Haberler

Cumhurbaşkanı Gül, Gündemle İlgili Soruları Yanıtladı... (2)

-cumhurbaşkanı Gül'e Esnaftan Gül....

-CUMHURBAŞKANI GÜL'E ESNAFTAN GÜL....

- CUMHURBAŞKANI GÜL'E "FİLİSTİN'İ UNUTMA" SESLENİŞİ

"(TSK İç hizmet kanunu'nun 35. maddesinin değiştirilmesi teklifi) madem ana muhalefet partisi, iktidar partisi ve diğer partiler hep bu görüşteler, yanlış anlamaları düzeltmek için herhangi bir şekilde ileride istismara fırsat vermemek için bunun tekrar yazılması ve düzeltilmesi kanaatindeyim"

"Nasıl bütün demokratik standartlarımız gözden geçiriliyor, bu da o şekilde gözden geçirilir ve yapılır"

Cuma namazı sonrası Tarabya Meydanı'ndaki esnafları ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazını Tarabya Merkez Camii'nde kıldı. Camiden çıkarak Tarabya merkeze doğru yürüyen Gül burada esnafları ziyaret ederek, sohbet etti. Cumhurbaşkanı Gül'e, burada gül hediye edildi. Cumhurbaşkanı Gül, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"BU MADDE İSTİSMAR EDİLDİ AÇIKCASI"

Bir gazetecinin TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinin değiştirlmesini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önerdi, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin de destekledi siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? sorusuna Gül, "Aslında 35. maddeyi okursanız 35. madde içerisinde böyle herhangi bir şekilde meclis dışı kimseye bir görev verme söz konusu değildir. Bu madde istismar edildi açıkcası. Bazen bilerek, bazende bilmeyerek istismar edilir. Onun için tüm meclisin el birliği içersinde, meclis açılınca ele alınması, madem ana muhalefet partisi de, iktidar partisi de, diğer partiler de bu görüşteler yanlış anlamaları düzeltmek için herhangi bir şekilde ilerde istismara fırsat vermemek için bunun tekrar yeniden yazılması ve düzeltilmesinin doğru olduğu kanatindeyim" dedi.

"DAHA AÇIK BİR ŞEKİLDE YENİDEN YAZILMASI KANAATİNDEYİM"

Gül sözlerinin şöyle sürdürdü:

"Meclis açılınca bu hep birlikte el birliği içinde yapabilirler. Dediğim gibi içini okursanız aslında öyle kimseye yetki falan vermez. Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak kollamak TBMM'nin meclis varken meclisinde üzerinde bir güç yok. Ama zaman zaman bu farklı yorumlanır. Zaman zaman bazıları burada kendilerine görev çıkartırlar, iş çıkartılar. O açıdan bunu önlemek için bunun düzeltilmesi, yeniden yazılması daha açık bir şekilde yazılması kanaatindeyim. Onun için meclis açılınca bütün partiler el birliği içerisinde zaman zaman konuşulup bunlar silahlı kuvetleride yıpratıcı şekilde olmaması gerekir. Nasıl bütün demokratik standartlarımız tekrar gözden geçiriliyor, buda o şekilde gözden geçirilir ve yapılır"

"FİLİSTİN'İ UNUTMA"

Esnafla sohbetinin ardından aracına binerek giden Cumhurbaşkanı Gül'e, Filistinli Muhammet Yasin, "Filistin'i unutma" diye bağırdı. Filistinli Yasin'in ameliyat olmak için Filistin'den İstanbul'a geldiği öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title