Haberler

Cumhurbaşkanı Gül'e 'Ferrari Desteği'

Ferrari ve Porsche Gibi Lüks Otomobillerin Tasarımcısı Paolo Pininfarina, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Çankaya'daki Çalışma Ofisinin Tasarımını Yapmak İstiyor.

Bir mobilya firması tarafından İstanbul'a davet edilen Ferrari ve Porsche gibi lüks otomobillerin tasarımcısı Paolo Pininfarina, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Çankaya'daki çalışma ofisinin tasarımını yapmak istiyor. Firma yetkilileri daha önceden TBMM'deki toplantı odalarını dizayn ettiklerini belirterek, yeni tasarımın da onlar gibi çok beğenileceğini söyledi.

İtalya'da Ferrari, Porsche gibi otomobillerin tasarımını yapan Paolo Pininfarina, "Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı"na katılmak üzere İstanbul'a geldi. Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli uçağıyla dün 14.45'te Milano'dan İstanbul'a gelen Pininfarina, Atatürk Havalimanı'nda Erdem Mobilya'nın yöneticilerinden Melih Erdem tarafından karşılandı. Pininfarina, yaptığı açıklamada 20 yıldır dünyanın çeşitli ülkelerinde mutfak, banyo ve mobilya tasarımları üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Türkiye

gelişmekte olan çok büyük bir pazar, ileride yatırım düşünebiliriz. Bu vesileyle İstanbul'a gelmekten gurur duyuyorum" dedi.

Mobilya firmasının yöneticilerinden Sami Erdem ise, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sürpriz yapacaklarını belirterek, "Paolo bey, eğer öyle bir tasarım yaparsa biz bunu sayın Cumhurbaşkanı'na sunmaktan zevk duyarız. Cumhurbaşkanımıza bu konu hakkında bir ricamız olmadı. Basından takip ettik. Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'na en güzel mobilyayı yapmaktan şeref duyarız. Çalışma masası ve odası bir cumhurbaşkanına çalışma rahatlığı verecek. Cumhurbaşkanımız çok aktif bir insan, masa başında çok çalışacak gibi

görünüyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den tasarım konusunda randevu isteyeceklerini söyleyen Erdem, "Gerekirse odasının planını çizeceğiz. Uygun görürse imalatını yapacağız. Örnek bir şekilde bir mobilya hazırlayacağız. Cumhurbaşkanımızı en güzel şekilde temsil edecek bir mobilya hazırlayıp, yapacağız. Biz en son Meclis'in çalışma ofislerinin mobilyasını yaptık. Cumhurbaşkanımıza da en güzel şekilde, modern, çağa uygun bir tasarım yapacağız" şeklinde konuştu.

Böyle bir girişimde bulunmalarının "makama gelindiğinde değişiklik yapılır" düşüncesinden çıktığını aktaran Erdem, "Bu değişiklik de ilk başta mobilyadan başlar. Oradan aklımıza geldi. Cumhurbaşkanımız ile hiçbir temasta bulunmadık. Olursa sürpriz olacak. Tasarımı hazırladıktan sonra kendisinden randevu isteyip tasarımlarımızı sunacağız. Beğenirse imalatını yapacağız" dedi.

Pininfarina, 12 Eylül'e kadar TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan 9. Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı'nda tüketicilerle buluşacak. Endüstri tasarımcısı Pininfarina, ilgilenenlere Volvo, Alfa Romeo, Ford, Ferrari, Maserati, Peugeot ve Jaguar gibi otomotiv sektörünün devleriyle yürüttüğü ortak projeleri hakkında bilgi verecek.

Öte yandan Pininfarina grubu olarak, İtalya, Fransa, Almanya, İsveç, Fas ve Çin'deki ofisleriyle hizmet veren şirketin, tasarımını yaptıkları ofis mobilyaları Erdem Mobilya tarafından Türkiye'deki ofis kullanıcılarına sunulacak.

(TC-ED-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title