Haberler

Cumhurbaşkanı Gül Resmi Temaslarda Bulunmak Üzere Polonya'ya Gitti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Polonya Cumhurbaşkanı Komorowski'nin daveti üzerine beraberindeki heyet ile birlikte Varşova'ya gitti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gazetecilerin Mavi Marmara Gemisi'nin ikinci kez Gazze'ye gideceği yönündeki sorulan soruya, 'Devlet olarak biz sivil toplum örgütlerini organize etmemiz ve onları yönlendirmemiz söz konusu değil. Sivil toplum örgütleri kendi kararlarını alıyorlar" diyerek yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Polonya Cumhurbaşkanı Komorowski'nin daveti üzerine beraberindeki heyet ile birlikte Varşova'ya gitti. Özel 'ANA" uçağı ile Varşova'ya hareket eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e eşi Hayrunnisa Gül, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, üst düzey yetkililer ve akademisyenler eşlik etti.

Varşova ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Abdullah Gül Mavi Marmara Gemisi'nin Gazze'ye yapması planladığı ikinci sefer ve Refah Sınır kapısının açılmasını değerlendirdi.

"MISIR HÜKÜMETİ HALKIN SESİNE KULAK VERDİ"

Refah sınır kapısının açılmasından büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, 'Ülkeler demokratikleştikçe yönetimler halklarının arzu ettikleri istikamette dış politika üretmektedirler. Daha önce kapalı olan Refah kapısı yeni devrimden sonra Mısır yeni yönetimi tarafından halkın da isteklerine kulak vererek halka açmıştır" dedi.

AMBARGO'NUN HUKUKİ DAYANAĞI YOK

Mavi Marmara Gemisi'nin ikinci kez planlanan Gazze seferi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Gül, ? Biliyorsunuz Gazze'ye karşı bir uluslar arası meşruiyeti olmayan hukuksuz ambargo devam etmektedir. Bu ambargonun hukuki bir dayanağı yoktur. Uluslar arası hukuk çerçevesinde bir yere oturtulamaz.

Dünyanın her tarafındaki kuruluşlar Gazze'ye yardım için uğraşıyorlar. Devlet olarak biz sivil toplum örgütlerini organize etmemiz ve onları yönlendirmemiz söz konusu değil. Sivil toplum örgütleri kendi kararlarını alıyorlar" diye konuştu.

SEYAHAT HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Beraberindeki heyet ile yapacağı Polonya seyahati ile ilgili de bilgi veren Cumhurbaşkanı Gül şunları söyledi:

'Türkiye'den Polonya'ya Cumhurbaşkanı düzeyinde en son ziyaret 7 yıl önce yapılmış. Ziyaretim sırasında Ulusal Meclis Başkanı, Senato Başkanı ve Polonya Başbakanını da kabul edeceğim. Yapacağımız görüşmelerde ikili ilişkilerimizin bugün geldiği noktayı ve gerçekleştirebileceğimiz ortak projeleri etraflıca ele alma fırsatımız olacak.

Ziyaretim sırasında son dönemde bölge bölgemizde yaşanan gelişmeler hakkındaki görüş ve düşüncelerimizin Polonya tarafına geniş bir şekilde anlatacağım. Ziyaretim kapsamında ayrıca Polonya'da yaşan Türk toplum temsilcileriyle de bir araya gelme imkânı bulacağım. Bu çerçevede Türk Müteşebbisler Grubu'nun maliki olduğu Vistula Üniversitesi'ne bir ziyaret gerçekleştireceğim. "

POLONYA'NIN DESTEĞİNİ İSTEYECEK

'Bu bağlamda Varşova'da yapacağım görüşmelerde üyeliğimize tam destek veren Polonya'nın 1 Temmuz 2011 tarihinde AB Dönem başkanlığını devralacağını da dikkate alarak, Türkiye'nin AB üyelik sürecinde çıkartılan engellerin aşılmasında dost ve müttefik Polonya'nın desteğini beklediğimizi vurgulayacağım. Bu çerçevede, Polonya'nın Avrupa çapındaki en saygın eğitim kurumlarından biri olan Natolin Avrupa Koleji'nde -Avrupa'nın geleceğine ilişkin Türkiye'nin vizyonu- konulu bir konuşma yapacağım. "

Avrupa'nın hızla büyüyen ve en güçlü iki ekonomisi olan Türkiye ve Polonya'nın, küresel ekonomik krizi fazla zarar görmeden atlattığını dile getiren Gül, 'Bu sağlam iktisadi yapı ülkelerimiz arasındaki ekonomik iş birliği potansiyelinin yüksekliğinin bir göstergesidir.

Sadece ekonomik değil, bir çok başka alanlarda da Polonya ile iş birliği içinde olmayı arzu ediyoruz. Bu bağlamda ziyaretim sırasında 'Bilimsel ve Teknolojik İş Birliği Anlaşmasıö imzalanacaktır. Cumhurbaşkanı Komorovski ile bu imza törenine birlikte katılacağız" diyerek konuşmasını tamamladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title