze olmanın değerinin arttığını vurguladı. Jestlerin, mimiklerin, ses tonunun ve yerine göre sükutun yoğun anlamlar içerdiği insan ilişkilerinin, mekanik veya elektronik araçlarla bir yandan kolaylaşırken, diğer yandan daha karmaşık ve kodlara mahkum hale geldiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, "Oysa sözlü kültürün hepimizi bir anda sarıveren sıcak, canlı ve ruha seslenen ürünlerinin, güçlerini dolaysızlıktan ve içtenlikten aldığı açıktır" dedi.

İnsanla yaşıt olan iletişim faaliyetlerinin geçirdiği tarihsel süreçlerin kabaca söz, yazı ve görüntü dönemleri olarak sınıflandırıldığını ifade eden Gül hayatın gülünç veya acıklı her türlü halini anlatan tiyatro sanatının da bütün bu süreçlerde ilk andan beri insanın yanında olduğunu kaydetti. Gül, bu anlamda tiyatronun, insanlığın ortak kültürünün en somut göstergelerinden biri olduğunu vurgulayarak mesajına şöyle devam etti:

"Sözlü kültürden doğmasına rağmen, yazı ile daha sistemli bir yapıya kavuşan tiyatro, görüntünün baskın olduğu modern dönemde ise, insani olanı öne çıkararak farkını ortaya koyar. Böylece tiyatro ve tiyatrocular, başta sinema olmak üzere, modern görsel sanat ürünlerine ruh verir ve sanatseverler için sahici bir sığınak olarak değer ifade eder. Üniversite yıllarında öğrenci yurdunda tiyatro sorumlusu olarak görev yapmış bir sanatsever vasfıyla da bütün tiyatrocularımızın 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü kutlarım. Bu vesileyle, başta duayen sanatçımız Nejat Uygur olmak üzere, tüm tiyatrocularımıza sağlık ve esenlik dolu günler dilerim." (ANKA)

(AS/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title