Haberler

Cumhurbaşkanı Gül, Koca Yusuf Heykelini Hizmete Açtı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnissa Gül ile birlikte Şumnu'ya bağlı Hitrino İlçesi'ne bağlı Şeytancık Kasabasında efsane pehlivanlardan Koca Yusuf'un heykel açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnissa Gül ile birlikte Şumnu'ya bağlı Hitrino İlçesi'ne bağlı Şeytancık Kasabasında efsane pehlivanlardan Koca Yusuf'un heykel açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Şumnu kentindeki temas ve incelemelerinin ardından beraberindeki heyetle, Bulgaristan'ın kuzeydoğusundaki Deliorman bölgesinde nüfusunun yüzde 80'ini Türklerin oluşturduğu Şeytancık beldesine geçti. Kent merkezine 30 kilometre uzaklıktaki kasabanın meydanında toplanan vatandaşların Türkiye ve Bulgaristan bayraklarıyla karşıladığı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, kalabalığa el sallayarak karşılık verdi. Şeytancık Belediye Başkanı Nurettin İsmailov, Cumhurbaşkanı Gül'ü "Hoş geldiniz" diyerek karşıladı.

Şeytancık Beldesi Meydanı'na yaptırılan efsanevi güreşçi Koca Yusuf'un heykelinin açılış

töreninde Türk kökenli çocuklar, "Hayat Bayram Olsa" şarkısını söyleyerek bir gösteri sundu. Törende kouşmasına "Sevgili soydaşlarım" diye başlayan Cumhurbaşkanı Gül, Bulgaristan'daki Müslüman Türk azınlık ile gönül bağlarını güçlendirmek için bu ziyareti gerçekleştirdiğini belirttti. Bulgaristan'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Gül, "Ziyaretim sizin için ne kadar değerliyse, benim için de o kadar değerli. Sizi iki ülke arasında köprü olarak görüyoruz. Türk-Bulgar dostluğunun anahtarısınız" diye kalabalığa seslendi.

Cumhurbaşkanı Gül, törende 'Cihan Pehlivanı' olarak tanımladığı Koca Yusuf'un "Türk'ün kuvvetinin sembolü" olduğunu belirtti. Gül, konuşmasının ardından, beraberindeki milletvekilleri ve yerel yöneticilerle birlikte üstü kumaşla örtülen heykelin üzerindeki kurdeleyi keserek açılışını gerçekleştirdi.

Şeytancık Belediye Başkanı İsmailov da Koca Yusuf'un yaşamını anlattıktan

sonra Gül'ün ziyaretiyle ilgili düşüncelerini, "Ziyaretinizin hatırası burada

unutulmayacak" sözleriyle tamamladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title